Există un moment în viața noastră când trebuie să facem și acest pas, al primei întâlniri cu socrii. Și trebuie să recunoaștem că emoțiile ne cuprind puternic.

Femeile își fac ceva mai multe griji pentru acest moment. Este unul cât se poate de important și stim că prima impresie rămâne puternic impregnată în sufletelor viitorilor socrii, așa că tinzi să-ți aliniezi până și firele de păr, iar dacă ai avut o zi proastă la job mergi până în direcția în care consideri că o oră de yoga te va ajuta să fii calmă și blândă, așa cum crezi că vor ei să fii.

Haideți să tragem aer în piept, fetelor. Nu e dracu chiar așa de negru (eu asta i-am zis soacrei mele după vreo câteva luni. Care a fost reacția ei? A râs și mi-a zis că mă place și mai tare. Dar poate că eu sunt o norocoasă, iar la mine nu a existat mitul soacrei cu șapte capete).

Amândoi sunt perechea de părinți de care te temi mai ceva decât de ai tăi. Iar prima întâlnire trebuie să fie impecabilă. Așa că începem ca nebunele să ne aranjăm părul cât mai cuminte, mergem la salon să ne scoatem șuvițele alea de bad-ass girl, dacă avem un tatuaj îl acoperim cu fond de ten, lăsăm doar o pereche de cercei ca nu cumva să vadă că avem mai multe găuri în ureche. Unele dintre noi merg până acolo încât țin o cură de slăbire fulger cu o săptămână înainte, doar doar vor arăta ca scoase din cutie și vor primi nota 10 de la socrii.

Știți ce cred eu despre toate aceste practici? Că nu au niciun rost. Pe cine vreți să cunoască socrii, pe voi, cele reale, sau o plăsmuire a fetei ideale (așa cum credeți voi că ar trebui să fiți)? Și ce va spune viitorul vostru soț? Se va întreba cu siguranță cine este această femeie?

V-ați gândit că poate le-a spus înainte despre voi? Așa cum sunteți? Și atunci când mergeți la prima întâlnire vor avea un șoc toți trei?

Deci primul sfat pe care trebuie să-l urmați, indiferent dacă celelalte cinci vi se par potrivite sau nu, este să fiți reale, autentice, așa cum sunteți voi. 😉

Fotografie realizată de George Ioniță

5 sfaturi utile pentru prima întâlnire cu socrii

1. Aspectul contează

Asta nu înseamnă să renunți la lucrurile dragi ție, dar nu se cade să mergi după o zi intensă de job, fără un duș înainte și un machiaj proaspăt și discret.

Dacă nu te simți bine în rochie, alege o pereche de pantaloni într-o nuanță simplă și un top la fel de simplu. Dacă vrei o rochie, alege una decentă, dar crede-mă pe cuvânt că nici mama soacră și nici tata socru nu te va ridica pe un piedestal dacă alegi o rochie mănăstirească, așa cum îi spun eu. Alege o rochie casual și decentă.

Machiajul să fie simplu, iar unghiile să fie totuși proaspăt vopsite pentru că nimănui nu îi place o femeie cu unghiile cojite sau roase.

Toate aceste lucruri țin mai mult de decentă și de respectul tău față de tine, așa că acest sfat nu face decât să-ți amintească de faptul că trebuie să te prezinți părinților lui așa cum ți-ar plăcea ție să fii văzută de ei.

2. Nu veni cu mâna goală

Chiar dacă se spune că femeile nu obișnuiesc să-și dea flori între ele, de data aceasta facem o excepție și-i cumpărăm mamei soacre un buchet cu flori și tatălui socru un vin bun.

Nu exagera cu florile, însă. Întreabă-l pe viitorul tău soț ce flori îi plac mamei sale și alege un buchet frumos și proaspăt. Nu trebuie să alegi nici cel mai mare și mai pompos buchet, dar nici un singur fir singuratic care cere îndurare.

Află ce fel de vin îi place tatălui viitorului tău soț și consultă-te cu specialistul de vinuri din magazin. Alege o sticlă de vin bun, care te va costa ceva, dar va avea efect. Sfatul meu personal este să alegi și o cutie frumoasă pentru el (nu costă o avere și astfel va avea un efect maxim atunci când o va primi).

Sfat bonus pentru pasionatele de gătit: dacă știi să pregătești o prăjitură frumoasă, poți să-i faci mamei sale o surpriză delicioasă. Te va iubi din prima clipă!

Fotografie realizată de Mihai Zaharia

3. Nu butona telefonul

Dacă ești carieristă, nu e momentul să le arăți asta socrilor de la prima întâlnire. Lasă telefonul pe silent în geantă și bucură-te de moment. Până la urmă este prima oară când îi vezi pe acești oameni, așa că savurează momentul.

Chiar dacă pare momentul vieții tale și te sperie, o să vezi că-ți vei aduce aminte cu drag toată viața de această clipă de care ai fost foarte speriată.

De asemenea, vorbește despre tine cu moderație și lasă-i să-ți povestească despre ei și familia lor, răspunzând la întrebările care apar pe parcurs.

4. Spune-le ce-ți place la viitorul tău soț

Nu știu dacă ți-a spus cineva până acum, dar are efect! Evident, complimentează-le băiatul în privința manierelor, acelui ceva care te-a atras la el, dar nu e momentul să-l faci pe tata socru mândru de băiatul său, așa că nu aduce în discuție detalii intime. Spun asta pentru că recent am auzit de o gafă de acest gen… care nu a picat tocmai bine la prima cină cu socrii. Nici măcar pentru tatăl socru. 🙂 🙂 🙂

Fotografie realizată de Alexandru Văduva

5. Mulțumește

Un sfat aparent banal. Dar la final poți să-i mulțumești mamei soacre pentru cină, poți să te oferi s-o ajuți cu strânsul mesei.

Eu i-am mulțumit soacrei mele că a crescut un asemenea bărbat. Ochii i s-au umplut de lacrimi instant și am primit o îmbrățișare caldă.

Fotografie de copertă realizată de Vlad Pahonțu