Dansul mirilor este unul dintre cele mai emoționante și frumoase momente ale nunții, iar melodia primului dans ți-o vei aminti cu siguranță toată viața, de aceea trebuie să te reprezinte întru totul și să transmită și invitaților emoția și povestea ta.
Piesa pentru dansul mirilor reprezintă o provocare de multe ori. Dacă nu ești dansator profesionist și nici nu îți place să fii în centrul atenției, dansul mirilor poate părea o adevarată corvoadă pentru tine.
Am pregătit o listă cu câteva sfaturi pentru ca timpul petrecut pe ringul de dans să nu fie unul stresant și incomod.
Fotografie realizată de Claudiu Păduroiu
1. Alege o melodie cu semnificație pentru tine
Primul vostru dans trebuie să vă reprezinte în totalitate, din acest motiv, ideal este să alegeți una din melodiile voastre preferate. Opțiunile sunt nenumărate, de la clasicul vals vienez până la melodii pline de energie care să dea startul petrecerii.
2. Personalizează totul
Cu siguranță vei găsi pe internet o mulțime de idei de melodii, dar și coregrafii pentru dansul mirilor, trebuie doar să te documentezi și apoi să alegi ceva special pentru tine.
Opțiunile sunt nenumărate, însă alege varianta cea mai apropiată de personalitatea ta. Pentru unele cupluri e simplu deoarece au deja o melodie a lor, însă partea mai dificilă vine când trebuie să realizeze și coregrafia pentru ea.
Dacă ești o persoană energică și exuberantă, poți alege să dansezi rock & roll sau un dans modern. Dacă ești o persoana calmă sau mai timidă, alege un dans clasic cum ar fi valsul pentru ca totul să arate natural și nu forțat.
Fotografie realizată de Cătălin Cîmpan
3. Ascultă cu atenție versurile melodiilor selectate
Poate te-ai îndrăgostit de linia melodică a unei piese, însă înainte de a decide că aceea e melodia aleasă, ascultă-i cu atenție versurile pentru a avea siguranța că mesajul transmis nu contrastează cu momentul.
4. O melodie sau un colaj de mai multe piese?
Poți alege un vals, salsa sau o melodie veselă și ritmată, dar și un colaj de vals și salsa sau tango și bachata sau orice combinatie crezi tu că te reprezintă cel mai bine.
5. Mergi la o sedință de consultanță la o școală de dans
În momentul în care te-ai hotărât la o listă de melodii cel mai bine ar fi să stabilești o ședință de consultanță la o școală de dans sau la un coregraf. Astfel vei afla în ce stil se încadrează melodiile alese și vei primi recomandări în privința dansului, dar și a timpului și a numărului de ședințe de care ai nevoie pentru a învăța dansul dorit.
Fotografie realizată de Branea Andrei
6. Cursurile de dans sunt importante
Cursurile de dans sunt foarte importante pentru poziția corpului și pentru a învăța pașii efectivi de dans. Cu toate acestea, nu trebuie să repeți nici exagerat de mult pentru ca totul sa iasă natural și să pară spontan, nu „un dans de robot” în care se vede cât de tare te străduiești și numeri pașii în gând.
7. Ține cont de rochia de mireasă în alegerea stilului de dans.
O rochie de mireasă stil sirenă sau una cu trenă nu îți va permite să faci mișcări ample sau foarte energice, așa că ar trebui să alegi stilul de dans doar după ce ți-ai găsit rochia.
Fotografie realizată de Cristian Sabău
8. Alege o pereche de pantofi confortabili
Ideal ar fi să optezi pentru o pereche de pantofi cu toc mai mic sau dacă ai posibilitatea chiar pantofi de dans pentru că au talpa mai flexibilă și sunt mai comozi decat pantofii obișnuiți. Și nu uita să exersezi dansul în pantofii respectivi, pentru a te obișnui cu ei înainte de marele moment.
9. Ține cont de suprafața pe care vei dansa la eveniment
Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare pentru coregrafie ar fi suprafața pe care vei dansa. Parchetul e ideal pentru dans, gresia poate fi alunecoasă, iar un covor poate fi un impediment serios pentru realizarea unor piruete reușite. Cel mai bine ar fi să mergi înainte de nuntă și să repeți dansul la locația unde se va desfășura evenimentul.
Fotografie realizată de George Ioniță
10. Planifică-ți coregrafia cu suficient timp înainte de nuntă
Pentru a avea timp să înveți și să repeți coregrafia, asigură-te că începi totul cu cel puțin o lună și jumătate înainte de nuntă. E important să exersezi de câteva ori pentru ca pașii să devină naturali, să poți să te bucuri cu adevărat de acel moment. Dacă îți dorești un dans cu o coregrafie complexă sau un colaj de melodii ar fi bine să începi cu aproximativ 3 – 4 luni înainte de nuntă.
Este foarte important să repeți o dată coregrafia și la locul unde va avea loc nunta, pentru a stabili ultimele detalii legate de intrare și pentru a te acomoda cu spațiul în care vei dansa.