Te pregătești pentru o nuntă restrânsă și nu știi exact cum să pui la punct toate detaliile care țin de organizarea evenimentului tău? Fie că vei avea parte de o nuntă cu un număr redus de invitați din proprie ințiativă, fie că ești constrânsă de situația actuală în care pandemia de Covid-19 a dat peste cap planurile tuturor, condiționându-ne să punem accent pe distanțarea socială, trebuie să știi că o nuntă restrânsă poate fi pusă la punct într-un timp relativ scurt, dacă ții cont de un set de sfaturi simple.
O nuntă cu un număr redus de invitați aduce de la sine și foarte multe argumente pro: întâi de toate, mirii vor fi mult mai relaxați, deoarece persoanele cu care vor socializa în cea mai importantă zi din viața lor vor fi într-un număr mult mai mic, iar evenimentul în sine poate fi memorabil pentru că, în intimitate și alături de persoanele apropiate, vă veți simți altfel.
Mai mult, cu siguranță nu te vei stresa atât de tare cu organizarea, căci totul va fi mai ușor de plănuit. Începând cu alegerea unui spațiu de dimensiuni mai mici, posibilitatea de a organiza nunta într-o curte sau un loc de suflet cu o capacitate mai restrânsă și chiar costuri cu mult mai reduse comparativ cu o nuntă mare.
Acestea sunt principalele sfaturi după care te poți ghida dacă ai de organizat o nuntă de dimensiuni reduse:
Alcătuirea listei de invitați pentru o nuntă restrânsă
Indiferent de contextul în care ai decis că nunta ta va fi una restrânsă, este bine să-ți setezi întâi de toate un număr cât mai exact de invitați. Așadar, discutați în familie care sunt persoanele fără de care nu ați dori să celebrați acest eveniment din viața voastră și stabiliți un prag pe care să încercați să nu-l depășiți.
De asemenea, este important ca mirele și mireasa să aibă discuții în principal cu familiile și să specifice faptul că doresc ca nunta lor să fie una restrânsă, astfel încât să nu se trezească ulterior în situația în care părinții invită rude îndepărtate sau alte cunoștințe.
Alegerea locului pentru petrecerea de nuntă
Un atu pentru nuntă restrânsă este faptul că poți organiza evenimentul chiar și într-un loc intim, poate chiar o cabană în vârf de munte, o vilă cu piscină, curtea casei părintești sau oricare alt loc de suflet sau de mai mici dimensiuni la care ai visat. Alte variante de locuri potrivite pentru găzduirea unei petreceri de nuntă cu puțini invitați mai pot fi o terasă de tip rooftop, o grădină, o terasă pe malul mării sau chiar o galerie de artă.
Este de la sine înțeles că spațiul în care va avea loc petrecerea ta nu trebuie să fie unul foarte extins, tocmai de aceea și costurile pot fi cu mult mai mici.
Stabilirea meniului și alegerea tortului perfect pentru o nuntă restrânsă
În cazul în care nunta va avea loc într-un restaurant select, desigur că varianta meniului prestabilit, cu feluri de mâncare diverse și aperitive servite direct la masă este una dintre principalele optiuni. Mai există și varianta bufetului suedez, ceva mai pretabil în cazul în care petrecerea are loc afară.
Dacă însă alegeți să petreceți într-o grădină, în curtea casei sau la o piscină, puteți include elemente precum un loc destinat grătarului, un fruit bar si bineînțeles, un bufet cu autoservire, tocmai pentru că atmosfera va fi mai degajată.
La capitolul desert, optează pentru un tort al mirilor sub formă de monoporții, tocmai pentru că astfel poți aproxima mai precis cantitatea de care este nevoie, iar servirea este mult mai practică.
Decorul și așezarea meselor
Decorul pentru o nuntă restrânsă ar trebui să emane întâi de toate o atmosferă intimă și neîncărcată, așadar axează-te pe aranjamente florale simple și nu te chinui să încarci mesele cu elemente care nu sunt esențiale.
În mod special, în cazul unei petreceri de nuntă la exterior, mici detalii precum lumânările sau beculețele monocromatice agățate în copaci se pot încadra perfect în decorul unei nunți restrânse, pentru că sporesc senzația de intimitate și atmosferă romantică.
Spre deosebire de nunțile cu mulți invitați, unde este nevoie de cât mai multe mese și de așezarea acestora în funcție de familii, grade de rudenie sau vârstă, în cadrul unei nunți restrânse poți apela cu încredere la mesele pe format lung, unde toți cei dragi pot sta alături de voi.
DJ-ul, muzica și alte momente de entertainment la o nuntă restrânsă
Tocmai pentru că nunta ta va fi una de dimensiuni reduse, cel mai probabil vei scoate din calcul o formație care să cânte, așadar găsirea unui DJ care să se plieze pe gusturile voastre muzicale va rămâne singurul punct de bifat la acest capitol.
O petrecere cu mai puțini invitați nu înseamnă și distracție mai puțină, ba din contră, vei fi uimită să vezi că dansul poate ține chiar până în dimineața zilei următoare, pentru că persoanele cele mai dragi îți vor fi alături.
Esențial este ca muzica pe care o vei asculta la propria nuntă să fie pe gustul vostru și nicidecum ruptă din tiparele unui playlist clasic de nuntă, așadar consultă-te cu DJ-ul înainte de a semna contractul și întreabă inclusiv de recomandări.
Găsirea unui fotograf priceput
Spre deosebire de nunțile cu foarte mulți invitați, o nuntă restrânsă nu necesită neapărata prezență a unei întregi echipe foto/video. Cu toate acestea, este esenția să alegi un fotograf cu recomandări și cu un portofoliu remarcabil, tocmai pentru că evenimentul tău va fi unul intim, iar momentele de emoție nu vor fi puține.
Este important ca stilul fotografului să se plieze cerințelor tale, iar de aceea este important să te asiguri că rezonați perfect înainte de semnarea unui contract.
Dacă te vei decide să ai la nuntă și o cabină foto, luând în calcul faptul că vor fi mai puțini invitați, o poți închiria pentru o perioadă mai scurtă de timp. Vestea bună în acest caz este că invitații nu se vor înghesui sau nu vor sta la coadă pentru a face îndrăgitele fotografii.
Te-ai gândit până acum la o nuntă restransă? Cum ai organiza-o? Lasă-ne răspunsul în comentarii.