Dacă te-ai hotărât să oferi invitaților tăi o parte din fericirea și emoția ta, îți propunem o listă cu 9 marturii inedite pentru nunta, atât cu o valoare simbolică, pentru a păstra vechea tradiție, cât și cu o valoare practică, care să garanteze zâmbetele tuturor celor dragi ție.

Astăzi, puțini sunt cei care cunosc cu adevărat istoria mărturiilor de nuntă. În spatele acestor simboluri ale iubirii pe care mirii le oferă în semn de recunoștință invitaților care iau parte la evenimentul mult așteptat, se află o poveste frumoasă din istoria omenirii, cu o simbolistică aparte, care a reușit să aducă în timp un parfum special nunților și să pună bazele unei adevărate tradiții în acest sens.

Chiar și etimologia cuvântului care definește aceste cadouri rămâne de mare importanță. Termenul de „mărturie” face trimitere la relația specială dintre miri și invitații cărora trebuie să li se „confeseze”, cărora trebuie să le declare iubirea față de cel ales în viață, ca un soi de spovedanie, de mărturisire sacră.

Mărturiile, deși privite în zilele noastre ca simple cadouri destinate invitaților, ascund în spatele lor semnificații puternice. Cu șase secole în urmă, nobilii europeni au dat startul acestei tradiții, prin obiceiul de a oferi, celor care luau parte la nunți, bomboniere din cristal, cu cuburi de zahăr în interior.

Zahărul era prezent tocmai pentru a simboliza bogăția și fericirea, dar mai ales „dulcea” iubire dintre cei căsătoriți. Acesta era împărțit de către miri cu invitații, pentru a împărtăși iubirea și norocul. Ulterior, tradiția s-a răspândit în toată Europa, chiar și în America, iar cu trecerea timpului semnificațiile mărturiilor s-au schimbat, ceea ce a condus la oferirea de obiecte personalizate, pe placul mirilor, care reprezintă mai degrabă o amintire pentru invitați.

Idei de marturii inedite pentru nunta

1. Mărturii dulci cu răvașe

Dacă te afli printre cei care cred cu tărie în simbolistica mărturiilor, poți alege să-ți surprinzi invitații cu săculețe sau mici coșuri în care să stea ascunse cuburi de zahăr, migdale învelite în zahăr sau, pentru un plus de rafinament și pentru o notă modernă, prăjituri rafinate și turtă dulce.

Dacă nunta ta are o tematică pariziană, de exemplu, celebrele macarons ambalate cu stil vor garanta succesul evenimentului. Nu uita să strecori în ambalaje un răvaș cu un citat semnificativ pentru povestea ta de dragoste sau cu versuri remarcabile pentru viață, în general.

2. Borcănașe cu miere

Tot pentru a păstra tradiția mărturiilor ce semnifică belșugul în căsnicie, fertilitatea și dragostea, poți apela la borcănașele extrem de dulci cu miere naturală.

Invitații vor fi încântați și se vor putea bucura din plin de un astfel de deliciu. Iubirea dulce dintre tine și cel cu care ai ales să împarți viața poate fi simbolizată în acest fel prin mierea din care pot gusta și ceilalți, astfel că vei reuși să „mărturisești” întregii lumi iubirea imensă pe care i-o porți celuilalt.

3. Marturii ecologice

Pentru o nuntă realizată într-un cadru rustic, natural, pur tradițională, mirii își pot alege cadourile pentru invitați astfel încât acestea să fie în ton cu tematica. Deși pare destul de dificil, acest lucru este posibil, iar mirii pot opta pentru niște marturii inedite pentru nunta, de tipul celor ecologice, sub forma unor brazi în miniatură sau a unor semințe de flori care așteaptă doar să fie plantate.

Desigur, această alegere face și ea trimitere la tradiție, întrucât ascunde semnificații precum fertilitatea și viața lungă în căsnicie.

4. Sticluțe cu ulei de măsline

Pentru o nuntă în stil mediteranean, poți opta pentru sticluțe cu ulei de măsline, care să le amintească invitaților de momentele magice petrecute la evenimentul tău. Ideal ar fi să nu uiți să adaugi etichete personalizate fiecărei sticle, pentru a marca micul cadou cu data nunții și numele voastre.

Dacă îți dorești să aduci cât mai multe zâmbete pe chipurile invitaților, poți lega de capacul sticlelor plante aromatice, pe placul tuturor, care să păstreze odată cu parfumul lor și parfumul nunții tale de vis.

5. Fotografii

Serviciile de care poți beneficia astăzi în materie de folografii îți propun o gama variată de produse care pot fi folositoare și atunci când vine vorba de prezența unor marturii inedite pentru nunta pe mesele invitaților.

Din ce în ce mai populare au devenit fotografiile dăruite ca mărturii sub forma extrem de plăcută a magneților de frigider. Lasă-ți imaginația să zboare și creează fotografii care să imortalizeze iubirea dintre tine și jumătatea ta! Imaginile emoționante, dovadă a iubirii dintre voi doi, vor rămâne în casele celor apropiați pentru a le aminti de povestea voastră de dragoste.

6. Rame foto personalizate

Dacă bugetul îți permite, poți apela la mărturii de lux. Ramele foto personalizate, deși puțin mai scumpe, pot deveni un cadou perfect pentru invitații tăi.

Gândite de miri, acestea ar putea aduce cu adevărat un plus de originalitate evenimentului, iar bucuria celor dragi va fi cu atât mai mare cu cât vor putea să îmbine mai târziu amintirile lor cu amintirile de la nunta voastră.

7. Mărturii pentru El și Ea

Tot în categoria mărturiilor de lux se regăsesc și cele create special pentru cuplurile invitate.

Dacă îți dorești să faci din seara nunții tale una specială și pentru cuplurile care cunosc la fel de bine ca tine căldura dragostei, le poți oferi alte cadouri. O sticlă de vin pentru El și un evantai pentru Ea ar putea fi cadourile perfecte.

8. Semne de carte

Cu toții avem prin casă, dacă nu zeci de cărți, măcar o cărticică în bibliotecă care urmează a fi citită. Dacă te afli printre marii iubitori de lectură, poți transforma mărturiile de nuntă în amintiri care să călătorească, împreună cu invitații tăi, printre sute de file și de universuri colorate.

Nu uita să adaptezi totul conform tematicii evenimentului! De exemplu, la o tematică marină, poți personaliza semnele de carte cu steluțe de mare sau scoici, prinse delicat cu un șnur albastru.

9. Amintiri muzicale

Una dintre ideile inedite de mărturii este și cutia cu amintiri muzicale. Adună cele mai frumoase melodii romantice din toate timpurile si dăruiește-le cadou invitaților printr-un CD pe care să apară numele voastre.

***

Pentru a fi cât mai inspirată, alegerea de marturii inedite de nunta de către miri ar trebui să vizeze atât personalitatea acestora, cât și tematica nunții. În cele din urmă, important este ca acestea să rămână originale, și folositoare în același timp, pentru cei care le primesc.