Printre cele mai importante detalii la care trebuie să fii atentă în permanență atunci când organizezi marele eveniment se numără alegerea unei locatii de nunta potrivite.

Spațiul în care va avea loc petrecerea din seara nunții trebuie să fie impecabil, exemplar, în armonie cu tema evenimentului și, mai ales, pe placul invitaților.

Găsești aici recomandările fotografilor și videografilor de nuntă români privind cele mai bune locații de nuntă.

Dacă ai spus deja „DA” în momentul cererii în căsătorie, tot ceea ce îți rămâne de făcut este inițierea în organizarea celui mai mare eveniment din viața ta. Fie că este prima ta experiență de acest gen, fie că ai mai participat deja la realizarea altor nunți, ziua care se apropie cu pași repezi rămâne una dintre marile provocări cu care te vei confrunta vreodată, dar și una dintre cele mai frumoase ale vieții.

Alegerea restaurantului perfect se află acum doar în mâinile tale, ceea ce înseamnă că trebuie să cauți o locație care să aducă un strop de magie, prin atmosfera pe care o poate cuprinde în universul ei, în sufletele tuturor celor prezenți.

Înainte de a face o rezervare a localului, trebuie să ții cont însă cu precădere de aspecte precum mâncare, muzică, așezarea meselor sau plata în avans. Întrebările adresate la timp te pot lămuri și îți pot aduce răspunsuri care să te ajute în alegerile pe care trebuie să le faci.

Fotografie realizată de Ciprian Dumitrescu

Întrebări cheie pe care să le pui furnizorilor de locatii de nunta

1. Care este capacitatea restaurantului?

Primul gând care îți va trece prin minte în momentul în care vei privi o locație va fi capacitatea acesteia.

Este foarte important să cauți un restaurant care să îți pună la dispoziție un spațiu potrivit pentru numărul invitaților tăi. Nu ezita să întrebi, încă din primele minute ale întâlnirii tale cu furnizorul, dacă locația vine în întâmpinarea dorințelor tale cu un spațiu potrivit numărului tău de invitați. În acest fel, te vei convinge rapid dacă locul este sau nu potrivit pentru nunta ta.

2. Ce sumă de bani trebuie plătită în avans?

Cu siguranță, partea financiară te interesează destul de mult în alegerea unei locatii de nunta. Pentru a fi totul în regulă cu bugetul alocat de către tine evenimentului, ar trebui să întrebi de la bun început care este modalitatea de a efectua o plată în avans, precum și suma pe care aceasta o presupune.

În urma încheierii contractului, nu trebuie să fie o surpriză pentru tine plata în avans. Nu uita că întrebările puse la timp îți vor facilita pregătirile de nuntă!

Fotografie realizată de Vision Photography

3. Se asigură sau nu decorul și care este prețul acestuia?

Dacă nu ți-ai propus să organizezi un eveniment original, cu un decor personalizat și în conformitate cu tematica nunții, poți întreba furnizorul dacă îți este asigurat decorul.

Acest lucru te-ar putea scăpa de o grijă și de timpul pierdut căutând alte servicii. Nu uita, însă, că bugetul tău nu este tocmai unul nelimitat, iar prețul decorului este important pentru tine!

4. Locația dispune de încălzire sau aer condiționat?

Mulți dintre miri, prea stresați cu atâtea griji și responsabilități, uită cu desăvârșire un aspect important care poate pune piedici în crearea unei petreceri de neuitat.

Dacă îți dorești ca seara nunții să fie reușită, fii atentă și la detalii de tipul încălzirii sălii care îți va fi gazda petrecerii. Pentru a evita surprizele neplăcute, să nu-ți fie rușine să întrebi chiar și cele mai banale lucruri, cum ar fi prezența în local a aerului condiționat!

5. În ce constă meniul și care este prețul acestuia? Există posibilitatea realizării unui meniu personalizat?

Când vine vorba de mâncare, lucrurile devin puțin mai complicate. Sunt multe aspecte la care trebuie să fii atentă, iar primul dintre ele este prețul meniului și componentele sale.

Pentru mirii care doresc un meniu aparte pentru invitați, unele locatii de nunta îndeplinesc și această condiție, însă nu toate. De asemenea, mirii nu ar trebui să omită testarea preparatelor în prealabil. Pentru a profita de întâlnirea cu furnizorul, cereți lămuriri și în privința situațiilor în care numărul invitaților depășește numărul stabilit inițial sau în cazul nefericit în care numărul de invitați rămâne cu mult sub cel al meniurilor cerute.

Fotografie realizată de Ionuț Drăghiceanu

6. Se poate amplasa un Candy Bar sau un Cocktail Bar în sală?

A devenit din ce în ce mai populară, în cadrul nunților, prezența micilor delicii. Pentru o atmosferă plăcută, poți apela la servicii de tipul amplasării unui bar. Însă acest lucru trebuie discutat cu furnizorul locației, pentru a evita neplăcerile.

Trebuie să știi din timp daca există această posibilitate, pentru că sunt cazuri în care spațiul nu este suficient.

7. Se pot folosi artificii în sală?

Probabil muncești mult ca dansul mirilor să aibă o coregrafie inedită și ca invitații să rămână surprinși în urma acestui moment. Dacă ți-ai propus să creezi un efect și mai puternic asupra publicului, cu ajutorul unor artificii, nu uita că în unele săli acest lucru nu este posibil.

Discută și acest aspect, pentru ca totul să fie pe placul tău!

8. Băutura trebuie adusă din exterior sau se poate oferi de către local?

O problemă actuală este cea a băuturii de la petrecere. Mulți își doresc să aducă băuturile din exteriorul localului. Dacă preferi totuși ca totul să fie asigurat de restaurant, inclusiv băutura, trebuie să întrebi dacă localul îți oferă acest lucru.

Fotografie realizată de Marius Stoica

9. Este DJ-ul asigurat de local?

Multe nelămuriri pot să apară și când vine vorba de muzică. Atenție! Unele restaurante îți pot asigura și DJ-ul, ceea ce înseamnă că nu trebuie să mai cauți. Trebuie doar să fii deschis și să întrebi!

10. Există o parcare pentru invitații la nuntă?

Pentru invitați, ideal ar fi să aibă siguranța unui loc de parcare asigurat pe tot parcursul serii. Poți afla din timp dacă există o parcare suficientă pentru cei dragi și îi poți anunța să uite de grija parcării înainte de eveniment!

***

Este doar în avantajul tău să stabilești toate detaliile și să nu eziți să adresezi întrebări utile înainte de rezervarea unei locatii de nunta. Profită din plin de tot timpul pe care îl ai la întâlnirea cu acest tip de furnizor înainte de a-l contracta!

Fotografie de copertă realizată de Ciprian Dumitrescu