Dacă urmează să te căsătorești în viitorul apropiat și încă nu ai luat împreună cu partenerul tău o decizie în ceea ce privește verighetele pe care le veți purta sau, mai mult, sunteți siguri că vreți să optați pentru un model mai neconvențional cum ar fi verigheta-tatuaj, trebuie să știi că există o multitudine de modele care te pot inspira.

Îți prezentăm mai jos care sunt argumentele pro pentru a alege un astfel de tip de verighetă dar și tot ce implică procedura în cauză.

Dacă și tu te întrebi cât de mult durează un astfel de tatuaj, cum poate fi interpretat din punct de vedere simbolic, cum poți să-i prelungești durata sau cât de mult costă un set de verighete tatuate, te poți lămuri citind informațiile următoare.

Argumente pro verigheta-tatuaj

– privind acest aspect într-o notă amuzantă sau, din contră, într-una cât se poate de serioasă, verigheta-tatuaj nu se poate da jos. Desigur, ea poate fi ștearsă cu ajutorul tehnologiei moderne (a laserului) însă, spre deosebire de verighetele clasice, aceasta rămâne pe deget și este la vedere tot timpul.

– verighetele-tatuaj nu pot fi pierdute (risc care există în cazul verighetelor clasice, pe care oamenii au tendința de a le scoate de pe deget pentru a le menaja).

– din punct de vedere financiar, costurile unor verighete-tatuaj vor fi probabil mai mici decât costurile unor verighete clasice (mai ales în cazul verighetelor clasice din metale prețioase scumpe sau cu inserții de pietre prețioase).

verigheta-tatuaj vă oferă posibilitatea de a da frâu liber imaginației și de a alege aproape orice model vă trece prin cap (aspect puțin mai îngrădit în cazul verighetelor clasice).

Ce simbolizează verighetele-tatuaj

La fel ca și în cazul verighetei clasice, verigheta-tatuaj simbolizează, în mod evident, iubirea și uniunea dintre doi oameni.

Verighetele își au originea încă din Antichitate și sunt percepute ca fiind obiecte care oficializează relația oamenilor și care semnifică dragostea eternă. Ca si pe vremuri, verigheta mai are și rolul de a arăta public faptul că persoana care o poartă și-a găsit sufletul pereche, dar și semnificația de cerc al vieții și de obiect al uniunii.

Verighetele-tatuaj sunt alese în special de cuplurile mai neconvenționale, iar acestea oferă posibilitatea de a da o însemnătate în plus tatuajului în sine, prin natura modelului ales. Așadar, dacă verighetele clasice pot fi gravate la interior, verighetele-tatuaj au o paletă mai largă de modele și înscrisuri prin care pot fi simbolizate anumite mesaje, jurăminte, etc.

Cum se realizează, cât de tare doare și cât costă verigheta-tatuaj

După ce ai discutat despre acest lucru și despre modelul ideal alături de partenerul tău, următorul pas va fi acela de a face o programare la un salon de tatuaje autorizat. În mod normal (lucru variabil în funcție de dificultatea modelului ales), realizarea acestor tatuaje nu ar trebui să dureze foarte mult timp (1h-3h), fiind tatuaje de mici dimensiuni.

De asemenea, prețurile variază în funcție de complexitatea modelului ales, dar și de salon, experiența artistului tatuator sau locul în care alegeți să le faceți. În mod normal, prețul unei astfel de verigheta-tatuaj începe de la 200 lei și poate ajunge să coste dublu, triplu sau chiar mai mult.

La fel ca în cazul oricărui alt tatuaj, procesul în sine presupune și puțină durere. Zona este una destul de sensibilă (însă nu se numără printre cele mai sensibile zone ale corpului), așadar durerea sau disconfortul vor exista, însă nu vor fi de o intensitate insuportabilă.

Ce poți face pentru a prelungi intensitatea culorii și durata acesteia 

Chiar dacă acest tip de imprimare a unor diferite părți ale corpului respectiv acțiunea de tatuare permanentă are, prin definiție, un caracter permanent, majoritatea tatuajelor se estompează în timp și asta pentru că pigmentul de culoare nu rezistă, uneori, așa cum ne-am fi așteptat.

Verighetele sunt tatuate pe degetul inelar, una dintre cele mai expuse și intens utilizate zone ale corpului. Așadar, există posibilitatea ca după aproximativ un an verigheta-tatuaj să se estompeze sau să-și piardă din intensitatea culorii.

Ce poți face pentru a o menaja? Întâi de toate, respectă cu strictețe indicațiile specialistului care va realiza tatuajul. Ține-l acoperit cu folie cât timp ți se va comunica, nu-l expune la soare, umezeală, murdărie sau alți factori care-i pot afecta calitatea o perioadă de timp (recomandată de tatuator) și folosește crema prescrisă de acesta.

Procesul de vindecare în cazul unui tatuaj poate dura câteva săptămâni, prin urmare ai grijă să menajezi zona în această perioadă. Ulterior procesului de vindecare, evită săpunurile abrazive, menține zona hidratată (poți aplica ulei de cocos cu regularitate), iar în cazul în care decizi să-i redai culoare, poți oricând să-l refaci la salonul de tatuaje.

Ce modele sunt în trend și de unde te poți inspira pentru verigheta-tatuaj

Verighetele-tatuaj pot cunoaște forme și modele infinite, cu siguranță cel mai potrivit dintre acestea fiind acela cu care rezonați amândoi. Verigheta-tatuaj nu trebuie să presupună o simplă bandă neagră, ci poate lua forma unor inițiale, a unor însemne tribale, a unor cifre romane care să simbolizeze data nunții voastre sau a unor cuvinte care vă leagă.

Printre cele mai căutate modele de astfel de tatuaje se numără în prezent cele care conțin simbolul infinitului, numele întreg al partenerului, numele vostru comun de familie, data la care v-ați căsătorit, tatuajele cu motive celtice, inimile care se completează una pe cealaltă, șnururile simple și subțiri, simbolurile antice, și chiar inscripții care semnifică bătăile inimii.

Poți căuta mai multe modele pentru verighetele-tatuaj urmărind pe rețelele sociale hashtag-urile #weddingringtattoos, #coupletattoos, #weddingtattoos dar și consultând portofoliile unor artiști tatuatori renumiți.

SFAT: Dacă urmează să vă tatuați verighetele înaintea nunții, alegeți să faceți acest lucru luând în considerare perioada de timp necesară vindecării tatuajelor, deoarece mai mult ca sigur nu veți dori ca la nunta voastră să aveți degetele acoperite cu folie sau să simțiți vreun disconfort.

Te-ai gândit până acum să alegi verigheta-tatuaj? Lasă-ne răspunsul tău în comentarii.