M-am gândit să fac un top 5 flori pentru nunta, indiferent de sezon, ca să-ți fie mai ușor în momentul în care începi să planifici ziua cea mai importantă. Ține cont că trebuie să te pregătești din timp cu toate aceste lucruri pentru a fi sigură că tipul de flori pe care ți-l dorești este disponibil.

Atunci când te gândești la cel mai important moment al vieții tale, te gândești automat și la modul în care va arăta tot evenimentul. Te gândești la rochie, te gândești la costumul lui, la domnișoarele de onoare și la flori.

Cred că ne-am imaginat de mici buchetul miresei și cum vom aranja florile pe mesele invitaților. Și cel mai greu este, atunci când crești, că nu toate lucrurile pe care ți le-ai imaginat tu în copilărie se vor întâmpla în ziua nunții tale.

Nu trebuie să te descurajezi, trebuie doar să cauți alternative. De exemplu, florile îți vor da mari bătăi de cap, chiar dacă sunt cele mai gingașe și minunate lucruri de pe pământ. Pentru că atunci când mergi la florărie te vor întreba în ce sezon ți-ai programat evenimentul.

Știai că există flori pentru nunta în funcție de sezonul ales? Și aici începe toată distracția, doar că nu în sensul bun. Ceea ce nu-ți vor spune florarii niciodată este că există și tipuri de flori care se pretează oricărui sezon de nuntă, așa că bătăile tale de cap au dispărut. 🙂

Flori pentru nunta recomandate indiferent de sezon

1. Trandafirii

Trandafirii sunt slăbiciunea noastră, doamnelor. Și iată că le-am pus pe lista florilor pentru nunta, indiferent de sezon, nu doar pentru că sunt florile pe care nu le-am refuza niciodată, ci pentru că se potrivesc în orice context.

Chiar dacă ai ales să te măriți iarna, chiar dacă vrei o vară fierbinte pe plajă cu ponton și picioare desculțe, păr despletit și lejer prin care să treacă briza mării, trandafirii vor fi mereu proaspeți și potriviți pentru acest eveniment.

2. Bujorii

Bujorii sunt cunoscuți mai mult ca flori de primăvară, însă total neadevărat pentru o nuntă. Îi poți folosi la fel de bine și pe timp de iarnă, dar și toamna. Este, totuși, de preferat să anunți florăria aleasă din timp pentru a-ți face rost de aceste flori.

Florile de bujor sunt foarte tinerești și fresh, astfel că nunta ta va avea un aer sofisticat și în același timp actual. Cu un buchet al miresei de bujori sau cu niște aranjamente florale cu bujori nu vei da niciodată greș.

3. Gardenia

Gardenia este această floare minunată care va spune despre tine că ești o prințesă delicată. Și chiar așa trebuie să te și simți în ziua nunții tale pentru că vei fi centrul atenției până dimineața. Dacă vrei să îmbogățești imaginea alege un buchet cu gardenia și lasă pe masă un aranjament cu această floare.

Nici nu trebuie să mai pui și alte flori pe lângă gardenia, o poți lăsa simplă pe fiecare masă.

4. Lalelele

Să vă spun un secret: lalelele sunt oricând pata de culoare pe care nicio mireasă nu are curajul să o aducă nunții sale. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor cred despre lalele că sunt simple și deloc sofisticate.

Lalelele au farmecul lor, așa că un buchet de lalele se va potrivi indiferent de sezonul în care alegi să-ți faci nunta. Prospețimea și delicatețea lor simplă te vor face să pari un fel de Meghan Markle la nunta cu Prințul Harry.

Ce poate să fie mai frumos de atât? Simplitate, modestie, un zâmbet sincer și fin, dar și multă bucurie în suflet.

5. Ranunculus

Nu foarte multe femei au auzit de această floare. Ranunculus este floarea care spune despre tine că ești plină de viață. Dacă despre celelalte flori de mai sus am avut de spus cuvinte ca finețe, modestie sau feminitate absolută, despre ranunculus spun că este floarea care se potrivește acelei femei pusă pe joacă.

Dacă ai chef să arăți foarte relaxată, dar aranjată în același timp, dacă ești genul care-și poartă zâmbtul larg și nu sfiește să râdă sănătos cu domnișoarele de onoare, dacă șotiile dintre tine și viitorul tău soț sunt la ordinea zilei… atunci ranunculus este alegerea potrivită.

Unde mai pui că se încadrează perfect în orice peisaj: fie că pe tine cad fulgii, fie că razele de soare te mângâie cu blândețe, chiar dacă frunzele uscate roiesc în jurul vostru și chiar de gradele de afară depășesc limita normalului. Ranunculus este joaca și viața din buchetul tău de flori sau din aranjamentele florale de pe mese.

***

Ține cont și de faptul că atunci când faci alegerea de flori pentru nunta trebuie să te gândești foarte bine și la cum sunteți voi doi. Alege-le în funcție de însemnătatea lor și de ce spun ele pentru tine. Este cea mai specială zi din viața ta, așa că totul trebuie să fie special… la fel ca tine!

Fotografie de copertă realizată de Claudiu Vereș