Coafura de mireasa este un aspect foarte important al acestei zile. Chiar și coafura lejeră pe care o vedem practicată des peste hotare are la bază câteva trucuri. Dar poate că oricât ți-ai dori o astfel de coafură, aceasta nu se potrivește formei pe care o are fața ta.

Acum nu este cazul să te enervezi, ci să cauți ce poate să pună în valoare forma feței tale.

Cred că știm cu toate că atunci când mergem la coafor, avem în geantă o poză bine tipărită cu fix ce ne dorim să avem în cap. O tipă care nu-ți va lua banii doar ca să dea din mâini îți va spune dacă se potrivește sau nu cu forma feței tale și îți va sugera altceva dacă este cazul. Și trebuie să le apreciați pe doamnele acestea pentru că mai rar găsiți ca ele.

Am căutat cinci forme ale feței cel mai întâlnite și am încercat să găsesc pentru ele coafura perfectă. Așadar, poate nu vă pot spune tuturor și fiecăreia dintre voi în parte, dar pot spune că avem un punct de pornire. Până la urmă, fiecare mireasă își dorește să fie frumoasă și prețioasă în ziua nunții, iar o coafură întregește această imagine.

Spune-mi ce formă are fața ta ca să-ți spun ce coafura de mireasa sa porți

1. Dacă fața ta are formă de inimă

Dacă fața ta are formă de inimă, ar trebui să optezi pentru coafuri care îi permit părului să atingă linia mandibulei. Asta pentru că vorbim despre o iluzie optică ce va face ca zona din jurul bărbiei să fie umplută.

Asta înseamnă că te poți gândi la un bob care să nu fie plictisitor și simplist. Poți să te gândești la bretonul pe o singură parte care cu siguranță va oferi un look super lady sau buclele în valuri care sunt mereu de efect – cu precizarea ca acestea să nu fie atât de forțate și în niciun caz clasicele sarmale.

Fotografie realizată de Tibi Olteanu

2. Dacă fața ta are formă rotundă

Pentru o față rotundă, cofura nu trebuie să fie simetrică. Așa că dacă ai în geantă o poză cu o coafură celebră care este definiția simetriei, poți s-o uiți pentru că nu te va avantaja.

Unei fețe rotunde îi stă perfect cu un păr tuns inegal, cu o coafură cu breton pe o parte sau poate, de ce nu, filat în partea din față. Ideea este ca părul să ajungă cumva să atingă pomeții feței și să-i acopere.

Tips: dacă totuși îți place foarte mult o coafură care nu se potrivește unei fețe ovale, roagă fetele de la make-up să utilizeze un fin contouring pentru a oferi o iluzie optică asupra feței tale.

Fotografie realizată de Jadoris Photography

3. Dacă fața ta are formă ovală

O față ovală este o față super fericită. În sensul că dacă ai fața ovală, nu trebuie să-ți faci prea multe griji căci ți se va potrivi cam orice. Vre un bob asimetric? You go, girl! Vrei ceva retro? Numai bine, doar să găsești coafeza portrivită să facă fix ceea ce-ți dorești. Vrei să fii prințesa serii? Oricum ești, dar fața ta ovală permite până și coafura acea lejeră după care tânjesc toate miresele, dar nu tuturor le iese așa cum își doresc.

Ești o norocoasă și poți să faci cu părul cam ce vrei tu!

Fotografie realizată de Andrei Dumitrache

4. Dacă fața ta este pătrată

Pentru că fața pătrată oferă destul de multe linii drepte, o coafură lejeră cu bucle se pretează acestei forme. Buclelele îți vor prelungi fața și vor diminua imaginea liniilor drepte oferită de pomeții proeminenți.

Poate că-ți doreai breton sau visai să-l prinzi la spate, într-un coc, sau lejer? Nu este o idee prea bună dacă forma feței tale este pătrată, așa că îndulcește imaginea cât poți cu bucle. (Repet, ca mai sus, nu buclele sarmale pentru acelea nu mai dau bine pe nicio față.)

Fotografie realizată de Cornel Spoială

5. Dacă fața ta este triunghiulară

Dacă forma feței tale este triunghiulară, un breton liber pe frunte este perfect, dar să fie cât mai consistent. Restul părului ar trebui să fie prins cu finețe la spate sau într-un coc blând. Din cocul blând ar putea să iasă niște fire de păr buclate lejer, dar nu este obligatoriu.

Dacă ce ți-am sugerat mai sus nu te încântă, optează pentru bucle mari, dar lejere, care să nu capete aspectul de sarmale. 🙂

Fotografie realizată de Adrian Fluture

***

Ei bine, fetelor, acestea sunt cele cinci tipuri de forme ale feței și cred că v-am dat niște linii de pornire pentru coafura de mireasa.

De ce tot insist să nu vă prezentați cu sarmale în cap la nuntă? Pentru că sunteți tinere, frumoase și proaspete, iar ziua aceasta este despre distracție și fericire, despre prezent și despre viitor. Lăsați buclele sarmale să se stingă în vremurile în care erau la modă și adoptați un stil mai relaxat!

Fotografie de copertă realizată de Cornel Spoială