Știi ce implică partea de planificare pentru nunta în aer liber? Nunțile în aer liber cunosc din ce în ce mai mult succes, mai ales după perioada pandemiei, când fie din motive de precauție, fie din motive de relaxare, multe cupluri aleg să-și organizeze petrecerea de nuntă într-un spațiu exterior.

Dacă și tu te numeri printre viitoarele mirese care vor avea petrecerea de nuntă în aer liber, ți-am pregătit mai jos o serie de sfaturi care să te ajute pe partea de planificare pentru nunta în aer liber.

Începând cu aspecte care țin de vreme și de impredictibilitatea acesteia, până la felul în care poți pune în valoare cât mai bine decorul natural pentru nunta ta, află în continuare ce este important să știi dacă petrecerea nunții tale are loc la exterior.

Planificare pentru nunta în aer liber: ia-ți măsuri de precauție în cazul în care vremea nu ține cu tine

În mod evident, nici o mireasă nu-și dorește să aibă parte de ploaie în ziua nunții sale, mai ales dacă petrecerea de nuntă urmează să se desfășoare la exterior, însă prognoza meteo nu poate fi niciodată sigură, prin urmare este bine să iei în calcul și un astfel de scenariu.

Înainte să semnezi contractul cu reprezentanții locației în care îți vei organiza nunta, asigură-te că există facilitățile necesare astfel încât tu și invitații tăi să fiți, la propriu, acoperiți în caz de ploaie.

Chiar dacă vorbim despre mese dotate cu umbreluțe, de o terasă acoperită sau cu o copertină retractabilă, este bine să fii sigură că vei avea una dintre aceste opțiuni valabile în ziua nunții.

Ține cont și că există posibilitatea ca vântul să bată mai tare în ziua nunții tale, așadar asigură-te că elementele de decor sunt prinse așa cum trebuie.

Mai mult, dacă evenimentul are loc în preajma unui lac sau a unei păduri și există posibilitatea să apară țânțari, este indicat ca la fiecare dintre mese să existe un spray repelent pentru astfel de insecte, pentru ca invitații tăi să se simtă confortabil, feriți de insecte. Trece totul pe lista de planificare pentru nunta în aer liber.

Anunță-ți invitații că nunta va avea loc afară

Un alt detaliu foarte important pentru partea de planificare pentru nunta în aer liber este informarea invitaților despre acest aspect. În general, ținuta pentru un eveniment care are loc la exterior ar trebui să fie una mai relaxată, iar invitații tăi trebuie să știe dacă vor petrece într-o grădină, unde poate tocurile sunt imposibil de purtat.

Poți face acest lucru chiar prin intermediul invitațiilor de nuntă, unde poți specifica scurt că evenimentul va avea loc în grădină sau că există un dress code mai degajat. Astfel, cei dragi vor veni îmbrăcați așa cum se cuvine și vor știi din timp dacă au nevoie de haine extra în cazul în care vremea se răcorește.

HINT: Un nou serviciu apărut pe piața și deosebit de util în cazul nunților organizate la exterior este cutiuța cu balerini de unică purtare. Poți achiziționa și tu o astfel de cutie, de unde doamnele și domnișoarele pot lua balerini ușori și simpatici pentru a-și înlocui pantofii cu toc pe durata petrecerii tale.

SFAT: Nu uita că ținuta ta trebuie să fie adaptată mediului în care va avea loc petrecerea de nuntă. Setează-ți ca obiectiv principal să te simți bine și confortabil, deoarece în aceasta constă tot succesul evenimentului tău!

Planificare pentru nunta în aer liber. Profită de decorul natural și alege elemente care se potrivesc cu spațiul alocat evenimentului 

Nunta în aer liber este o binecuvântare din punct de vedere al decorului și asta pentru că nimic nu poate fi mai frumos decât peisajul natural, combinat cu elemente cheie care pot oferi o notă de basm evenimentului tău.

Folosește-te de copacii din grădină pentru a atârna diferite elemente precum sticluțe, ghirlande, poze, flori și decorează mesele într-o tematică naturală.

Nu te feri să folosești elemente de papetărie din hârtie kraft, accesorii din lemn, baloți de paie, leagăne, tăblițe cu cretă pentru lista invitaților și organizarea meselor, butoaie de vin decorate cu flori sau piese de mobilier vintage așezate în diferite colțuri ale grădinii. Toate aceste detalii sunt mult mai ușor de folosit la partea de planificare pentru nunta în aer liber și denotă relaxare combinată cu natura, la superlativ.

Folosește-te de lumini pentru a da o notă magică decorului 

Luminile pot fi un alt punct forte al nunților organizate la exterior. Dacă în ceea ce privește nunțile de interior avem sistemul de iluminat clasic, în cadrul unei nunți într-o grădină, lucrurile pot sta complet diferit.

Te poți folosi de ghirlande de beculețe cu lumini calde care vor da o notă deosebit de romantică locului, dar și de aleile pavate care pot fi decorate cu lumânări albe în recipiente de sticlă.

Nu te feri să folosești chiar și elemente mai neconvenționale, cum ar fi candelabrele, în măsura în care sistemul de alimentare la electricitate al acestora îți permite acest lucru. De asemenea, felinarele sunt foarte potrivite pentru un decor de poveste.

Planificare pentru nunta în aer liber. Dă frâu liber imaginației în ceea ce privește meniul de nuntă

Și în ceea ce privește meniul, trebuie menționat că te vei putea bucura de o libertate mai mare în cadrul unei nunți la exterior, comparativ cu o nuntă organizată înăuntru, iar explicația este foarte simplă.

Interiorul unui restaurant nu va putea găzdui niciodată un corner pentru barbecue sau diferite mici chioșcuri unde poți servi tipuri de mâncare mai neconvențională, pe când o grădină îți va permite acest lucru. Trece pe lista de planificare pentru nunta în aer liber.

În plus, pot fi amplasate diferite chioșcuri – de înghețată, de grătar, un corner dedicat iubitorilor de pizza, unul sau mai multe baruri cu limonadă, cocktail-uri exotice sau alte băuturi proaspete.

Imaginează-ți cât de cool poate arăta o mică mașinărie de făcut vată pe băț, în cadrul unei petreceri de nuntă organizată afară. Așadar, pregătește-te să-ți pui imaginația la treabă, pentru că o nuntă organizată în aer liber îți permite să-ți pui în practică nunta mult visată.

Tu ce treci pe lista de planificare pentru nunta în aer liber? Lasă-ne răspunsul în comentarii.