Atunci când vine vorba de achiziționarea unei bijuterii de calitate și, în mod special, a unui inel de logodnă online pentru viitoarea soție, este de la sine înțeles că shopping-ul online presupune ceva mai mult research comparativ cu alte tipuri de cumpărături pe care le facem din fața calculatorului. Cu toate acestea, achiziționarea unui astfel de obiect din mediul online vine la pachet și cu o serie de beneficii, precum prețul mai scăzut sau livrarea direct acasă, iar succesul „operațiunii” stă în câțiva pași simpli.

Dacă te numeri printre cei care doresc să-și surprindă partenera anul acesta cu un inel de logodnă, însă vrei să achiziționezi bijuteria de la un magazin online, iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

Inel de logodnă online. Alege un magazin cu renume și interesează-te care sunt review-urile lăsate de alți clienți

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un inel de logodnă online este sursa de la care îl vei achiziționa. Sfatul oricărui specialist în domeniu ar fi acela de a cumpăra o astfel de bijuterie numai de la magazine autorizate și, mai mult decât atât, de la cele care au vechime în domeniu sau sunt renumite, populare. Pentru că este vorba de o piesă valoroasă, este indicat să ai garanția faptului că materialele sunt autentice, verificate, marcate și cu certificate de garanție.

Verifică întotdeauna care sunt review-urile lăsate de alți clienți pentru magazinul de la care urmează să cumperi inelul de logodnă, căci și aceste tipuri de comentarii îți pot spori senzația de siguranță.

Stabilește un buget sau dimensiunile diamantului, în cazul în care îți dorești ca bijuteria să fie decorată cu acestă piatră deosebit de prețioasă

Pregătește-te să „pleci” la cumpărături numai atunci când ți-ai fixat un buget anume în care ai dori să te încadrezi. Totodată, interesează-te din timp care sunt gusturile viitoarei tale soții, care este materialul și culoarea (aur alb/aur galben) pe care aceasta le preferă în materie de bijuterii și folosește-te de câmpurile de filtrare disponibile pe site-urile magazinelor online, pentru a-ți ușura căutarea.

Dimensiunea pietrei principale sau mai exact, caratajul diamantului pe care îl vei alege, alături de tipul de tăietură, culoarea și claritatea acestuia sunt iarăși câteva dintre cele mai importante aspecte, mai ales în ceea ce privește stabilirea bugetului.

Inel de logodnă online. Verifică politica de returnare

Chiar dacă te-ai decis asupra modelului de inel pe care vrei să-l achiziționezi online, este esențial ca înainte să efectuezi plata să te interesezi care este politica de returnare a magazinului respectiv. Această politică pentru un inel de logodnă online diferă de la un magazin la altul și trebuie să-ți răspundă clar la următoarele întrebări:

– Se poate face o returnare sau un schimb al produsului? Cât timp durează returnarea produsului?

– Este returnarea produsului gratuită sau ce alte costuri presupune?

– Poți obține o rambursare integrală sau doar credit pentru achiziționarea unei alte bijuterii?

– Cine este plătitorul transportului de retur?

– Cum pot proceda în cazul în care inelul trebuie ajustat ca si dimensiune?

– Cât timp este valabilă garanția bijuteriei?

Ține cont de tendințele sezonului actual

Dacă partenera ta este o împătimită a tendințelor în modă, poți să fii convins că acest lucru se va aplica și în cazul bijuteriilor de acest tip, motiv pentru care ar fi indicat să consulți și cele mai noi trenduri și propuneri în materie de tendințe ale anului 2021 pentru un inel de logodnă online.

În sezonul actual revine la mare căutare inelul de logodnă în formă clasică, cu o piatră rotundă centrală și fără alte artificii decorative. Totodată, se remarcă și inelele cu motive și accente gotice, din materiale care imită o patină a timpului sau care sunt, cu adevărat, vintage.

Inelele de logodnă cu piatră centrală albastră sunt, de asemenea, printre cele mai noi apariții ale sezonului, precum și cele cu smarald (piatră verde), de multe ori în combinație cu clasicul aur galben care revine, la rândul său, în tendințe. Se remarcă și inelele de logodnă cu două pietre centrale sau o piatră centrală însoțită de două pietre secundare stânga-dreapta.

Inel de logodnă online. Cum poți să nimerești mărimea perfectă

Una dintre cele mai simple modalități prin care poți afla care este mărimea potrivită pentru inelul de logodnă al viitoarei tale soții este măsurarea diametrului unui alt inel pe care aceasta îl poartă în mod regulat, cu ajutorul unei rigle. Este important de luat în calcul că inelul de logodnă trebuie să fie suficient de fix astfel încât să nu cadă de pe deget, însă acesta nu trebuie să strângă degetul.

Pentru o măsurătoare mai exactă, poți comanda de pe internet un măsurător de inele sau poți scoate la imprimantă un astfel de măsurător printabil.

Apelează și la tabelele de mărimi disponibile pe site-urile magazinelor de bijuterii, deoarece acestea te vor ghida către mărimea perfectă.

Apelează la sfaturile unui bijutier

Dacă te-ai decis asupra bugetului și asupra modelului pe care vrei să-l achiziționezi pentru inel de logodnă online, este bine să apelezi și la sfaturile unui specialist înainte să faci tranzacția.

Un bijutier te poate lămuri cu privire la raportul calitate-preț al obiectului pe care urmează să-l achiziționezi și te poate ghida în privința caratajului, culorilor, tăieturii și a clarității diamantelor.

Nu te grăbi și nu lua decizii de moment

Este evident că o astfel de tranzacție online nu este una obișnuită și este de preferat să aloci mai mult timp căutărilor pe care le faci cu privire la un inel de logodnă online pe care-l vei cumpăra. Nu uita să te interesezi de politica de returnare, de garanție, de certificatul de autenticitate, de autorizațiile specifice acestor tipuri de magazine și, cel mai important, de raportul calitate-preț.

Consultă eventual familia sau prietenele apropiate ale viitoarei tale soții cu privire la gusturile acesteia și asigură-te astfel că ești pe cale să achiziționezi inelul perfect.

Te-ai gândit până acum să achiziționezi un inel de logodnă online? De ce criterii vei ține cont?