Cum vor arăta nunțile post-covid? Pentru toți cei care aveau programată o nuntă în anul 2020, dar și pentru cei care au reprogramat data nunții sau au ales anul 2021 pentru evenimentul lor special, perioada pandemiei a însemnat anularea sau amânarea planurilor, alături de un întreg arsenal de griji, stres, renegocieri sau obiective date peste cap.

Întreaga industrie a organizării de evenimente, alături de persoanele care erau pregătite pentru celebrarea unui astfel de moment, au avut de suferit sau au înregistrat pierderi mai mult decât semnificative pe plan financiar, însă tocmai pentru că suntem construiți să ne adaptăm în permanență, profilul nunții în perioada pandemiei sau cel al nunții în era post-covid a început ușor-ușor să se schițeze.

Apar astfel din ce în ce mai multe propuneri pentru nunțile restrânse sau pentru nunți care respectă, pe cât posibil, măsurile de distanțare socială, cât și idei noi de meniu, tematici moderne, invitații și decoruri inedite.

Dacă faci parte dintre aceia care au de organizat o nuntă în perioada care urmează și dorești să te pui la curent cu cele mai noi sugestii pentru nunțile post-covid, iată care sunt trendurile sezonului care urmează:

Nunți cu tematică relaxantă și ținute mai lejere

Printre principalele sugestii în ceea ce privește nunțile post-covid se numără cele referitoare la lejeritatea emanată de respectivele evenimente. Pentru că mai bine de un an am fost constrânși să ne petrecem o bună perioadă de timp în casă sau cu restricții, în perioada următoare vor fi la mare căutare nunțile în grădină, decorurile naturale și ținutele degajate, care sporesc senzația de comoditate.

Se vor remarca așadar tocuri mai joase, tematici de festival sau barbeque, costume din materiale ușoare, alături de multe alte detalii care denotă lejeritate și libertate.

Nunțile post-covid. Petrecere de nuntă în natură sau în aer liber

Reconectarea cu natura, reapropierea de tot ce înseamnă libertate și prețuirea fiecărui moment în aer liber sunt doar câteva dintre fundamentele care stau la baza organizării nunților în perioada care urmează.

Cererile pentru localuri cu spații deschise și pentru amenajarea unor curți, grădini sau verande în vederea organizării de evenimente au crescut, iar tendința se va păstra, desigur, cu preponderență în sezonul cald.

Schimbări în modalitatea de servire a meniului

Meniul pentru nunțile post-covid va suferi, la rândul său, o serie de schimbări, mulți clienți preferând să modifice destul de semnificativ stilul de servire a mâncărurilor în cadrul nunților.

Bufetul suedez nu se mai situează în topul preferințelor viitorilor miri, tocmai pentru că presupune aglomerarea spațiului de servire, iar la mare căutare vor fi meniurile clasice, prestabilite, alături de diferite opțiuni pentru servirea mesei în aer liber precum meniul tip picnic, food truck-urile, grătarul sau tortul de tip mono-porție.

Nunțile post-covid. Nunți care sprijină micile afaceri locale

Printre persoanele afectate în perioada pandemiei sunt și producătorii locali, iar nunta sezonului următor își propune să afișeze un meniu inedit, bazat pe alimente din producția locală, alături de elemente de decor sau alte servicii din aceeași categorie.

Este important să recunoaștem că un astfel de eveniment aduce împreună cele mai bune gânduri, iar ideea de a face bine și de a ne folosi de resursele din împrejurimi în organizarea unei petreceri atât de importante nu poate să reprezinte decât un plus.

Nunți mai restrânse sau nunta de tip „sequel”

Foarte mulți dintre viitorii miri au fost tentați sau au intenția de a-și restructura lista de invitați pentru petrecerea din ziua nunții, din motive de precauție, restricții impuse sau alte aspecte care țin de perioada pandemiei Covid-19. Din această cauză, se vor remarca în sezonul următor din ce în ce mai multe evenimente restrânse, sau chiar cuplurile care optează pentru două petreceri de nuntă (un tip de nuntă cunoscut și sub numele de sequel wedding și care presupune organizarea unei recepții de nuntă restrânsă alături de familie și prieteni apropiați, urmată de o petrecere de dimensiuni mai mari în alt loc și într-o dată ulterioară).

Nunțile post-covid. Mici detalii apărute în organizarea nunților pe timp de pandemie sau post-covid

Inventivitatea și ingeniozitatea specialiștilor din domeniu au făcut posibilă apariția a numeroase idei dornice să ajute pe cât posibil la menținerea unei atmosfere sigure, relaxante și uneori chiar ușor amuzante în cadrul desfășurării unei nunții în condiții speciale.

Măștile asortate pentru mire și mireasă, măștile cu mesaje imprimate pe post de mărturii de nuntă, scaunele distanțate în timpul ceremoniei religioase, nunțile transmise live sau invitațiile de nuntă digitale cu mesaje amuzante (potrivite îndeosebi celor care au reprogramat evenimentul de mai multe ori) se numără printre propunerile pentru nunțile post-covid.

Mai mult accent pe calitatea serviciilor oferite în cadrul unei nunți

Pentru că experiența ne-a învățat să prețuim mai mult un astfel de eveniment important din viața noastră sau a celor dragi, calitatea serviciilor oferite în cadrul desfășurării nunților va prima în sezonul care urmează.

Dacă ai de organizat o nuntă în 2021 sau mai ai de rezolvat detalii cu privire la decorul, momentele de entertainment sau echipa foto-video, este indicat să apelezi la serviciile unor specialiști cu recomandări, astfel încât totul să decurgă conform planului. O nuntă atât de dorită și mult așteptată merită să se materializeze într-o petrecere ruptă din povești, iar momentele cheie să fie imortalizate de către profesioniști.

Nunțile post-covid. Sfaturi pentru gestionarea stresului cauzat de reprogramarea unei nunți

Sunt des întâlnite cazurile în care un cuplu a fost nevoit ca în ultimul an să-și reprogrameze nunta chiar și pentru a treia oară, iar amânarea la nesfârșit a unui eveniment de o asemenea anvergură vine la pachet cu sentimentul de deziluzionare, tristețe, dar și multe bătăi de cap și stres.

Dacă și tu te numeri printre cei care au avut sau au de reprogramat acest eveniment deosebit de important, iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru nunțile post-covid.

– Nu face din asta o obsesie, ci încearcă să-ți setezi un anumit interval orar, o dată pe săptămână, în care să te ocupi de detaliile care țin de reprogramarea nunții. Vei risca altfel să-ți ocupi tot timpul cu replanificarea și te vei stresa inutil.

– Atunci când ai luat o decizie cu privire la reprogramare, anunță-ți întâi de toate furnizorii.

– Compune un mesaj sau un plan de comunicare prin care să anunți majoritatea invitaților de reprogramarea evenimentului tău, astfel încât să nu fii nevoită să dai zeci sau chiar sute de explicații la telefon.

– Fii flexibilă cu opțiunile în ceea ce privește datele disponibile pentru reprogramare sau cu alte variante referitoare la serviciile contractate, însă dă-ți voie să și renegociezi unde simți că este cazul.

– Împarte sarcinile cu partenerul tău pentru a nu te simți copleșită.

Cum crezi că vor arăta nunțile post-covid? Lasă-ne răspunsul în comentarii.