Știați că există câteva metode de a economisi atunci când faceți alegerea de aranjamente florale pentru nuntă?

Eu m-am gândit cu ceva vreme în urmă la acest aspect și am hotărât că este cazul să le știm toate și să le punem în practică pentru că de cele mai multe ori mirii se gândesc la cât au de investit în petrecerea vieții lor. Și lucrurile nu ar trebui să ia o astfel de turnură. 🙂

Atunci când ne pregătim pentru evenimentul mult visat, parcă intrăm în priză, doamnelor. Se mai înțelege cineva cu noi? Mai poate cineva să pună o întrebare fără să ni se pară totul fără noimă? Cu siguranță nu. Și vă sfătuiesc un lucru: așezați-vă în fotoliu sau canapea, turnați-vă un vin bun și lecturați articolul următor fără să vă faceți prea multe griji pentru că noi suntem aici să vă oferim soluțiile.

Să gândim la rece, ca vinul de mai sus, și să gestionăm relația cu calm, ca atmosfera din casă văzută din fotoliul preferat. 🙂

Fotografie realizată de Bianca Unc

Aranjamente florale de nuntă – 5 metode de a economisi

1. Fă-ți singură buchetul de flori

Poate că multe dintre voi au o listă lungă de activități pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit pentru nuntă, iar a-ți face singură și buchetul de flori, dar și aranjamentele florale poate reprezenta o bătaie de cap și mai mare. Însă depinde foarte mult de cum vezi lucrurile. Hai să ne calmăm și să nu ne mai luăm în serios atât de mult.

Pentru cine este această nuntă? Pentru voi doi, deci trebuie să vă zburde sufletul de bucurie când vedeți rezultatul final. Ce ar fi dacă acest eveniment este construit în totalitate cu suflet? Adică alegi ce flori vrei tu și începi să aranjezi buchetele așa cum simți că vrei să arate.

Economisești foarte mulți bani și poate fi o activitate pe care s-o faci fie împreună cu prietenele tale, fie împreună cu viitorul tău soț. Ce e mai frumos decât o activitate care să vă apropie, fix în această perioadă tensionată, și să vă aducă aminte de ce vă iubiți atât de mult?

Fotografie realizată de Adrian Moscaliuc

2. Alege aranjamente florale simple

Aranjamentele florale simple nu înseamnă aranjamente florale care au trei fire de flori și cam atât. De asemenea, există mâini dibace care știu să facă o masă frumoasă și cu o simplă floare într-o vază interesantă. Un aranjament floral simplu poate să fie plăcut mai mult de ochiul uman decât un aranjament complex.

Și să-ți mai spun un secret, din experiența mea. Poate că nu o să-ți placă, dar acesta este adevărul în 80% din cazuri: nimeni nu dă atenției aranjamentului floral și dacă cineva o face, este doar pentru că nu are loc pe masă.

Alege simplu și cu gust și va fi mai de efect atât vizual cât și financiar.

3. Aranjament floral pentru masa de prezidiu

Masa de prezidiu este masa la care stați voi, nașii și părinții. Bazându-mă pe motivația de mai sus, aceea că nu foarte mulți oameni oferă atenție aranjamentului floral, ai putea să comanzi aranjamente florale doar pentru masa de prezidiu.

Nici aici povestea florală să nu fie complexă, dar să fie de efect.

4. Online e mai ieftin

Doamnelor, acest punct nu cred că este nou, dar mă simt obligată să vi-l amintesc: online este întotdeauna mai ieftin! Știți că de fiecare dată găsim haine mai ieftine online decât în magazin?

Așa se întâmplă în majoritatea cazurilor: produsele din magazinele online sunt mai ieftine decât în magazinele fizice, așa că vă îndemn să comandați aranjamentele florale de pe internet și veți economisi mult mai mulți bani.

Fotografie realizată de Adrian Anghel

5. Renunță la domnișoarele de onoare

Sau alege dar una singură, cea mai apropiată dintre toate. Astfel, puteți să alegeți buchetele doar pentru tine, singura domnișoară de onoare și nașă.

Și dacă vrei și mai multe economie, cheamă-le acasă, faceți o seară a fetelor și construiți singure buchetele domnișoarei și a nașei. Desigur, dacă și acestea îți doresc același lucru. Această variantă este puțin mai extremă, dar cred că poate fi o soluție în funcție de preferințele tale.

***

În final, tot ce vă pot spune este că nunta trebuie să fie bucuria sufletului vostru. Nu trebuie să fie un motiv de stres și în niciun caz un motiv de ceartă cu persoanele dragi vouă. Nici măcar motiv de laudă nu ar trebui să fie și nu reprezintă un spațiu în care să defilăm cu ce avem mai bun și mai scump.

Nunta este pentru suflet și așa ar trebui să rămână. Zâmbetul trebuie să fie accesoriul obligatoriu, iar cel mai scump din întregul eveniment trebuie să vă fie sentimentul de iubire.

Fotografie de copertă realizată de Bianca Unc