Nu sunt puțini cei care aleg să-și facă nunta respectând tradițiile și obiceiurile țării, iar dacă localurile exclusiviste, elegante și cu servicii pretențioase au locul lor în topul preferințelor viitorilor miri, iată că și această tendință pentru locații rustice de nuntă sau tradiționale rămâne destul de prezentă, mai ales că tradiționalul și confortul pot fi combinate perfect în prezent.

Avantajele organizării unui astfel de eveniment sunt multe, mai ales că atât în țară, cât și în vecinătatea Bucureștiului există suficiente locații potrivite pentru organizarea unei nunți rustice. Apariția hambarelor oferite spre închiriere pentru nunți/botezuri, conacele, cabanele de munte, casele tradiționale renovate, care păstrează arhitectura și întregul farmec al vremurilor trecute – toate pot reprezenta opțiuni pentru găzduirea unei nunți cu profil rustic.

Ce trebuie să știi când faci research pentru locații rustice de nuntă

Alegerea de locații rustice de nuntă depinde, așadar, de amploarea evenimentului, de distanța față de casă, de locul nașterii mirilor, de buget, dar și de data aleasă, deoarece în prezent, încă există un grad de rezervare destul de mare, în urma anulării evenimentelor din pandemie și a restricțiilor impuse în acea perioadă.

O locație rustică de nuntă presupune elemente de arhitectură specifice acestui stil, cadrul natural specific, însă poate fi ajustată și folosindu-te foarte mult de decor. Așadar, chiar dacă în primă instanță un hambar este decorat poate într-un stil boho, echipa care te va ajuta cu partea de decor a evenimentului tău poate face minuni în acest sens.

Pe de altă parte, un salon de nuntă precum un ballroom sau unul din cadrul unui hotel select ar fi destul de greu de transformat în ceva rustic, din cauza arhitecturii moderne, a decorului interior deja prezent și care nu poate fi modificat, a sistemului de iluminat și așa mai departe. Așadar, o nuntă rustică în adevăratul sens al cuvântului nu prea poate fi organizată oriunde, iar acesta este unul dintre argumentele pe care este indicat să le ai din start în vedere atunci când pornești în căutarea locului potrivit pentru evenimentul tău.

Apoi, intervin detalii precum distanța față de casă, posibilitatea unora dintre invitați de a participa la un eveniment organizat departe de casă, etc. De exemplu, este posibil să găsești una dintre cele mai frumoase locații în Maramureș, însă dacă ești din București, trebuie să-ți asumi că vor exista cazuri în care anumite persoane nu vor putea participa.

Locații rustice de nuntă, aproape de București

TreeHouse In The Woods

Aflat la 17 kilometri de centura Bucuresti, la ieșirea prin Dragomiresti, acest loc poate fi una dintre variantele perfecte pentru cei care vor să-și organizeze nunta înconjurați de natură. Decorul este deosebit de ofertant indiferent de anotimpul în care va avea loc nunta ta și asta pentru că vorbim de un open space cu deschidere mare și prevăzut cu pereți cu geamuri culisante. De trecut pe lista de locații rustice de nuntă.

Contact: 0786074261

Locații rustice de nuntă. Narrative

Localizat lângă Pădurea Snagov, la 20 de minute de București, acest hambar are o capacitate de până la 250 de persoane la mese, iar grădina măsoară peste 2000 mp, cu acces direct la pădure. Locul se distinge prin culori neutre, un tavan înalt, grinzi aparente și un miros proaspăt de lemn, ceea ce-l face deosebit de potrivit pentru o nuntă în stil rustic.

Contact: 0740248888, contact@narrative.ro

The Green Spot Wedding Barn 

Îl vei găsi în relativ aceeași zona, înconjurat de o grădină generoasă, de multă verdeață, de luminite suspendate, și prevăzut și cu o piscină. Și acest loc poate fi la îndemâna ta dacă ești din București sau dacă vrei să organizezi o nuntă rustică într-un loc cât mai apropiat de Capitală. Tot aici se află și o rulotă (Lazy Van), potrivită pentru ședințe foto inedite, iar în hambar vei găsi un ring de dans, o scenă, mese din lemn masiv. Practic, vorbim despre o locație rustică, dar cochetă, ceea ce ar putea îmbina cu succes dorințele multora dintre viitorii miri.

Contact: 0726172479, green@thegreenspot.ro

Foto: The Green Spot Wedding BARN

Locații rustice în nuntă, în restul țării 

Domeniul Lupas – Castelul Kintzig

Deși interiorul este cât se poate de elegant, grădina de la domeniul Lupas poate fi o locație perfectă pentru o nuntă în natură. Castelul de aici a fost ridicat în anul 1903, de către un baron de origine austriacă, iar în perioada recentă a fost renovat și poate găzdui evenimente private. Castelul Kintzig este considerat a fi una dintre cele mai autentice astfel de locații din Arad. De trecut pe lista de locații rustice de nuntă.

Contact: 0757 734 602

Locații rustice de nuntă. Conacul Polizu

Și în acest caz te poți bucura de un loc în care să-ți organizezi o nuntă ca-n povești, mai ales dacă  optezi pentru varianta unei nunți la exterior, în grădina conacului. Se poate amplasa un cort deschis, iar peisajul este cât se poate de feeric.

Se află în Maxut, la circa 77 kilometri distanță de Iași și la 75 kilometri distanță de Târgu Neamț.

Contact: 0751156766, weddings@conacpolizu.ro

Zabola Estate

Localizat în Transilvania, în satul Zăbala, Castelul Mikes și întregul domeniu de aici reprezintă o alegere cât se poate de bună pentru organizarea unei nunți, mai ales că invitații se pot bucura și de o mulțime de alte experiențe adiacente, precum plimbările cu bicicleta, călăria sau plimbările cu trăsura.

Contact: 0722180152, events@zabola.com

Foto: Zabola Estate, Transylvania

Green Village Sfântul Gheorghe

Delta Dunării poate fi o altă varianta bună pentru cei care vor sa se bucure de un eveniment rustic, organizat în inima naturii. Paradisul de aici și unicitatea locului, împreună cu toate facilitățile necesare pentru desfășurarea unei nunți, dar și de experiențe extra precum plimbările cu bicicleta, pescuitul, clase de cooking, observarea păsărilor, excursiile cu barca pe canalele sau plimbările cu caiacul, reprezintă motive în plus pentru a arunca o privire și în această direcție, dacă te afli în căutarea locului ideal pentru nunta ta rustică. De pus pe lista de locații rustice de nuntă.

Contact: 0731808970, events@greenvillage.ro