Faci parte din rândul viitoarelor mirese care își doresc idei originale de nuntă și cu o atmosferă care să nu poată fi uitată prea ușor?

Dacă rochia albă de mireasă, petrecerile la restaurant și tradițiile de nuntă nu par a fi pentru tine și vrei să fii la curent cu o parte dintre ideile ingenioase care învăluie nunțile anului 2022, ți-am pregătit mai jos o selecție din care să te inspiri.

Începând cu ținute neconvenționale, locații ieșite din comun și petreceri cu tematică specială, iată câteva idei originale de nuntă la care poate nu te-ai gândit până în prezent:

Idei originale de nuntă. Petrecerea de nuntă tip brunch 

Mai ales în cazul celor care vor să-și facă nunta într-o zi de duminică, o astfel de petrecere de nuntă poate fi binevenită, fiind chiar și mult mai puțin solicitantă comparativ cu o petrecere clasică de nuntă care ar trebui să țină până târziu sau a doua zi dimineață.

Dacă te numeri printre cei care vor să facă o nuntă restrânsă, poate cu un buget mai redus, poate cu o formă diferită de party, este posibil ca această variantă să-ți surâdă, din categoria idei originale de nuntă.

Și în cadrul unei astfel de petreceri, invitații pot servi o masă completă, mai ales că la capitolul băuturi poate fi ocazia perfectă să vă răsfățați cu cocktail-uri mai pretențioase, cu o explozie de culoare și arome, nu neapărat băuturi tari și simple, ci specifice poate unei petreceri de seară.

Nuntă în grădina de acasă 

Dacă locația de acasă și spațiul îți permit acest lucru, sau dacă vrei să faci o nuntă în grădina casei părinților, pentru că locul este unul de suflet sau pentru că vrei să reduci considerabil cheltuielile legate de organizarea nunții, există numeroase modalități prin care îți poți pune în aplicare ideea.

Dacă vrei ca evenimentul să aibă loc afară, alege sezonul cald și ia-ți totodată măsuri de precauție în caz de ploaie: umbrele, cort montat în curte, terasa acoperită.

La capitolul decorațiuni, este limpede că la tine acasă poți pune în practică aproape orice idei originale de nuntă, așadar vei avea libertatea de a decora totul în jurul tău cum ai visat. Mai ales că în ziua de astăzi ai atât de multe surse de inspirație, gratuite, pe internet, pe Pinterest, etc.

Idei originale de nuntă. Ceremonie de nuntă alături de persoanele foarte apropiate 

Tu și partenerul tău ați ajuns la concluzia că vă doriți o nuntă extrem de restrânsă, la care să participe doar câteva persoane dragi? Nimic mai simplu de organizat!

Veți avea ocazia astfel să vă bucurați de însemnătatea acestei zile la un alt nivel, pentru că nu va trebui să vă împărțiți între sute de invitați. O nuntă într-un cadru foarte restrâns (chiar și 6-10 persoane) poate fi astfel un eveniment mai de suflet, însă va presupune, totodată, și o cheltuială semnificativ mai mică.

Nunta în timpul unei zile de lucru 

Din ce în ce mai multe cupluri apelează și la această variantă de nuntă, o parte pentru că au fost nevoite să facă diferite compromisuri atunci când și-au amânat nunta din cauza pandemiei, o parte din considerente financiare sau din alte motive.

Nunțile în timpul săptămânii nu mai sunt o raritate și reprezintă o alternativă care implică, la fel, mai puține costuri, respectiv o petrecere care să țină mai puțin (dacă nunta are loc în intervalul luni – joi), deoarece se presupune că invitații vor merge la serviciu a doua zi.

Dacă te numeri printre cei care vor o nuntă restrânsă sau un eveniment care să nu dureze mult – te poți interesa care sunt ofertele localurilor pentru zilele din timpul săptămânii.

Idei originale de nuntă. Alegerea unei locații nonconformiste pentru petrecere

Poate o cafenea, o berărie, o sală de bowling – sau cine știe câte alte Idei originale de nuntă care pot face din ziua nunții tale o experiență de neuitat poți lua în considerare?

Vrei să eviți nunta într-un cort de evenimente sau într-o sală dedicată organizării acestor petreceri? Pune-ți imaginația la contribuție și alege ceva diferit, care să vă reprezinte ca și cuplu și care să se potrivească gusturilor și obiceiurilor voastre.

Ceremonie de nuntă în balon cu aer cald sau în vârf de munte 

Dacă vrei ca în ziua nunții tale să creezi amintiri și mai interesante, poate ai fi tentată să afli că se organizează astfel de ceremonii și în cadre mai puțin comune, cum ar fi în timpul unui zbor cu balonul cu aer cald, în vârf de munte, etc.

Dacă ai găsit omul potrivit care să vă poată oficia ceremonia și dacă simți că acest tip de eveniment vă caracterizează, interesează-te cum ai putea să-ți îndeplinești visul. Cu siguranță vei experimenta clipe memorabile!

Idei originale de nuntă. Ținute nonconformiste pentru miri

Cine a zis că e obligatoriu ca rochia de mireasă să fie albă? Sau că mireasa trebuie să poarte rochie? Până la urmă, dacă vrei să fii altfel, poți alege să te îmbraci în ziua nunții fix așa cum îți dictează inima.

Vrei să pășești în fața altarului într-o rochie albastră? Dă curs planului tău! Vrei să porți în ziua nunții pantaloni și sacou? Cine te-ar opri să faci asta?

Există o multitudine de alternative pentru miresele care își doresc să poarte ținute neconvenționale, iar dacă rochiile de mireasă de-a gata sau pe comandă nu sunt ceea ce ai visat, alege să porți ce te face să te simți cu adevărat specială. Desigur, aceleași reguli se aplică și în ceea ce-l privește pe mire.

Nunta-festival, a cărei petrecere se întinde pe parcursul mai multor zile 

Ți se pare prea puțin să petreci o seară după ceremonia voastră religioasă și ai vrea ca petrecerea voastră să țină ca-n basme? Poți organiza o nuntă cu tematică de festival, poate chiar în mai multe locații, în funcție de zi, iar plănuirea unui astfel de eveniment vine la pachet cu o mulțime de alte oportunități.

Ai putea include în plan food trucks, cornere cu înghețată, cu pizza, o petrecere la interior pe timp de seară sau un party tip brunch în grădină în următoarea zi.

Tu ce idei originale de nuntă ai? Lasă-ne răspunsul în comentarii.