Nunta ta se apropie cu pași repezi iar tu încă nu ai purtat o discuție referitoare la melodii și playlist cu DJ-ul tău? Cu siguranță ai o listă, fie aceasta și nescrisă, cu melodii preferate pe care ai vrea să le auzi la petrecerea nunții tale, iar dacă știi că există și o serie de piese pe care nu ai vrea sub nicio formă să le auzi în ziua cea mare, ia în calcul că e bine să specifici acest lucru de la început.

Întâi de toate, este recomandat să alegi un DJ ale cărui alegeri muzicale se potrivesc cu gusturile tale, astfel încât să ai de la început siguranța că rezonați, iar ulterior să încercați să decideți împreună playlist-ul ideal pentru petrecerea nunții tale.

Iată care sunt acele melodii care nu prea au ce căuta în cadrul unei petreceri de nuntă:

Melodii cu care nu rezonezi și care nu corespund cu gusturile tale și ale viitorului tău soț 

Întâi de toate, indiferent de gusturile DJ-ului sau ale persoanelor dragi, specifică de la început dacă ai melodii sau chiar stiluri muzicale pe care nu ai vrea să le auzi în ziua nunții tale. Doar așa te poți asigura că în această zi extrem de importantă pentru tine lucrurile vor decurge perfect și la capitolul muzică.

Chiar dacă simți că rezonezi cu stilul DJ-ului pe care l-ai ales pentru petrecerea voastră, este indicat să aruncați împreună o privire pe playlistul pregătit pentru nuntă și, eventual, să faci o serie de completări cu melodiile pe care ții neapărat să le auzi, melodia pentru dansul mirilor, etc.

Melodiile pe care le cer alți invitați, deși acestea nu se află în playlist-ul agreat de tine 

Un aspect la fel de important și care trebuie, de asemenea, lămurit înainte de începerea petrecerii, este acela de a discuta cu DJ-ul dacă este în regulă să accepte solicitări/dedicații în ceea ce privește melodiile.

Dacă stabilești din timp că de muzică nu se poate „atinge” nimeni, e limpede că nu ar trebui să fii martora vreunui moment neplăcut sau total surprinzător în care o melodie heavy metal sau cu ritmuri orientale începe să se audă pe fundal, atât timp cât tu nu vrei asta.

Așadar, nu uita să vorbești cu DJ-ul și despre acest subiect, iar dacă știi că ai invitați ceva mai insistenți la acest capitol, poate nu ar strica și un mic afiș, pus în dreptul pupitrului de DJ. 😄

Melodii triste, cu versuri nepotrivite sau melodiile-clișeu 

La acest capitol intră toate acele melodii care îți dau o stare tristă, care te duc cu gândul la ceva mai puțin vesel sau ale căror versuri nu exprimă neapărat ceea ce ar trebui să exprime ziua nunții tale.

Acestora li se adaugă și melodiile cu versuri nepotrivite, de ascultat poate în alte circumstanțe, nu la o nuntă. Desigur, părerile referitoare la melodiile cu mesaj pot fi împărțite, iar interpretarea acestora poate fi subiectivă, însă dacă știi că există o melodie care nu are de ce să fie ascultată în ziua nunții tale, nu uita să-l anunți pe DJ sau să te asiguri că sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește opțiunile muzicale pentru un astfel de eveniment.

Cu toate acestea, un DJ cu experiență și recomandări va ști care sunt melodiile potrivite unei astfel de ocazii, așadar te sfătuim să alegi pe cineva în funcție de aceste criterii.

P.S: Nu uita de acele melodii-clișeu: acelea pe care ți se pare că le-ai auzit ani la rândul la fiecare nuntă. Dacă vrei ca petrecerea ta să fie una de neuitat și originală în același timp, poate ar fi bine să le excluzi din playlist. Găsești mai jos câteva exemple de astfel de melodii.

Top 30 melodii mai puțin inspirate pentru o petrecere de nuntă

Și pentru că sfaturile de mai sus nu au și exemple concrete, ne-am gândit că poate ți-ar fi de ajutor să arunci o privire pe o listă cu melodii mai puțin potrivite unei petreceri de nuntă.

În urma unui research riguros pe internet, am constatat că melodiile de mai jos sunt cât se poate de prezente în clasamentele de tipul „Lista melodiilor pe care nu ar trebui să le auzi la nunta ta”. Fie pentru că au fost mult prea ascultate, fie pentru că efectiv nu par să se potrivească de niciun fel cu o asemenea ocazie.

Melodii prea des ascultate: 

Macarena – Los Del Rio

Gagnam Style – Psy

Dancing Queen – Abba

I will survive – Gloria Gaynor

Single Ladies – Beyonce

Hey Ya – Outkast

Stayin’ Alive – Bee Gees

Simply the best – Tina Turner

El Meneaito – Gaby

Mamma Mia – Abba

Ice Ice Baby – Vanilla Ice

Melodii cu mesaj nepotrivit:

Gold digger – Kanye West

Get low – Lil Jon

My humps – Black Eyed Peas

It wasn’t me – Shaggy

Dancing with a stranger – Sam Smith & Normani

Fake love – Drake

Highway to hell – ACDC

I still haven’t found what I’m looking for – U2

In the End – Linkin Park

You give love a bad name – Bon Jovi

Thank u, next – Ariana Grande

Escape (The Pina Colada Song) – Rupert Holmes

Melodii cu versuri triste: 

I will always love you – Whitney Houston

My heart will go on – Celine Dion

Every breath you take – The Police

Grenade – Bruno Mars

When I was your man – Bruno Mars

Hello – Adele

Make you feel my love – Adele

Tu ce melodii nu ai vrea să asculți niciodată la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.