Am scris acest articol pentru a afla care sunt avantajele și dezvantajele folosirii de flori artificiale la nunta in 2021.

Florile sunt culoarea nunții. Fie că ai sau nu minunate flori colorate, acestea atrag atenția. Până și un banal buchet de bujori albi fură câteva momente în care se lasă admirat.

Tocmai de aceea, miresele pun foarte mare accent pe florile de la nuntă. Buchetele domnișoarelor de onoare, buchetul nașei, iar piesa de rezistență fiind buchetul miresei. Sunt în ton cu localul, cu rochiile, cu sezonul și atmosfera.

Unde mai pui că florile decorative încununează acest tablou frumos mirositor și oferă întreg peisajului un aer de poveste.

Rămâne, totuși, într-un sertăraș de multe ori ocolit, un subiect aproape tabu când vorbim despre nunți: florile artificiale.

Ce se spune despre florile artificiale? Sunt ele potrivite pentru nuntă? Aduc ghinion? Se completează cu imaginea de ansamblu sau sunt de prost gust?

Având în vedere că mai avem mult din acest an și ne place să dezbatem trendurile în materie de nunți, vă propun să deslușim tainele florilor artificiale la nunta. Nu ne vom întinde, dar vă vom ruga să vă așezați confortabil în canapea sau în fotoliu. Și poate chiar să luați câteva notițe.

Flori artificiale la nunta – 8 idei pro și contra

Avantaje

1. Nu contează anotimpul în care alegi să te căsătorești

Fetelor, mie îmi plac florile de toamnă, iar nunta mea a fost iarna. De ce iarna? Pentru că o iubesc și am o stare de poveste în acest anotimp. Câte dintre voi nu au o afinitate pentru un anumit anotimp? Câte dintre voi nu-și doresc chiar să se căsătorească în noaptea dintre ani?

Dar cu florile ce facem? Vrem mai mult decât trandafiri? E iarnă și altceva natural nu găsim? Nunta noastră trebuie să fie de vis, așă că putem opta pentru florile artificiale de bun gust. Când spun bun gust mă refer și la un preț mai ridicat pentru că nu vrem hârtie creponată sau plastic ieftin. Astfel, vei avea în mână și pe mese florile iubite de tine, chiar dacă sunt artificiale.

2. Nu-ți faci griji pentru termenul de viață al florilor

Poate fi extrem de cald în ziua nunții tale, iar dacă aranjamentele de pe mese nu rezistă și nu au parte de atenție, seara invitații vor fi întâmpinați de buchete de flori naturale, dar… triste.

Nimeni nu vrea un aranjament floral veștejit și fără culoare. În acest caz, florile artificiale sunt soluția unei nunți proaspete. Și dacă nu te-am convins cu aranjamentele florale de nuntă, ce spui de buchetul tău de mireasă? Cum va arăta în albumul foto un buchet cu petale lăsate? E un big no.

3. Zero alergii, 100% distracție

Florile naturale nu sunt de bun augur pentru oricine. Ai putea avea invitați care suferă de anumite alergii și distracția se va transforma brusc în disconfort. Ne dorim invitați cu voie bună, nu invitați retrași care abia așteaptă să plece.

Eu am luat în calcul și acest aspect, așa că am avut un argument în plus când am refuzat florile naturale.

4. Livrare fără bătăi de cap

Florile naturale au nevoie de livrare cu o zi înainte de ziua nunții. Florile artificiale pot fi comandate când ai la îndemână bugetul potrivit pentru ele, când ți-au picat cu tronc și le vrei atunci sau când vrei să mai scapi din grijile pricinuite de ziua nunții. Nu vei întâlni avantajul acesta în cazul florilor naturale.

Tips&Tricks: nu te zgârci la preț. Un preț mai mare înseamnă cât mai aproape de realitate, bun gust și calitate.

Dezavantaje

1. Nu există miros

Florile artificiale nu emană nicio aromă, așa că dacă ești adepta florilor frumos mirositoare, cele artificiale nu sunt cea mai bună alegere pentru tine.

2. Nu pot oferi aceeași stare

Oricâte avantaje am găsi pentru florile artificiale, cel mai mare dezavantaj este că nu oferă aceeași stare. Așadar, dacă îți dorești o poveste completă, cu trăiri proaspete și stări oferite până și de mirosul florilor, dacă ești o romantică incurabilă, atunci florile artificiale nu trebuie să se afle pe to do list-ul nunții tale.

3. Flori artificiale și percepția negativă a invitaților

Florile artificiale, oricât de scumpe și de frumoase, ar putea oferi invitaților tăi impresia de nuntă ieftină.

4. Superstiții

Sunt convinsă că atunci când auzi de flori artificiale te gândești la superstiții. Se spune că florile artificiale nu aduc noroc, mai ales dacă sunt utilizate în scopuri precum nunta. Dacă ești o persoană superstițioasă, florile artificiale nu sunt alegerea tocmai potrivită.

***

Așadar, acum știm care este diferența dintre natural și artificial în materie de flori. Evenimentul trebuie să fie cum vrei tu, așa că tu alegi dacă dorești sau nu flori artificiale la nunta. Tot ce putem face noi este să-ți urăm casă de piatră și distracție pe măsură!