Înainte să vă explic 7 exercitii fizice inainte de nunta pe care le puteti face acasa, am să vă spun că și odihna este foarte importantă dacă vreți să fiți în cea mai bună formă.

Am fost foarte surprinsă să văd că viitoarele mirese sunt preocupate de acest aspect. Am întrebat zece mirese de ce este atât de important pentru ele ideea de exercițiu fizic înainte de nuntă, iar majoritatea răspunsurilor s-au referit la cât trebuie să stea în picioare, mai ales pe tocuri, la cât trebuie să se plimbe printre mese, între locații și așa mai departe.

Practic unele dintre voi aveți nevoie de un mic start înainte de maratonul nunții. Nu este nimic complicat și nu trebuie să vă transformați casa într-o mini sală de forță. Vă puteți descurca cu ce aveți prin casă.

7 tipuri de exercitii fizice inainte de nunta pe care le poți face acasă

1. Urcare și coborâre pe scaun

Sună foarte ciudat în primă fază, dar nu este nimic complicat. Ai nevoie de un scaun pe care este indicat să-l sprijini de un perete. Te vei urca cu un picior pe scaun, iar celălalt va fi lăsat liber. Ca și cum ai urca niște trepte foarte abrupte. Câte douăzeci pentru fiecare picior, de patru sau cinci ori este suficient. Mușchii vor fi puși în acțiune și se vor întări. Asta doar dacă începi măcar cu o săptămână înainte de nuntă.

2. Abdomene

Abdomenul va sta ascuns în spatele rochiei, dar cu niște seturi de abdomene ceva mai aprige, înainte cu o săptămână de nuntă, rochia va sta mai frumos și tu te vei simți mai zveltă. Ce trebuie să faci? Pune un film bun și urmărește-l făcând abdomene. Asta te va ajuta să nu te simți obligată să faci aceste exerciții. Câte 30 de abdomene de trei ori pe zi au efect garantat în ziua nunții.

3. Fandări

Cred că toate știm cum se fac fandările, însă nu trebuie să ieși în parc sau în fața blocului ca să le arăți vecinilor cât de energică ești. Le poți face prin casă, dintr-o cameră în altă.

4. Genuflexiuni

Le poți face în fiecare seară și dimineață când te speli pe dinți. 20 – 30 de genuflexiuni zilnic, cu o săptămână înainte de nuntă pot face minuni. Piciorul va fi mai suplu, rezistența ta va fi mai mare. Și gândește-te cât te vor ajuta să reziști pe tocuri mai bine de opt ore. Asta da magie!

5. Flotări la perete

Flotările la perete sunt niște flotări pe jumătate dedicate în special femeilor. Nu sunt foarte grele, dar îți tonifiază brațele. Dacă alegi o rochie fără mâneci și îți este teamă că brațele tale sunt inestetice, alege aceste flotări la perete. Poți începe cu acestea chiar cu o lună înainte de evenimentul vostru magic.

6. Dans

Cel mai simplu și mai plăcut exercițiu fizic este dansul. Pune muzică cu ritm energic, ia două gantere a câte un kilogram și poți pune greutăți cu nisip în jurul gleznelor (0.5 kilograme pe câte o gleznă) și începe să dansezi ca și cum nu te-ar vedea nimeni. Pe lângă faptul că-ți tonifiezi toată musculatura, o să slăbești și câteva kilograme înainte de nuntă. Și unde mai pui că totul se petrece în confortul casei tale.

7. Curățenie generală

Poate suna amuzant și poate că par ușor misogină dacă te pun să faci curat fix când nu-ți arde, dar hai să ne gândim la cele două beneficii majore: ai curățenie pentru după nuntă când chiar vrei să vezi patul și să fie lună în casă și pui în mișcare mușchi pe care uneori uiți că-i ai.

***

Aceste exercitii fizice inainte de nunta sunt miraculoase pentru că te ajută să capeți o formă ceva mai tonifiată. Indicat este să faci sport regulat ca să nu ai aceste probleme chiar în perioada nunții.

Și dacă te stresează un kilogram în plus sau ceva colăcei, apucă-te serios de mișcare cu un an înainte de nuntă. Cu un regim echilibrat, care să nu fie bazat pe foame… că nu suntem sclavele cântarului, dar și cu un program de mișcare periodic, până la nuntă sunteți adevărate zeițe. Oricum sunteți, doar că atunci veți fi ceva mai upgradate! Spor la treabă, fetelor! Nu uitați: ca fluturașii!

Dacă ți-a plăcut acest articol află și ce fel de măști să vă aplicați periodic înainte de marele eveniment din viața voastră.