Urmează să participi la o nuntă în 2023, însă vrei să te pui la punct cu regulile de conduită și de etichetă înaintea marelui eveniment? Îți putem spune din start că intenția este una cât se poate de bună, pentru că nu sunt puțini cei care, poate fără intenție, pot aduce disconfort prin adresarea unor întrebări inutile sau printr-un comportament nepotrivit. 

Găsești mai jos o listă de situații pe care este posibil să le întâlnești din momentul în care doi cunoscuți aleg să se logodească și ulterior să-și organizeze nuntă în 2023, pe care să știi cum să le gestionezi în cazul în care te macină o serie de factori necunoscuți. 

Iată, așadar, ce greșeli să nu faci dacă ești invitat la o nuntă în 2023

Nu face supoziții înainte să primești invitația pentru o nuntă în 2023

Se întâmplă foarte des, mai ales în vremurile noastre, când prezența pe social media este una constantă, ca prietenii sau rudele celor doi tineri care abia s-au logodit să înceapă să-și dea cu presupusul despre subiectul nuntă, chiar dacă aceștia nu au fost anunțați în mod oficial de organizarea vreunui eveniment. 

De exemplu, dacă observi că tinerii s-au logodit, nu este plăcut să-i asaltezi cu astfel de întrebări: „când jucăm la nuntă?”, „unde se ține nunta?”, „urmează să-mi trimiți invitația, nu-i așa?”, la fel cum nici cele mult prea personale, cum este faimoasa întrebare „când faceți copii?”, nu se potrivesc în nicio circumstanță. 

S-ar putea să primești o invitație pentru o nuntă în 2023, la fel cum este posibil ca aceștia să-și dorească un eveniment foarte restrâns sau să nu aibă în plan pentru moment să-și organizeze nunta. 

Există suficient de mult stres și presiune pe o viitoare mireasă înaintea nunții, așadar nu este recomandat să intervii cu întrebări care pot suplimenta toate aceste trăiri.

Nu ignora eventualele instrucțiuni de pe invitație 

Dacă ai primit invitația și prin intermediul acesteia ai aflat că evenimentul este unul adults only pentru nuntă în 2023, încearcă să nu vii însoțit de cei mici sau să soliciți o excepție în acest sens. De asemenea, dacă pe invitație este trecut un dress code, de orice tip, încearcă să-l respecți. 

Nu este necesar să investești o avere pentru a avea o ținută de nuntă cât se poate de potrivită. Există și varianta ținutelor pre-owned sau a celor închiriate și mai mult decât atât, această opțiune este sustenabilă.

Nu comenta alegerile mirilor la capitolul organizare pentru o nuntă în 2023

Dacă nunta la care vei participa este una tradițională sau dacă aceasta este organizată respectând alte tradiții și culturi, fii ferm convinsă că alegerile mirilor trebuie respectate. În definitiv, acest eveniment este despre ei, pentru ei și despre ceea ce îi unește, așadar, tot ce ține de maniera de organizare a evenimentului nu trebuie comentat sau contestat. 

În cazul în care evenimentul are loc departe de casă, poate chiar într-o destinație peste hotare, iar tu ai certitudinea că nu poți participa din această cauză (din motive financiare, din pricina jobului sau din cauza altor obligații care te țin acasă), anunță politicos că nu vei putea fi prezent, fără să faci alte observații inutile. 

Nu veni la nuntă cu un însoțitor sau mai mulți, fără să fi anunțat înainte 

Planificarea unei nunți necesită foarte multă dedicare și începe cu alcătuirea unei liste de invitați, de la care pleacă totul: alegerea locației, aranjarea meselor, comunicarea unui număr exact de meniuri. 

De aceea, este foarte recomandat să nu apari la nuntă cu mai multe persoane decât ai anunțat deja sau dacă ai totuși o astfel de modificare de planuri, anunță cât mai din timp posibil (nu cu 1-5 zile înaintea evenimentului). 

Nu purta alb la o nuntă în 2023

Una dintre cele mai importante reguli în materie de vestimentație atunci când mergi la o nuntă în 2023 este să nu te îmbraci în alb. 

Fie că vorbim despre o rochie, despre un sacou sau chiar și despre o ținută cu printuri pe fundal alb, este de preferat să le eviți în această zi. 

Nu încerca să atragi toate privirile asupra ta la nuntă 

Tot la capitolul ținută, este important și să încerci să nu creezi un moment în care toată atenția cade asupra ta. Mirele și mireasa sunt vedetele acestui eveniment, astfel că ținute cu glitter excesiv, accesoriile mult prea elaborate sau ținutele care descoperă mai mult decât este cazul, trebuie lăsate acasă. 

O ținută de bun gust poate fi și sexy și extrem de inspirată în același timp, însă totodată decentă dacă o alegi așa cum trebuie. 

Mai mult, încearcă să moderezi consumul de alcool pe durata participării la eveniment, pentru a nu crea situații în care cei din jurul tău să simtă disconfort. 

Nu modifica așezarea meselor și nu-ți schimba locul 

Un alt detaliu destul de important atunci când ești invitat la o nuntă este acela de a nu modifica organizarea meselor. Mirii se ocupă de toate aceste aspecte înaintea nunții și, în cele mai multe cazuri, așezarea la mese a invitaților chiar are un sens și trebuie să rămână așa din mai multe motive posibile. 

S-ar putea ca mirele și mireasa să se fi gândit că există anumite persoane care nu cunosc prea multă lume prezentă la acest eveniment și să le fi așezat într-o asemenea manieră cât să poată socializa cu o figură cunoscută. 

Dacă știi că ai intoleranță la un anumit aliment sau vreo alergie alimentară, este indicat să anunți acest aspect atât de important atunci când confirmi prezența la nuntă. De asemenea, dacă ești vegetarian, vegan sau lacto-ovo-pesco-vegetarian, este de preferat să specifici acest lucru din timp. 

Totuși, dacă nu te încadrezi în vreuna dintre situațiile mai sus menționate, nu este indicat să soliciți alt meniu doar din considerente de gust pentru o nuntă în 2023.