În primul rând te vei întreba de ce ai vrea să scrii un discurs de nunta amuzant având în vedere importanța momentului. Vei spune că acest lucru nu se face. Dar hai să ne descrețim frunțile și să vedem realitatea: nunta este cel mai frumos moment din viața ta și marchează fericirea alături de omul drag ție. Acea fericire care ar trebui să dureze până la adânc bătrâneți.

Așadar, haideți să nu ne mai luăm atât de mult în serios și să nu transformăm o zi de bucurie într-un moment sobru și serios 100%. De la minunata nuntă rămâi cu multe amintiri frumoase, cu stări și cu o mulțime de trăiri. Oamenii dragi îți sunt alături, el e acolo sau ea, iubirea voastră înflorește.

Și de ce să nu vă aduceți aminte de această zi datorită unui discurs amuzant? Pentru că scriu de multă vreme, am ocazia să vă învăț cum să scrieți un discurs de nunta amuzant. Nu-i foarte complicat și nici nu-i de speriat. Aveți nevoie de ceva atenție și o minte deschisă.

Fotografie realizată de Mircea Marinescu

În primul rând, notează în agenda ta personală momente amuzante cu voi doi. Cu siguranță sunt foarte multe. Fii atentă sau atent să nu incluzi în discursul tău pentru nuntă momente personale, chiar dacă sunt amuzante. Unele lucruri chiar trebuie să fie ținute pentru voi doi. Așadar, să ne întoarcem la subiectul nostru. Alege câteva momente amuzante despre care știi clar că și jumătatea ta ar dori să fie auzite. După câteva zile alege unul singur și notează pe margine impresiile tale. Adică încearcă să-ți amintești cum ai trăit momentele acestea, ce ai simțit. Cu siguranță într-o fracțiune de secundă ți-a trecut ceva prin suflet în acele momente.

Ia toată povestea amuzantă și presar-o cu trăirile tale și include și o declarație de dragoste care să susțină ritmul amuzant al poveștii.

De preferat ar fi să nu înflorești povestea, chiar dacă uneori este ceva natural să mai aducem câteva informații în plus. Păstrează totul în pur adevăr.

Fotografie realizată de Mihai Zaharia

Ca discursul să fie complet, încearcă să găsești un moment amuzant pe care l-ai avut și cu socrii tăi. Știi la ce este foarte bun un discurs amuzant? Atmosfera se destinde, nu mai este nimeni atât de stresat și automat veți fi percepuți ca o familie legată, solidă și adevărată.

Și chiar așa este: dacă sunteți capabili să aduceți momente amuzante într-o lumină frumoasă, chiar în timpul nunții, înseamnă că viața voastră împreună este foarte sănătoasă, iar căsnicia nu va aduce surprize neplăcute.

Un alt mod de a scrie un discurs amuzant este să-l scrii din imagini. Dacă te pricepi puțin la montaj – în cea mai simplă formă – adună din filmulețele cu voi doi, alege-le pe cele amuzante și pune cap la cap un clip video care să aibă voice over pe fundal cu un text scris de tine.

Cel mai important la astfel de lucruri este să scrii din suflet și să nu încerci să te duci prea mult spre zona fantezistă sau să te gândești prea mult la figurile de stil. Sinceritatea și naturalețea sunt ingredientele cheie pentru un discurs de nunta amuzant.

Tot ce-ți trebuie este un condei plin de suflet, o memorie bună și o analiză sinceră asupra sinelui tău. Chiar și o poveste amuzantă are nevoie de câteva picături de emoție, așa că ai face bine să le incluzi. 😉

Fotografie de copertă realizată de Andrei Branea