Îți povestim în acest articol care sunt avantajele și dezavantajele pentru a purta crinolina la rochia de mireasă.

Ziua nunții este una dintre cele mai frumoase și importante momente din viața ta. Ca să te simți minunat la propria nuntă e necesar ca pantofii să fie foarte comozi, rochia să te bucure de fiecare dată când te privești în oglindă, iar machiajul și coafura să fie impecabile.

Piesa centrală este rochia de mireasă. Designerii aduc pe podium în fiecare sezon noi modele, ce diferă ca material, volum, lungimea trenei, modelul corsetului, culoare, etc. Însă modelul clasic rămâne cel de „prinţesă”. Foarte multe mirese doresc să arate impresionant, cu o rochie spectaculoasă.

Fie că este dintr-o bucată, cu corset și fustă, cu trenă sau fără trenă, înainte să pornești în căutarea prin magazinele cu rochii de mireasă, încearcă să-ți imaginezi cum dorești să fie rochia ta, ca să te reprezinte cel mai bine. Caută modele pe internet sau în reviste sau poți întreba chiar și un designer vestimentar ce model te-ar avantaja.

Crinolina – accesoriul pentru rochia de mireasă

Un subiect destul de dezbătut pentru viitoarele mirese în alegerea rochiei este dacă vor dori să poarte o rochie cu crinolină sau fără crinolină.

Crinolina este o fustă lungă, cu o croială bogată şi largă, cu textură uşor transparentă, ce se îmbracă sub jupă și are formă de clopot, fiind susţinută pe interior de cercuri metalice sau din plastic. Acest accesoriu a fost faimos în mai multe momente din secolul al XIX-lea și oferă volum rochiei, punând-o foarte bine în evidență.

Poți alege între mai multe tipuri de crinolină, de la cea cu volane din stofă sau plasă, la cea cu cercuri de metal și stofă sau cu cercuri de plastic și plasă densă. Cea mai scumpă dintre toate tipurile de crinoline este cea lipsită de cercuri, cu foarte multe straturi de material. Dacă ești o mireasă mai îndrăzneață, poți opta pentru o crinolină de o altă culoare decât cea a rochiei. Cu siguranță vei ieși în evidență și vei fi de neuitat pentru mult timp.

Deși la început foarte multe dintre ele privesc cu suspiciune acest accesoriu, la final miresele descoperă avantajele esențiale ale crinolinei și optează pentru o rochie superbă de mireasă, susținută pe o crinolină cu cercuri cât mai flexibile, reglabile și de calitate. Dacă nu ești încă sigură că vrei să optezi pentru o rochie de mireasă cu crinolină, avem pentru tine o serie de avantaje și dezavantaje, să te poți decide mai ușor.

I. Avantaje 

1. Crinolina conferă rochiei de mireasă o formă mai frumoasă, cu volum elegant, ca cel al unei rochii regale

În general, viitoarele mirese aleg rochiile lejere sau cele de prințesă. Dacă ai visat mereu că în ziua nunții tale vei arăta ca regina balului, atunci alege o crinolină mai amplă, cu mai multe cercuri (cel putin trei).

Principalul avantaj este că o rochie de mireasă mai voluminoasă va arăta mult mai bine dacă este aşezată pe crinolină. Amploarea este oferită de numărul de cercuri alese și de numărul de straturi de tiul din componenta rochiei de mireasă, iar diametrul cercurilor poate varia în funcție de cât de voluminoasă vrei să-ți fie fusta.

Rolul crinolinei este strict de a pune în valoare rochia superbă de mireasă. Pentru o mai mare lejeritate, designerii recomandă crinolina cu un singur cerc, iar pentru rochia de mireasă tip sirenă este potrivită o crinolină cu un cerc destul de mic, reglabil.

2. Crinolina este ideală vara, când afară este extrem de cald

Poți alege cel mai popular model, o crinolină din plasă densă, cu cercuri de metal sau plastic. Acest accesoriu împiedică fusta rochiei să se lipească de piele când afară sunt peste 30 de grade, dându-ți o senzație plăcută și răcoroasă. Astfel, vei evita ca rochia aibă un aspect inestetic, fără pete sau pliuri.

3. Un alt avantaj al crinolinei este că-ți vei simți picioarele mai libere, te vei mișca mai ușor și vei păși cu mai multă mobilitate și încredere

Vei putea dansa liniștită, fără nicio grijă. Gândul că te poți încurca în atâtea straturi de materiale diafane va dispărea odată ce vei simți senzația plăcută din timpul dansului sau mersului. Totuși, trebuie să fii puțin atentă și la stilul de dans, să eviți să te împiedici sau să te încurci.

4. Crinolina susține fusta rochiei de mireasă, preluând din greutate

Este foarte utilă dacă rochia este prea lungă sau grea, în timp ce te deplasezi printre mesele invitaților, când dansezi alături de cei dragi pe ringul de dans sau când arunci buchetul pentru ca o viitoare mireasă să se bucure de aceste clipe unice. Crinolina oferă comoditate rochiei tale de poveste.

II. Dezavantaje 

1. În timpul dansului cu mirele sau ceilalți invitați te poți împiedica

Indicat este să stai mai depărtată. Astfel, ar fi bine să alegeți pentru dansul mirilor o coregrafie cu spațiu mai larg între parteneri, să puteți dansa împreună fără incidente.

2. Va trebui să ai mai multă grijă când o porți deoarece există riscul ca fusta să se ridice

Vei avea senzația că n-o poți controla. Suntem siguri că ai văzut destule clipuri amuzante sau nu, în care miresele treceau printr-un astfel de bucluc. O crinolină cu prea multe cercuri va conferi rochiei un aspect mai neted.

3. Poți să ai dificultăți când te așezi pe scaun

Dacă ai ales o rochie de mireasă cu crinolină cu mai multe inele fixe și metalice, să te așezi va fi ușor dificil, iar la petrecere îți trebuie cu siguranță mai multă flexibilitate și mobilitate.

Optează pentru un model de crinolină cu cercuri flexibile, din plastic, ce se pot regla, doar e cea mai importantă zi din viața ta, trebuie să te poți mișca cu ușurință și să te simți confortabil. Alege o crinolină de calitate, care ia forma corpului, pentru a fi cât mai elastică, nu ai nevoie de un stres în plus la propria ta nuntă.

***

PONT: Când simți că ai găsit rochia perfectă, rochia de care te-ai îndrăgostit la prima vedere, cere s-o probezi atât cu crinolina (dacă necesită acest element), cât și fără, să-ți fie mai simplu să te decizi asupra ei.

Sfat: După alegerea crinolinei, îndreaptă-ți atenția spre alegerea unui jupon. Acesta are rolul de a delimita crinolina de rochie și va ascunde vizibil cercurile de la rochiile de mireasă ce n-au atât de multe straturi de materiale.

Îți dorim o nuntă ca-n povești! 💖