Există mai multe opțiuni de locuri in care sa o ceri de sotie pe care să le iei în considerare atunci când faci pasul cel mare.

Fie că vorbim de locuri în care poți ajunge cu un buget redus sau de locuri extravagante, de locuri din România sau de peste granițe, gândește-te la toate variantele înainte să iei decizia cea mare. Cel mai probabil, veți purta amintirea momentului mereu în suflet, iar locul respectiv vă va lega negreșit.

O mare importanță în alegerea locului perfect in care sa o ceri de sotie pe partenera ta o are și preferința voastră pentru climă, atracția către mare/ocean sau, dimpotrivă, faptul că adorați să pretreceți clipe de neuitat la munte, în cele mai neexplorate locuri. Tocmai de aceea, îți propunem o multitudine de opțiuni, clasificate pe categorii, astfel încât să ai de unde alege și să nu dai greș în ziua cea mare. Desigur, ție îți mai rămâne să te descurci cu emoțiile. 😻

Locuri in care sa o ceri de sotie – Variante din care poți alege

1. La malul mării sau al oceanului

Dacă sunteți adepții călătoriilor în locuri exotice, iar bugetul vă permite o astfel de escapadă, unele dintre cele mai romantice peisaje și atmosfere se regăsesc la malurile Oceanului Indian, așa că Zanzibar poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri.

Zanzibar este o regiune semi-autonomă din Tanzania, iar zborurile către această destinație nu au o durată excesiv de mare, prin urmare, nu vei pierde mult timp cufundându-te în emoții pe drum. Plajele acestui loc sunt rupte din povești, iar albastrul oceanului este unul nemaîntâlnit.

Tulum – Mexic este o altă alegere în tendință, în ceea ce privește cererile în căsătorie. Nisipurile moi, plajele absolut superbe și turismul într-o continua dezvoltare sunt doar câteva dintre atuurile Tulumului. O cerere în căsătorie la prima oră a dimineții, atunci când există mari șanse să fiți doar voi doi pe plajă, va face experiența voastră una de neuitat.

Totodată, ceva mai aproape de România este Santorini, insula grecească recunoscută ca fiind una dintre cele mai romantice insule din lume. Cu stânci, biserici cu cupole albastre, apă de o culoare amețitoare, sate tradiționale și apusuri de excepție, Santorini este fără doar și poate una dintre cele mai potrivite alegeri pentru o cerere în căsătorie.

Nici Marea Neagră nu stă rău la capitolul locuri superbe în care îți poți cere iubita de soție. Plaja sălbatică de la Vadu oferă peisaje de neuitat, iar liniștea și zonele încă neatinse de picioarele turiștilor vă pot oferi totodată și intimitatea de care aveți nevoie într-un astfel de moment.

2. La munte

Dacă vorbim despre un buget semnificativ, noi îți propunem Table Mountain, Cape Town, Africa de Sud. Asta pentru că locul îmbină la perfecțiune marea cu muntele și oferă o priveliște de nedescris, indiferent dacă zona este sau nu acoperită de o pătură de nori. Cu alte cuvinte, putem spune că zborul de aproximativ 15 ore cu tot cu escale merită toată răbdarea.

O altă idee de loc pentru cerere în căsătorie poate fi Hallstatt, Austria. Ceva mai aproape de România și situat de-a lungul malurilor unui lac superb, satul pare rupt dintr-un basm și asta nu este tot! Hallstatt găzduiește mai multe peșteri, printre care și celebra Peșteră de Gheață, în cazul în care vrei să-ți ceri iubita de soție într-un loc cu totul inedit.

Pentru cei care preferă ținuturile autohtone, Lacul Ochiul Beiului, situat în Munții Aninei, pe Valea Râului Beu, este un loc cu totul special. Lacul oferă senzația unui mini-ocean static grație culorii verde-albăstruie și merită categoric drumeția de aproximativ 4 ore, pe care va trebui să o faceți pentru a ajunge acolo.

3. În orașe emblematice din Europa

Pentru cuplurile care adoră viața citadină, agitația și doresc să descopere mereu locuri noi, ceva mai apropiate de casă și cu un buget mai redus, Europa ne pune la dispoziție câteva orașe care par să fie făcute pentru romanticii incurabili.

Deși pentru unii poate părea un clișeu, Parisul se află în gândurile multora dintre fete atunci când vine vorba de locul în care ar dori să fie cerute în căsătorie. Turnul Eiffel, străzile cochete, cafenelele și bistro-urile discrete și romantice…Oh, la la! Nu degeaba i se spune orașul dragostei. Cu alte cuvinte, o cerere în căsătorie la Paris nu prea are cum să dea greș.

Veneția, Italia – o altă locație superbă care abundă în romantism și istorie a artei. Imaginează-ți o plimbare cu gondola pe canalele acestui sublim oraș și ai deja ocazia perfectă să-i ceri mâna iubitei. Totodată, este important de știut că Veneția se confruntă de ceva vreme cu inundații destul de severe, iar multe dintre obiectivele sale turistice sunt puse în pericol de la an la an, motiv pentru care ai putea să profiți în timp util de bagajul cultural al acestui loc.

O altă variantă de loc perfect pentru o cerere în căsătorie ar putea fi Barcelona, un amestec minunat de modernism, arhitectură gotică, distracție și locuri superbe. Deși este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa, ia în considerare unul dintre cele două mari parcuri în care vă puteți bucura de momentul vostru important: Parc de la Ciutadella, care poate fi găsit la aproximativ zece minute de La Rambla sau Parc Guell, care este plin de grădini frumos amenajate și multiple creații ale celebrului Gaudi.

Dacă dorești să vă simțiti înconjurați de liniște, pace și eventual de ochii înstelați ai aurorei boreale, atunci poți opta pentru Reykjavik. Deși este cel mai mare oraș din Islanda, Reykjavik are o discreție aparte, iar celebrele cascade Seljalandsfoss și Skógafoss sunt la cateva ore de condus distanță, așa că planurile tale pentru o cerere în căsătorie ca în filme pot deveni realitate chiar acolo.

***

Acestea ar fi câteva propuneri excelente de locuri in care sa o ceri de sotie. Pe aceeași temă te mai poți inspira și din 7 modalități romantice de cerere în căsătorie sau din 11 idei de locuri în care să o ceri în căsătorie în București.