Elementele cheie ale oricărei nunți sunt reprezentate, incontestabil, de felul în care arată și se simt cei doi miri, de rochia de mireasă și costumul de mire. Iar dacă de multe ori avem tendința să punem accentul pe mireasă, de această dată ne vom concentra pe trendurile în materie de costume bărbătești, tocmai pentru ca viitorii miri să ia în considerare o selecție de sfaturi în materie de vestimentație și, de ce nu…să mai scape de emoții.

Eleganță, stil și rafinament sunt cele trei cuvinte care par să definească perfect mirele anului 2021, iar designerii vin cu propuneri de modele și culori inedited de costumul de mire pentru domnii care vor păși în fața altarului anul viitor.

Chiar dacă negrul reprezintă, de multe ori, alegerea optimă sau preferată în ochii multora dintre viitorii miri, tendințele anului 2021 pot fi considerate ceva mai intrigante, iar dacă te numeri totuși printre adepții stilului clasic sau vrei ca mireasa ta să fie în centrul atenției, ei bine, la capitolul costume bărbătești ale sezonului ai de unde alege!

Costumul de mire – culoarea îndrăzneață a sacoului

Dacă vorbim de un mire îndrăzneț sau de o nuntă mai neconvențională, primul pas prin care acesta poate ieși din tipare este o culoare inedită a sacoului, iar trendurile în materie de costume pentru nunțile anului viitor vin la pachet cu o serie de nuanțe superbe.

Vișiniul în nuanțe cât mai închise ar putea fi una dintre opțiunile pentru culoarea sacoului de mire și este pretabil unei petreceri de nuntă cu tematică foarte elegantă sau unei nunți programate în sezonul rece. Totodată, verdele smarald este una dintre opțiunile caselor de modă pentru anul 2021, iar culoarea blue navy este, de asemenea, nelipsită din prezentările de modă pentru sezonul ce urmează, pentru costumul de mire.

Negrul rămâne una dintre cele mai sigure opțiuni și poate fi ales fără probleme de cei ce vor să se asigure că nu au cum să dea greș cu nuanța costumului, iar dacă mireasa are o rochie foarte elegantă sau accesorizată cu materiale strălucitoare, negrul rămâne cea mai corectă variantă pentru mire. Ia în considerare faptul că negrul nu înseamnă neapărat plictisitor, ci reflectă întâi de toate eleganță.

Clasicul black tie sau varianta cu care nu poți să dai greș

Costumul de tip black tie implică un grad de eleganță destul de ridicat al evenimentului și, deși este una dintre ținutele clasice, se va purta cu succes și anul acesta. Ținuta black tie presupune, de regulă, un costum din lână de culoare neagră și este cunoscut și sub denumirea de „tuxedo” sau „smoking”.

Este foarte important de ținut minte că sacoul acestui tip de costum trebuie să aibă reverele satinate și, de cele mai multe ori, un singur nasture la închidere. Dacă mirele optează pentru un sacou cu două rânduri de nasturi, este important de știut că închiderea se va face, în continuare, la un singur nasture. Cămașa specifică unui black tie este una albă, cu guler și manșete în aceeași culoare, iar la gât se poartă papion, nu cravată.

Recent a fost lansat filmul Bond cu numărul 25, o producție considerată trendsetter în materie de costume bărbătești, iar acolo ne pregătim să vedem întâi de toate stil clasic și eleganță categorică, deci black tie.

În cazul în care evenimentul vostru va seta o ștachetă și mai ridicată cu privire la îmbrăcămintea invitaților și a mirilor, viitorul mire poate apela și la varianta de tip white tie, care simbolizează cel mai înalt nivel de formalitate în ceea ce privește vestimentația. Costumul de mire de tip white tie presupune sacou negru cu coadă frac, pantaloni în aceeași culoare, cămașă albă cu butoni și papion alb.

Costumul de mire în funcție de anotimpul nunții

Întâi de toate, este limpede că pentru cei ce vor avea nunta pe timp de vară, materialele unui costum de eveniment trebuie să fie mai subțiri, spre deosebire de cele de iarnă, unde avem de ales între lână, brocart sau catifea. Ultima dintre acestea, catifeaua, oferă mirelui o eleganță aparte și înviorează orice culoare aleasă.

În ceea ce privește costumele de nuntă pentru primăvară-vară, trebuie întâi de toate să știi că, deși ai de optat între țesături mai subțiri, costumul trebuie să arate la fel de calitativ precum cel destinat unui sezon rece, așadar materialul nu trebuie să aibă un aspect șifonat. Costumul de mire din lână se va purta în egală măsură și vara (țesătura este suficient de subțire), dar și amestecurile cu mohair, in sau bumbac.

PONT: Alegi sau nu să porți vestă pe sub sacou la nunta ta? Vesta are, întâi de toate, rolul de a alungi corpul și de a acoperi betelia pantalonilor, prin urmare, un rol estetic. Nu este corect sau greșit să optezi pentru un costum din trei piese, însă vesta trebuie, precum toate celelalte piese ale costumului, croită exact pe măsura ta. În cazul în care decizi să dai jos sacoul pe ringul de dans, nu vei mai avea grija că vei rămâne doar în cămașă.

PONT: Înainte să optezi pentru costumul de mire, află care sunt croiala și culoarea care ți se potrivesc cel mai bine. Croiala costumului depinde foarte mult de conformația corpului, iar stilul pe care vei alege să îl porți trebuie să te pună în primul rând în valoare.

Sfat: Consultă și respectă cu strictețe sfaturile unui profesionist sau ale croitorului la care apelezi atunci când alegi cum anume să porți costumul de mire. Un mic accesoriu ales greșit poate strica o întreagă ținută excepțională sau un nasture închis necorespunzător poate, de asemenea, să ofere o altă notă ținutei tale de mire. Pune întrebari inclusiv cu privire la accesoriile de bază, culoarea șosetelor, materialul papionului, pentru că, pe lângă materialul din care este croit costumul sau tipul acestuia, detaliile fac de cele mai multe ori diferența.

Ați ales deja costumul de mire? Cum arată? Lasă-ne răspunsul în comentarii.