Te afli în plin proces de organizare a nunții tale de anul acesta? Cu siguranță ai aruncat o privire și asupra tendințelor în materie de culori pentru nunțile din 2021, pentru decorațiuni, flori sau ținute. Toate au un numitor comun: unele dintre cele mai îndrăznețe culori și nuanțe de până acum.

Paleta de culori pentru nunțile din 2021 este foarte variată și diferă în funcție de anotimp, iar aparițiile cromatice îndrăznețe caracterizează sezonul care urmează, așadar nu te feri să folosești culori la care poate nu te-ai gândit până în prezent.

Alegerea paletei de culori pentru nunta ta este unul dintre cei mai importanți pași atunci când vorbim de organizarea evenimentului, căci de la această decizie pornesc toate celelalte detalii: alegerea invitațiilor, a meniurilor, a place card-urilor, aranjamentele florale de pe mese, tortul mirilor, rochiile domnișoarelor de onoare, buchetul miresei, costumul mirelui și, în unele cazuri, chiar rochia de mireasă.

Așadar, iată care sunt criteriile după care te poți ghida și cele mai noi apariții în materie de culori pentru nunțile din 2021.

Culori pentru nunțile anului 2021 în funcție de anotimp

Una dintre cele mai pertinente clasificări a culorilor aflate în tendințe în sezonul care urmează este clasificarea în funcție de anotimpul în care va avea loc nunta ta, deoarece este de la sine înțeles că există culori și nuanțe care nu se vor potrivi într-o manieră universală.

Așadar, îți prezentăm mai jos culori pentru nunțile boeme de primăvară, pentru nunțile celui mai cald anotimp, dar și pentru nunțile romantice de toamnă sau nunțile care au loc în plină iarnă.

Culori pentru nunțile din 2021: Primăvara

Verdele salvie este printre noile apariții în materie de culori pentru nunțile din 2021 și este recomandat de către specialiști în a fi purtat cu precădere primăvara. Aranjamentele florale pot conține diferite tipuri de elemente verzi în aceste nuanțe, invitațiile și toate celelalte produse de papetărie necesare, precum place card-uri, meniuri, guest list, toate pot fi însuflețite cu acest minunat verde salvie.

Rozul – niciodată demodat, folosit în nuanțe liniștite sau chiar roz prăfuit, este întotdeauna potrivit unei nunți cu temă boemă, iar dacă nunta are loc primăvara, cu atât mai bine!

Culori pentru nunțile de vară

Movul liliac se numără printre propunerile designerilor în ceea ce privește trendurile următorului  sezon de nunți, iar dacă această nuanță poate fi folosită foarte ușor în tot ce înseamnă alcătuirea decorului, spre deosebire de alte culori, acest tip de mov este propus de către unele mari case de modă chiar și pentru rochia miresei.

Rose canyon este o altă nuanță de roz pentru nunțile de vară și poate fi folosită atât ca o culoare de bază pentru candy-bar, pentru aranjamentele de pe mese, cât și pentru rochiile domnișoarelor de onoare, iar combinația de rose canyon cu verde smarald va fi la mare căutare în următoarea perioadă.

Culori pentru nunțile din 2021. Nunțile de toamnă în culorile potrivite acestui anotimp

Roșul burgundia, sau burgundy cum mai este cunoscut, este acel tip de culoare care dă bine pe oricine și scoate în evidență tot ce este mai frumos. 2021 pare să fie anul în care această culoare va fi în topul opțiunilor, iar pentru că este o nuanță de roșu care se încadrează perfect în peisajul de toamnă, va fi o alegere curajoasă pentru nunțile cu temă tomnatică.

De asemenea, este recomandat și galbenul muștar care poate fi folosit alături de portocaliu papaya sau verde în diferite nuanțe.

Culori în tendințe pentru nunțile de iarnă

Verdele smarald se numără printre aparițiile de excepție în paleta de culori potrivită pentru nunțile de iarnă și poate fi folosit cu succes în decorarea spațiului de petrecere, dar și pentru ținutele domnișoarelor de onoare sau chiar pentru costumul mirelui.

Albastrul royal este recomandat pentru nunțile din ianuarie și se poate combina cu detalii metalice argintii sau aurii.

Cum pot fi combinate aceste culori pentru nunțile din 2021 pentru un aspect vizual fără cusur

Galbenul te duce cu gândul în mod particular la vară, însă această culoare foarte versatilă îți oferă posibilitatea unor combinații cromatice surprinzătoare și poate fi folosită atât în cadrul celui mai cald dintre anotimpuri, cât și primăvara sau toamna. De regulă, galbenul poate fi scos mai bine în evidență atunci când este folosit într-un amestec de palete neutre sau preponderent albe. Această culoare poate fi utilizată de exemplu și pentru decorul unei nunți de toamnă, deoarece se combină perfect cu celelalte culori specifice acestui sezon (roșu închis, portocaliu, mov prună).

Portocaliul în nuanța papaya – o variantă de portocaliu văzută drept un update al culorilor corai sau portocaliu piersică – poate fi folosit atât într-un decor boem, cât și într-unul exotic, folosindu-te de puțină inspirație. Dacă dorești să obții primul stil și anume cel boem, este indicat să folosești portocaliul alături de tonuri neutre și nuanțe pământii, în timp ce pentru o nuntă cu tematică exotică, poți da frâu liber imaginației și amestecului dintre portocaliul papaya și o întreagă gamă de culori aprinse precum turquoise sau fuchsia.

Verdele – O culoare deosebit de prezentă, în mai multe nuanțe, în sezonul nunților din 2021.

Folosit în nuanțe vibrante în amestecurile de culori pentru decorul tropical, în nuanțe deschise precum verdele fistic, verdele matcha pentru nunțile de primăvară sau vară sau verdele smarald pentru aranjamentele elegante de toamnă.

Verdele în tonuri deschise poate fi combinat perfect cu nuanțe cât mai pale de culori pastel, în timp ce verdele exotic oferă posibilitatea unui joc de culoare spectaculos.

Culori pentru nunțile din 2021. Rochia de mireasă inedită și tipuri de culori propuse pentru mirese

În linii generale, în materie de culori pentru nunțile din 2021,  culoarea albă a rochiei este percepută ca un must have atunci când vorbim de ținuta miresei, însă tendințele anului 2021 stabilite de marile case de modă ne arată că anul acesta, mireasa poate fi mai neconvențională decât ne-am obișnuit. Se remarcă creațiile unor designeri precum Giambattista Valli Spring, Vera Wang, Oscar de la Renta sau Monique Lhuillier care propun rochia de mireasă albă, dar cu inserții și printuri în culori, în special printuri vesele sau cu model floral, care se pot integra perfect într-un spectacol cromatic bine ales pentru tematica nunții tale.

Tot la Vera Wang, Oscar de la Renta sau Monique Lhuillier se remarcă pe podium rochii de mireasă în culori pastel, cât mai deschise, însă cel mai important, nu albe. Pentru miresele care vor să iasă cu totul din tipar însă vor să păstreze o apariție boemă, există nuanțe de lavandă pală, verde pastel foarte deschis sau albastru pal.

Ție ce culori pentru nunțile din 2021 îți plac cel mai mult? Lasă-ne răspunsul în comentarii.