Momentul tăierii tortului de nuntă în cadrul unei petreceri de nuntă este poate unul dintre cele mai vesele  momente din tot programul evenimentului și reprezintă în același timp și un motiv suplimentar de emoții pentru proaspeții miri.

Dacă te numeri printre viitoarele mirese care încă nu au reușit să stabilească melodia pe care vor să taie tortul și mai mult decât atât, nu cunoști prea multe detalii cu privire la acest moment frumos, ți-am pregătit un material în care îți vom propune o listă cu 15 cântece potrivite, plus o serie de informații care să te ajute să-ți stăpânești mai bine emoțiile în acea clipă.

Ce simbolizează momentul tăierii tortului de nuntă

Tăierea tortului de nuntă este percepută ca fiind una dintre primele activități ale mirilor în noua lor viață, aceea de cuplu. Se spune că mâna mirelui, așezată peste mâna miresei în momentul în care are loc tăierea tortului simbolizează suportul fizic și moral pe care acesta îl va oferi soției sale de-a lungul vieții.

Tradiția tăierii tortului la nuntă are rădăcini extrem de vechi, chiar din epoca romană, atunci când mirele rupea o turtă deasupra capului miresei, pentru a marca momentul în care aceasta nu va mai fi fecioară.

Ulterior, în istoria modernă, a intervenit tradiția tortului cu multe etaje, deasupra căruia cei doi miri ar trebui să se sărute cu succes. Dacă reușesc, se presupune că vor avea o căsnicie solidă și binecuvântată cu mulți copii.

În prezent, obiceiul tăierii tortului și ale sale semnificații diferă de la o cultură la alta, însă un lucru este cert: acest moment este întâlnit în cadrul celor mai multe petreceri de nuntă.

Cum decurge momentul tăierii tortului de nuntă și la ce trebuie să te aștepți 

Momentul tăierii tortului are loc după servirea tuturor celorlalte feluri de mâncare, spre finalul petrecerii și marchează apogeul evenimentului.

Ce ar trebui să știi referitor la venirea tortului:

  • personalul restaurantului se va asigura că aveți la îndemână un cuțit lat cu ajutorul căruia să tăiați tortul, două furculițe sau lingurițe și niște șervețele
  • DJ-ul anunță de regulă momentul în care tortul este adus și pune o melodie potrivită în acest sens
  • este adus tortul, iar mirii trebuie să-l taie împreună, într-un mod simbolic
  • mirii se servesc reciproc cu câte o bucățică din tortul de nuntă (acest gest simbolizează, în unele tradiții, continuitatea relației lor și angajamentul pe care îl fac unul față de celălalt)
  • după ce au gustat din tort, mirii se sărută și ciocnesc un pahar cu șampanie
  • mirii sunt felicitați ulterior, pe rând, de toți cei prezenți

Criterii după care ar trebui să alegi melodia ideală pentru momentul tortului 

La fel ca și în cazul dansului mirilor, melodia pe care o vei alege pentru momentul tortului de nuntă este importantă și trebuie să vă reprezinte în totalitate. Este de la sine înțeles că nu se va preta o melodie în ritmuri lente sau prea nostalgice pentru acest moment, deoarece vorbim despre unul dintre cele mai vesele puncte-cheie ale petrecerii.

Te sfătuim să iei întâi de toate în considerare gusturile proprii, versurile care vă caracterizează și stilul muzical pe care-l iubiți, pentru că numai așa vă veți putea bucura de un moment 100% original și inspirat.

Consultă-te cu DJ-ul în acest sens și încearcă să eviți cântecele comune și foarte des folosite pentru animarea acestor evenimente, pentru că vei lua parte la un moment foarte important cu care vei rămâne în gând toată viața, așadar, fă-l să fie memorabil!

Dacă sunteți fan muzică rock, nu vă feriți să alegeți o melodie emblematică a acestui stil, la fel cum dacă sunteți fani înfocați ai unui anumit artist, puteți apela la versurile cele mai îndrăgite dintr-o anumită melodie. Spre deosebire de dansul mirilor, unde trebuie să exersați și pașii, acest moment oferă mai multă libertate în alegerea melodiei, pentru că voi nu trebuie decât să vă bucurați de ea.

15 melodii inspirate pentru momentul tăierii tortului de nuntă

Ți-am pregătit mai jos o listă cu melodii cool, astfel încât momentul în care vei tăia tortul să fie unul cu adevărat de neuitat:

Ce alte reguli referitoare la muzică ar trebui să stabilești înaintea nunții 

Vei apela cel mai probabil la serviciile unui DJ pentru a pune muzică la petrecerea nunții tale, însă este bine să stabilești de la început care sunt stilurile de muzică agreate de voi și ce anume nu vreți să ascultați la nuntă.

Pentru că gusturile în materie de muzică sunt foarte variate, îți recomandăm să porți o discuție încă de la început cu persoana care se va ocupa de muzică și să-i explici în detaliu care este genul de muzică pe care vrei să-l auzi la evenimentul tău. Poți să-i dai DJ-ului chiar și un playlist cu melodiile voastre preferate și tot cu DJ-ul vei putea stabili și dacă invitații pot să ceară dedicații, anumite melodii sau alte detalii.

DJ-ul va fi cel mai probabil și cel care va prezenta dansul mirilor și momentul tortului de nuntă, așadar discută cu acesta și despre modul în care vrei să fie anunțate momentele respective.

Tu ce melodii alegi pentru momentul tăierii tortului de nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.