Te gândești să-ți faci nunta altfel? Ai nevoie cu siguranță și de încălțăminte pentru nunta în aer liber. Grădinile, terasele și în general locațiile care pun la dispoziție spații în aer liber pentru organizarea evenimentelor sunt la mare căutare în acest sezon, aceasta fiind în principal o urmare a restricțiilor impuse pe timp de pandemie, dar și o măsură în plus de siguranță atunci când vine vorba de sănătatea participanților.

O nuntă care are loc în aer liber impune de la sine și revizuirea, într-o oarecare manieră, a ținutelor invitaților, dar mai ales a mirilor și în mod special a miresei, care trebuie să arate impecabil, dar să se simtă și comod în egală măsură.

Dacă și tu te numeri printre viitoarele mirese care vor avea nunta în perioada următoare într-un spațiu deschis și ai visat dintotdeauna la o apariție de excepție, însă locația nu-ți permite să porți pantofi cu tocuri cui sau sandale cu platforme generoase, îți propunem o serie de alternative care să te facă să te simți așa cum ai visat.

Iată mai jos care sunt criteriile după care trebuie să te ghidezi atunci când îți alegi perechea de încălțăminte pentru nunta în aer liber pentru ziua cea mare și care sunt opțiunile în materie de pantofi pentru ziua nunții tale, în funcție de gusturi dar și de spațiul în care va avea loc așteptatul eveniment.

Încălțăminte pentru nunta în aer liber. Motivele pentru care ar trebui să iei în considerare și un alt tip de încălțăminte pentru ziua nunții tale

Dacă ți-ai imaginat dintotdeauna că în ziua nunții vei purta cele mai fancy și înalte sandale sau vei alege o pereche de pantofi stiletto cu toc de peste 10 centimetri, însă evenimentul tău va avea loc într-o grădină cu gazon, este de preferat să iei în calcul că vei putea purta încălțămintea favorită numai la biserică sau până să ajungi la locație (în cadrul ședinței foto, la primirea invitaților, dacă aceasta are loc pe o alee betonată sau la intrarea în local).

Este de la sine înțeles că este imposibil să poți rezista pe tocuri pe un teren accidentat, pe iarbă, într-o curte cu pavele, ca să nu mai vorbim de faptul că este totodată o apariție inestetică și că riști să te murdărești involuntar cu pământ încă din primele minute.

De asemenea, dacă nunta ta are o tematică tip barbeque, picnic sau se desfășoară în aer liber pe timp de zi, este evident faptul că tocurile înalte sau încălțămintea potrivită evenimentelor elegante de seară nu prea își au loc în peisaj.

Dacă alegi să faci nunta într-un hambar sau dacă podeaua restaurantului pentru care ați optat nu este potrivită pentru pantofii cu toc, trebuie să iei în calcul și o altă variantă în ceea ce privește perechea de încălțăminte pentru nunta în aer liber. Aceleași reguli se vor aplica și cazul unei nunți la malul mării sau chiar pe plajă, căci nisipul nu este prea prietenos cu tocurile.

Cu toate acestea, chiar dacă te afli într-una dintre situațiile mai sus menționate, nu trebuie să-ți iei gândul de la o încălțăminte elegantă pentru ziua nunții tale, și asta pentru că există o sumedenie de alternative în materie de încălțăminte care să poată alcătui cu succes ținuta perfectă.

Încălțăminte pentru nunta în aer liber. Sandalele tip wedge

Fie că vorbim de o nuntă la exterior sau chiar una de interior, aceste sandale sunt deosebit de versatile și totodată foarte estetice, mai ales dacă sunt puse în valoare de ținuta potrivită. Sandalele wedge sunt potrivite atât unei rochii lungi de mireasă, cât și uneia de dimensiuni midi sau chiar mini, iar materialele din care sunt fabricate (piele integral, talpă de plută, talpă împletită sau decorată cu șnur) vor fi alese în funcție de tematica evenimentului tău.

Dacă optezi pentru o rochie de mireasă elegantă, este evident că perechea de încălțăminte pentru nunta în aer liber nu poate fi din plută sau din împletitură cu șnur, însă dacă rochia de mireasă va fi una în stil boho-chic sau cu elemente tradiționale, ultimele dintre variante pot fi foarte potrivite.

Fotografie realizată de Adrian Fluture

Sandalele cu talpă joasă 

Deosebit de potrivite în cazul rochiilor lungi până în pământ, în cazul rochiilor pe un singur umăr de tipul celor de inspirație grecească sau a celor din materiale lejere cu aspect diafan, sandalele cu talpă joasă sunt considerate a fi un adevărat salvator la capitolul încălțăminte în ziua nunții.

Acestea pot fi încălțate atât în cadrul unei nunți pe plajă, cât și în cadrul unei petreceri de nuntă în grădină, fără să mai ai grija că tocurile tale se vor afunda în nisip sau iarbă verde. Ține cont însă că acest model este potrivit în mod special rochiilor lungi.

Pantofii cu tocuri joase și late

Tot pentru viitoarele mirese care doresc să nu renunțe la tocuri în ziua cea mare, indiferent de locația petrecerii de nuntă, există și varianta pantofilor cu tocuri joase și groase în lățime.

Acest tip de încălțăminte pentru nunta în aer liber va reprezenta un plus în cazul în care la locul petrecerii există pavele cu spații mici prin care tocurile cui pot intra cu ușurință, așadar nu uita să analizezi înainte de alegerea încălțărilor cum arată spațiul unde va avea loc nunta ta. În cazul în care locația dispune de foarte mult gazon, iar mesele sunt așezate pe iarbă, acești pantofi nu reprezintă totuși o variantă de succes.

Sandalele cu toc mic si barete de suport pe gleznă

Dacă te numeri printre cele care își doresc cu orice preț să poarte tocuri la nunta lor, chiar dacă evenimentul are loc afară, din varii motive precum aspectul estetic sau adăugarea câtorva centimetri în plus în înălțime, poți opta pentru sandalele cu toc mai mic, însă cu suport de barete pe gleznă.

În cazul în care nunta ta are loc într-o grădină cu alei betonate sau ringul de dans nu reprezintă un impediment în alegerea încălțărilor, te poți baza și pe acest tip de sandale, însă este important să oferi piciorului suport suplimentar, iar baretele subțiri și fine îți pot oferi acest lucru.

Încălțăminte pentru nunta în aer liber. Balerinii

Balerinii reprezintă una dintre principalele alegeri în materie de pantofi care să exprime eleganță combinată cu foarte mult confort și sunt, fără doar și poate, o idee de luat în calcul pentru încălțămintea din ziua nunții.

Foarte potriviți pentru o nuntă în grădină, salvatori și în cazul în care există pavele, balerinii pot fi asortați unei rochii boeme, cu aspect bufant în zona șoldurilor, însă nu vor fi la fel de potriviți și în cazul unei nunți ținute pe plajă, pentru că nisipul nu va sta departe de tine.

Tu ce încălțăminte pentru nunta în aer liber alegi? Lasă-ne răspunsul în comentarii.