Lipsa de timp ne dă târcoale în fiecare zi, iar un wedding planner ne poate ajuta din acest punct de vedere privind organizarea marelui eveniment. Unde mai pui că atunci când vine vorba despre ziua nunții, vrem ca totul să fie perfect.

Perfecțiunea și lipsa de timp nu merg mână-n mână, așa că uneori ai nevoie de puțin ajutor. Și dacă ai în familie o persoană care a mai organizat nunți până acum și este certificată atunci ești un norocos. Sau dacă nu este certificată, dar este făcută pentru așa ceva și pune suflet. 🤪

Mulți, însă, nu au acest noroc, așa că se văd nevoiți să apeleze la un wedding planner. Oricât de sofisticat ar suna acest titlu și oricât de mult încearcă cei tineri să se debareseze de ideea unui wedding planner, se pare că acesta din urmă este făcut să ne facă ziua nunții mai frumoasă.

Fie că te poate sfătui spre o direcție mai bună, fie că pune în aplicare exact ce i-ai cerut pentru că ideile tale sunt actuale și se mulează perfect pe ceea ce ai (local, flori, catering și așa mai departe), obiectivul este unul singur: mirele și mireasa se distrează cât cuprinde, iar wedding planner-ul este acolo să îi lase pe cei doi însurăței să se bucure de minunata zi.

Fotografie realizată de inLowLight Photography

Cred că știm cu toții că de cele mai multe ori nu înțelegi nimic din ziua nunții. Haideți să fim sinceri, de câte ori nu am auzit miri sau mirese spunând că-și doresc să se termine mai repede, că nu mai au chef de obiceiuri și că nu simt nicio distracție pentru că trebuie să fie atenți la mâncare, la ospătari, la fotografii, la lumini, la invitați, la muzicanți… și uite așa se face dimineață și nu se distrează niciunul dintre cei doi. Tocmai de aceea, un wedding planner este varianta perfectă pentru aceste situații.

Dar ce v-am povestit eu până acum sunt realități cu rol de introducere. Așa că mi-aș dori ca în rândurile următoare să vorbim mai mult despre ce face efectiv un wedding planner și care este rolul lui.

Care sunt responsabilitățile unui wedding planner?

1. Stil și eleganță

Oricât de ciudat ar suna, un wedding planner știe cum să transforme nunta într-o zi elegantă. Chiar dacă nu sunteți adepții fracului, a rochiei albe imaculate sau nunta pe plajă în picioarele goale și fără un look spilcuit, un wedding planner va înțelege exact tematica nunții tale și o va transpune în eleganță.

Când am spus stil, m-am referit la ceea ce îți dorești tu de la nunta ta. Poate că nu ai idee exact cum s-ar organiza, ce fel de flori ai nevoie sau cum să alegi mâncarea, dar dacă-i explici unui wedding planner ceea ce-ți dorești, acesta va înțelege imediat ce trebuie să facă pentru tine.

Fotografie realizată de Nicu Ionescu

2. Contacte și relații

Un wedding planner va avea întotdeauna mai multe contacte în zona aceasta decât ar avea mirele sau mireasa. Va cunoaște întotdeauna cel mai bun cofetar pentru tort și candy bar, dar nici la capitolul fotografi și videografi nu trebuie să-ți faci griji dacă nu i-ai ales încă.

Practic, absolut tot ce înseamnă consumabile, nu mai sunt grija ta odată ce ai ales să aduci în ajutor un wedding planner.

3. Manageriere timp

Și nu numai consumabile. Un wedding planner știe exact cât trebuie să dureze fiecare parte din cea mai frumoasă zi a vieții tale. De exemplu, știe cât trebuie să dureze un obicei, dansul mirilor, știe când sunt puse mâncărurile pe mesele invitaților, știe când începe și când se va termina evenimentul.

Asta doar în urma unei discuții cu tine despre ceea ce-ți dorești să faci. De aceea, repet cel mai important aspect: discută ceea ce-ți dorești de la ziua nunții tale (vrei sau nu obiceiuri, vrei sau nu dansul mirilor, candy bar sau fotografii instant cu grupul, etc.).

Fotografie realizată de Ștefan Droașcă

4. Aplanarea conflictelor

Desigur, în contractul wedding planner-ului nu va scrie niciodată că va aplana vreun conflict între o mireasă și mama sa care își dorește un anume obicei, dar chiar dacă nu este trecut în contract, acesta știe că trebuie să-ți facă ziua cât mai frumoasă.

Așa că fiind un bun negociator, te va scoate din astfel de situații și toată lumea își va păstra zâmbetul pe buze.

5. Prezența pe tot parcursul nunții și a repetițiilor

Dacă ai un eveniment mare și totul trebuie să fie pus la punct, timpul fiind coordonat cu exactitate, este posibil să ai nevoie de o repetiție cu câteva zile înainte.

Dacă tu nu vrei să organizezi o repetiție, s-ar putea ca wedding planner-ul tău să-ți propună. Și cel mai înțelept ar fi să nu te opui pentru că este cea mai sigură soluție pentru a avea 100% încredere că ziua nunții va fi perfectă.

De asemenea, wedding planner-ul este prezent pe tot parcursul nunții, dar și în ziua repetițiilor.

Un wedding planner vrea să știe de la început ce buget ai, ce îți dorești de la ziua nunții tale și va vrea să aibă lista de invitați. În funcție de buget și de ceea ce-ți dorești, va face tot posibilul să-ți îndeplinească doleanțele.

Fotografie realizată de Adrian Moscaliuc

***

Un wedding planner este ajutorul tău în ziua nunții. Nu trebuie să te ferești de acesta, ci mai degrabă să-i îmbrățișezi prezența pentru că este persoana care se va ocupa de tot evenimentul în timp ce tu chiar poți spune că te-ai distrat în cea mai frumoasă zi a vieții tale. 🤗

Fotografie de copertă realizată de Dream Art Events