Ce părere avem despre folosirea de artificii la nunta vei afla în următorul articol. Ca să mă asigur că nu-mi dau cu părerea în necunoștință de cauză, am adunat câteva informații de la oameni căsătoriți care au ales acest spectacol. Părerile sunt împărțite, ca în cazul oricărui subiect, dar alegerea rămâne întotdeauna a ta.

Pentru a face articolul mai usor de înțeles pentru fiecare, îl voi împărți în două capitole.

Avantaje și dezavantaje ale folosirii de artificii la nunta

Avantaje

1. Ineditul evenimentului

Când spun „inedit” mă refer acum la momentul de excepție al nunții, momentul cu care toată lumea va pleca acasă. Acea stare de la final pe care o vor simți toți invitații tăi, chiar dacă nunta este a voastră.

Artificiile au farmecul lor, așa că atunci când vezi pe cer o explozie de lumini mici și colorate simți că și sufletul tău se sparge în bucățele colorate de fericire, chiar dacă ești invitat. Invitații trăiesc aceeași stare pe care o au și mirii.

Artificii la nunta - tot ce trebuie sa stii

Fotografie realizată de Ruben Cosa

2. Pozele din album

Pe lângă ideea de inedit, artificiile la nuntă au un loc aparte în albumele pe care le veți primi, dar și în filmarea nunții voastre. Un album cu poze care să conțină momentul artificiilor este ceva ce nu se găsește peste tot și nu mulți miri au așa ceva.

Așa că dacă sunteți o pereche care vrea să iasă din banal, artificiile incluse în album și în filmare sunt sarea și piperul evenimentului.

3. Superstiții

Iubirea puternică se lasă cu scântei și cu focuri de artificii. 🙂 Și la propriu și la figurat căci unii spun că finalul unei nunți se marchează cu un foc de artificii.

Dacă sunteți superstițioși, trebuie să știți că folosirea de artificii la nunta înseamnă bucurie și iubire explozivă. Se spune că un foc de artificii care să încheie evenimentul va aduce bucurie toată viața și va spori dragostea dintre voi doi. Sună ciudat pentru mulți dintre voi, dar se pare că superstițiile au înțelesuri poate mai necunoscute decât credeam.

Fotografie realizată de Ionuț Poptelecan

Dezavantaje

1. Accidente

Cel mai mare dezavantaj pe care nu și-l dorește nimeni este un accident. Focurile de artificii nu funcționează întotdeauna așa cum ne-am așteptat. Se întâmplă ca în unele cazuri, e adevărat nu foarte frecvent, să mai existe și eșecuri.

2. Nu toată lumea gustă un foc de artificii

Deși mulți dintre noi rămân cu ochii ațintiți spre cer atunci când are loc un foc de artificii, există totuși o mică parte care nu vor să vadă artificiile, nu se simt bine în preajma lor și nu se simt relaxați.

Așa că dacă vei avea focuri de artificii la nuntă, este bine să te gândești de două ori înainte pentru că astfel de oameni vor spune că nu au găsit nimic frumos la nunta ta.

Fotografie realizată de Adrian Fluture

3. Prețul

S-ar putea ca unele prețuri să te facă să te gândești mai bine dacă vei avea sau nu artificii la nunta. Sumele nu sunt foarte mari, dar în unele cazuri este ca și cum ai mai angaja o echipa de fotografi și de cameramani de cea mai înaltă calitate.

Sfatul meu? Dacă vrei ceva inedit, fă un efort și caută cei mai buni fotografi și videografi care-ți pot prezenta ulterior nunta ca pe un film. Personal, aș investi în acest serviciu decât într-un foc de artificii care durează puțin.

Iar dacă nu te-ai hotărât încă asupra alegerii fotografului și videografului de nuntă te ajutăm noi cu un sfat. Acest lucru îl poți face de aici, în catalog fiind listați peste 2000 de fotografi și videografi de eveniment din România.

4. Organizarea programului

Spectacolul trebuie să aibă loc până într-o anumită oră, lucru ce se poate suprapune cu servirea unui fel de mâncare dacă ora de recepție a fost decalată sau dacă întunericul se lasă mai târziu (cum se întâmplă vara).

***

Alegerea rămâne a ta, în final, însă noi ne-am făcut datoria și ți-am prezentat puțin din cunoștințele noastre despre acest subiect. Echipa noastră îți urează casă de piatră și distracție plăcută, fie că vei avea sau nu focuri de artificii la nunta.

Fotografie de copertă realizată de Marius Bărbulescu