Ai la dispoziție o gamă infinită de modele și tipuri de rochii de mireasa și chiar dacă știi, per ansamblu, cum ai vrea să arate modelul tău, este destul de greu să găsești și să alegi unul care să ți se potrivescă în totalitate.
Alegerea rochiei este o încercare dificilă, poate cea mai dificilă când vine vorba de organizarea unei nunți.
Misiunea alegerii unei rochii de mireasa potrivite
Un model care nu se potrivește formelor tale va accentua tocmai ceea ce nu îți dorești. Este foarte important să încerci să te axezi pe rochii care sunt proporționale cu înălțimea și dimensiunile tale.
Urmărirea unor principii de bază te vor duce la găsirea rochiei perfecte, împlinirea visului oricărei femei ce se află în fața celui mai important eveniment din viața ei.
Pentru că știm că este dificil și modelele sunt extrem de variate, o să îți prezentăm cinci tipuri principale de rochii care se potrivesc anumitor conformații, dar și sfaturi pentru a găsi mai ușor rochia la care visezi.
Rochia tip A
Modelul acesta de rochii de mireasa este cel mai des întalnit, poate și pentru că poate fi adoptat pentru orice tip de siluetă. În partea de sus, rochia urmărește discret formele corpului și din talie, coboară până la podea în forma literei A. Indiferent că ești mignonă, slabă, plinuță sau foarte înaltă, rochia tip A ți se va potrivi.
Fotografie realizată de Alexie
Rochia dreaptă
Acest model este ideal pentru miresele care nu își doresc o rochie voluminoasă.
Se potrivește foarte bine mignonelor, pentru că oferă impresia de alungire a corpului. De asemenea, și dacă ești înaltă și suplă poți alege un astfel de model care să te pună în valoare. Pentru că se mulează foarte bine pe corp și evidențiază detaliile, rochia dreaptă nu este recomandată femeilor mai plinuțe.
Fotografie realizată de Altfel Studio
Rochia de prințesă
Ce fetiță nu a visat în copilărie la această rochie? Topul este mulat în partea de sus a corpului, de multe ori de tip corset, iar în partea de jos fusta este largă și voluminoasă. Ca formă, este asemănătoare celei de tip A, cu excepția faptului că fusta este mult mai amplă.
Un astfel de model este recomandat mireselor înalte, cu șoldurile subțiri, în timp ce miresele scunde ar trebui să-l evite pentru că rochia le ascunde și le face să pară fără forme. Rochiile croite pe stilul princess nu sunt indicate persoanelor cu kilograme în plus deoarece nu vor face altceva decât să le scoată în evidență.
Fotografie realizată de I.D. Brothers
Rochia de tip „sirenă”
Această rochie este mulată până în dreptul genunchilor, iar de acolo începe partea voluminoasă. Este perfectă pentru femeile care au silueta în formă de clepsidră, dar și pentru cele înalte.
Tot în această categorie intră și rochia de tip “trompetă”, care e mulată sus și voluminoasă începând de la șolduri.
Aceste rochii de mireasa nu sunt o alegere potrivită pentru miresele cu silueta în forma de pară, care au șoldurile late, dar nici pentru cele supraponderale. Nici miresele scunde nu sunt avantajate de stilul sirenă.
Fotografie realizată de Lifetime Passion Photography
Rochia „imperiu”
Acest model are o talie foarte înaltă, care pornește, în general, imediat sub sâni. Fusta nu este voluminoasă și de cele mai multe ori este dreaptă sau în forma de A.
Acest stil se potrivește mignonelor pentru că oferă impresia unei siluete înalte și subțiri.
De asemenea, pentru că estompează talia, poate fi o alegere bună pentru miresele însărcinate sau cele plinuțe.
Fotografie realizată de Tudor Bolnavu
Știm că niciun corp nu este perfect, dar trebuie să ai grijă să îți pui în evidență conformația trupului și trăsăturile de care ești mândră și să estompezi “defectele”:
Șoldurile mari
Cu toate că șoldurile mari nu mai sunt considerate un defect, dacă nu dorești să le scoți în evidență, poți opta pentru rochia de tip prințesă. Acest model ascunde perfect talia și șoldurile.
Spatele lat
Dacă ai spatele lat, e recomandat să nu alegi o rochie cu spatele gol sau una cu bretele largi. Simplitatea este cheia, așa că nu alege un corset brodat sau bretele și accesorii care să atragă privirea în dreptul umerilor. De preferat ar fi ca decolteul rochiei să fie în forma literei V.
Sâni prea mari
Dacă ai un bust generos, e important să optezi pentru o rochie cu un corset în formă de V sau oval. Materialul este, de asemenea, extrem de important și textura acestuia trebuie să fie rigidă.
Sâni prea mici
Dacă nu ai sânii foarte mari, poți opta pentru o rochie cu breteluțe subțiri sau cu spatele gol sau pentru o rochie cu o broderie aplicată peste zona pieptului, poate chiar înspre talie.
Lipsa taliei
În cazul în care talia nu este punctul tău forte, rochiile de tip sirenă nu sunt alegerea potrivită. În acest caz se recomandă alegerea unei rochii de mireasa cu talie înaltă și evazată în partea inferioară, o rochie de tip imperiu.
Fotografie de copertă realizată de Ghenadie Prisăcaru