Momentul de cerere in casatorie rămâne unul dintre cele mai importante din viață. Acea simplă întrebare reușește să cuprindă în doar câteva secunde atâta emoție și iubire cât să te facă să zâmbești la amintirea ei o viață întreagă.

De aceea, realizarea unei cereri trebuie să aibă în vedere atât locul, cât și momentul potrivit, pentru a garanta un „DA” hotărât și pentru a marca ziua cu clipe de neuitat astfel încât să devină memorabilă pentru ambii parteneri.

Fie că alegi să o surprinzi pe cea cu care vrei să îmbătrânești împreună printr-un gest simplu și clasic, însoțit de un inel de logodnă deosebit și de o declarație de dragoste, fie că alegi un moment remarcabil, extravagant, care să se desfășoare în public și care să o facă să fie în centrul atenției pentru a se simți și mai specială, nu uita să fii tu însuți și să îi transmiți prin cererea de căsătorie toată iubirea de care ești capabil în prezența ei.

7 modalități inedite de cerere in casatorie

1. Plimbare romantică pe plajă

Dacă tipei de lângă tine nu îi place să fie în centrul atenției, invit-o la o plimbare romantică pe plajă, dimineața, unde să fiți doar voi doi, și „desenează-i” pe nisip întrebarea.

Fie că vă aflați pe o plajă în Costa Rica sau în Vama Veche, momentul va fi la fel de intens și de încărcat de semnificație prin lumina slabă a soarelui, nisipul rece de sub picioare și parfumul mării. Nu uita inelul de logodnă, pe care îl poți ascunde într-o cutie discretă!

Fotografie realizată de Avatar Studio

2. Cerere în casatorie la un show aviatic

Îi poți arăta cât de fericit te simți în preajma ei, organizând un moment inedit la un show aviatic. Lucrul acesta este posibil și la noi în țară, așa că ceea ce îți mai rămâne de făcut este să iei legătura din timp cu organizatorii unui astfel de show, să îți inviți aleasa la un eveniment aviatic și să îi adresezi celebra întrebare în cel mai spectaculos mod posibil.

Întrebarea care va pluti pe cer doar pentru ea va transforma, fără îndoială, acele clipe în cele mai frumoase amintiri ale sale.

3. Videoclipul de pe rețelele de socializare

Multe dintre cuplurile care au o activitate intensă pe rețelele de socializare, unde iubesc să își împărtășească trăirile cu cei dragi lor, recurg la mesaje emoționante de dragoste. Unul dintre acestea ar putea fi chiar o cerere în căsătorie!

Filmează-te în timp ce îi reciți o poezie, în timp ce îi cânți melodia preferată sau pur și simplu în timp ce o întrebi dacă vrea să se căsătorească cu tine. Efectul pe care îl vei crea va fi minunat și va stârni reacții interesante din partea prietenilor care vor lua parte la fericirea ta, iar fata pe care o iubești va avea cu adevărat o surpriză.

Fotografie realizată de Beatrice Boghian

4. Buchetul de flori prin curier

De cele mai multe ori, bărbații aleg să își surprindă iubitele într-un cadru bine organizat, de tipul unei petreceri-surpriză la care prietenii așteaptă nerăbdători răspunsul la întrebarea de pe afișul imens pe care îl aduc cu emoție în fața fetei.

Există însă și gesturi extrem de simple, în care pot fi concentrate tot atâtea emoții și zâmbete. Unul dintre acestea îl poți face chiar tu, trimițându-i un buchet cu florile ei preferate, printre care să ascunzi jucăuș un mesaj simpatic și inelul de logodnă.

5. Ziua specială

Alege o zi specială din viața voastră de cuplu, ziua ei de naștere sau chiar ziua în care v-ați întâlnit prima dată, de ce nu chiar ziua în care i-ai spus primul „Te iubesc!”.

Desigur, uneori poți adăuga un parfum deosebit zilei prin alegerea unui loc special pentru voi. La munte, la cinema, la un concert sau în locul în care ai întâlnit-o pentru prima dată, poți aranja astfel încât să apară de undeva, de la cineva, un tort mic și extrem de dulce, pe care să se afle inelul și întrebarea.

Fotografie realizată de Buboi Popa Rareș

6. Cerere in casatorie la nunta altcuiva

Pentru a marca cererea în căsătorie, una dintre modalitățile deosebite ar fi în cadrul unei alte nunți, tocmai pentru a-i demonstra cât de mult îți dorești să faci și un alt pas în relația voastră.

Cu siguranță, nu vei da greș în momentul în care ea se va alătura domnișoarelor pregătite să prindă buchetul miresei și în care tu vei aștepta cuminte în spatele ei, fără să te observe, până când mireasa îi va oferi chiar ea florile. Între timp, poți să îi atingi umărul și să „cazi” în genunchi în fața ei.

7. Cerere in casatorie în drum spre o destinație necunoscută

Au devenit din ce în ce mai populare cererile în căsătorie care apar din exteriorul mașinii în care se află îndrăgostiții.

Stabilește cu prietenii o calătorie spre o destinație necunoscută și organizează așa încât, în drum spre fericirea voastră, să apară o pancartă din mașina prietenilor pe care să scrie: „Vrei să te căsătorești cu mine?”. Succesul unui astfel de moment va fi garantat.

Fotografie realizată de Slagian Peiovici

***

Ziua în care o ceri în căsătorie nu poate fi repetată și rămâne un moment unic în viața voastră.

Fie că alegi una dintre metodele de mai sus sau nu, nu uita că este nevoie de o clipă romantică de neuitat în care surpriza cererii în căsătorie să reușească să vă facă pe amândoi să plutiți deasupra pământului.

Fotografie de copertă de Cristina Vâjâean