Mama miresei așteaptă mai mult decât oricine altcineva ziua în care fata sa va străluci în rochie de mireasă. Desigur, evenimentul trebuie planificat și organizat astfel încât totul să iasă bine. Tocmai de aceea, sunt unele lucruri pe care mama miresei nu trebuie să le facă, pentru ca mirii să nu aibă parte de situații neplăcute.

Momentele speciale din ziua nunții aparțin cu desăvârșire mirilor, ceea ce înseamnă că părinții sunt acolo, prezenți la fericirea lor, doar pentru a-i sprijini și pentru a-i îndruma în noua lor viață.

În ceea ce privește evitarea oricărei probleme sau a oricărui moment tensionat, îți propunem o listă cu lucruri de evitat în ziua nunții.

5 lucruri pe care să nu le facă mama miresei

1. Nu trebuie să dai frâu liber emoțiilor

Oricât de emoționante ar fi clipele în care îți privești fata în ziua la care ai visat de când era mică, încearcă pe cât posibil să nu te exteriorizezi în prezența ei, pentru că efectul nu va fi tocmai unul plăcut. Cu siguranță, nu îți dorești ca ea să plângă în cea mai importantă zi din viața ei.

Le poți transmite însă mirilor o emoție caldă, prin priviri de admirație și nespusă bucurie, încercând să păstrezi în interiorul ființei tale toate sentimentele care te copleșesc, fără a-i încărca pe ei cu trăirile tale, mai ales că orice factor din exterior poate pune presiune asupra lor într-o astfel de zi.

Fotografie realizată de Avatar Studio

2. Nu critica alegerile făcute de miri

Nunta este evenimentul mult așteptat și de ei, nu doar de tine, așa că ar fi mult mai bine dacă alegerile cu privire la organizarea zilei le-ar aparține cu desăvârșire lor.

Trebuie să le respecți deciziile și să-i lași să-și îndeplinească visele așa cum doresc ei. Desigur, este nevoie de tine pentru a-i îndruma pe calea cea bună și pentru a le oferi sfaturi, însă încearcă să păstrezi o oarecare distanță și evită criticile la adresa dorințelor lor.

3. Nu trebuie să îi obligi pe miri să aleagă anumiți invitați

Momentul este doar al lor, așa că ar fi bine ca ei să decidă în privința celor pe care îi vor aproape de ei la nuntă.

În plus, este inutil să aibă alături de ei invitați pe care nu și-i doresc. Doar pentru că „aşa se cuvine”, să participe la nuntă şi anumite cunoştinţe de-ale tale, asta nu înseamnă ca le va face plăcere. Important este ca ei să fie fericiți și să realizeze un eveniment așa cum au visat dintotdeauna.

Fotografie realizată de Ionuț Drăghiceanu

4. Nu îi priva pe miri de la bucuria de a da ei vestea cea mare

Deși mamele devin brusc entuziasmate de veștile în legătură cu evenimetul mult așteptat, este necesară totuși o temperare în ceea ce le privește. Încearcă să ai mai multă rabdare și lasă-i pe ei să-și exprime trăirile și dorințele în fața celorlalți.

Cu siguranță, ei vor fi cei mai fericiți în mometul în care vor rosti pe buze, de zeci de ori, data nunții.

5. Nu îi încărca pe miri cu lucruri care te nemulțumesc

Întreaga zi va fi solicitantă mai ales pentru miri. Dacă este ceva ce te deranjează, care îți displace sau dacă pur și simplu ceva nu a ieșit perfect și conform planurilor pe care le aveai, încearcă să treci peste acele momente cu zâmbetul pe buze și să mergi mai departe.

În cele din urmă, vei realiza că important nu este ca totul să fie perfect, ci ca totul să fie natural, astfel încât să te poți bucura de tot ce se află în jurul tău. Prețuiește fiecare clipă din acea zi!

Fotografie realizată de FixFoto

***

Uneori, simpla prezență a mamei miresei la un astfel de eveniment este de ajuns. Nu uita că este important să îi sprijini cât mai mult cu putință și să le fii alături, însă implicarea din partea ta, la organizarea nunții, ar trebui să țină cont de anumite limite, pentru ca mirii să realizeze totul așa cum simt ei.

Fotografie de copertă realizată de FotoStoian