Femeile sunt niște ființe poate ușor neînțelese, așa că este de înțeles că e puțin greu să stabilești cu exactitate momentul în care să o ceri în casatorie. 🙂

Câte glume nu există pe internet despre cărți care te ajută să-nțelegi femeia și vezi, de fapt, imens de multe pagini goale? Adică, în glumițele internetului, femeia este un fel de OZN despre care nu vei putea afla niciodată lucruri concrete. E ca și cum ai păși pe un teren minat. Femeia este un război greu de dus, dar foarte dulce și înmiresmat.

Domnilor, eu sunt femeie și aș vrea să mă fac înțeleasă, căci cred că orice femeie din lume ar dori să vă facă să-nțelegeți un lucru: femeile își doresc să fie iubite cu sufletul.

Așa că nu este foarte greu să-ți dai seama care este femeia care va sta lângă tine toata viața. Am vorbit cu femeile din jurul nostru și am adunat mai multe semne care îți arată că trebuie s-o ceri în căsătorie.

Am dezlegat misterul cererii în casatorie așa că suntem gata să vi-l dezvăluim în 21 de pași

1. Fidelitatea

Chiar dacă pare o parte ușor dată de-o parte în zilele noastre, femeia fidelă este gata să-ți rămână alături toata viața. Negreșit!

2. Vrea să construiască un viitor alături de tine

Dacă se gândește la viitor împreună cu tine, dacă faci parte din planurile ei pentru zece ani de acum încolo, cu siguranță își imaginează că veți îmbătrâni împreună, așa că e momentul s-o transformi din iubită în soție.

3. Îți imaginezi deja viața de familie alături de ea

Nu este de ajuns ca ea să te vrea în viața ei pentru totdeauna, trebuie să simți și tu același lucru. Dacă deja te-ai gândit că o casă cu ea va fi mai frumoasă și copiii trebuie să-i poarte ochii aceia blânzi și calzi, atunci trebuie s-o ceri în căsătorie.

Fotografie realizată de Madas

4. O găsești atrăgătoare și după cinci ani

Dacă după cinci ani de relație ți se pare că este cea mai frumoasă din lume și alte femei pălesc în fața ei, înseamnă că ea este aleasa! Cere-o în căsătorie și nu mai sta pe gânduri.

5. Compatibilitate în valori și principii

Este foarte greu să trăiești alături, o viață, de un om cu care nu ești compatibil în valori și principii. Dacă sunteți pe aceeași lungime de undă, înseamnă că cererea în căsătorie nu trebuie să mai aștepte.

6. Viitorul sună la fel pentru amândoi

Muzica viitorului într-un cuplu trebuie să poarte aceleași note pe portativ. Vreți amândoi copii? Sau vreți să mai așteptați? Din contră, considerați că altele sunt dorințele de viitor, dar sunt pentru amândoi similare?

Vă doriți să înaintați în carieră, să explorați lumea? Nimic greșit în asta. Dacă pentru amândoi muzica asta sună la fel, înseamnă că viitorul vostru cântă pe același portativ, deci este cazul s-o ceri în căsătorie căci ea este aleasa!

Fotografie realizată de Beatrice Boghian

7. Te susține în tot ce faci

O femeie nu trebuie să fie doar frumoasă și nu, nu este obligatoriu să știe să gătească precum mama ca să fie aleasa. Trebuie să te iubească, să-ți arate susținere în ceea ce faci și dincolo de asta, trebuie să știe ce înseamnă un compromis.

Chiar dacă ne este greu să credem, o relație solidă se mai bazează și pe compromisuri. Așa că dacă este gata să le facă (desigur, să nu vorbim despre absurdități și exagerări), înseamnă că este gata să treacă prin cele mai bune și grele lucruri alături de tine. Adică prin viață. Așa că ar trebui s-o ceri pentru că viața lângă ea va fi ceea ce ți-ai dorit!

8. Este cea mai bună prietenă a ta

Poate că nu ți-a spus nimeni niciodată, dar viitoarea ta soție trebuie să fie cea mai bună prietenă a ta!

9. Îți oferă libertate

Libertatea este foarte importantă în cuplu și nu multe femei știu să o ofere, din păcate. Dar nu-i nimic, cu gândul și cu speranța că ne vom mai cizela în această direcție, îți spun că femeia care știe să te lase liber este viitoarea ta soție.

Dacă nu se supără pentru berea cu băieții (care, dacă mă întrebi pe mine este absolut normală), dacă nu i se pare ciudat că ai nevoie și de timp cu tine, singur, dacă găsești pe frigider bilete la meci și te întreabă ce pune la cuptor pentru meciul cu băieții de vineri seara, nu mai sta pe gânduri.

10. Părinții și prietenii tăi o adoră

Chiar dacă pare cam ciudat în zilele noastre să mai ceri părerea unui părinte, nu spre asta te îndrum acum. Desigur, există și cazuri în care gașca de prieteni și părinții nu sunt prea fericiți cu ceea ce aduci acasă, dar sunt cazuri izolate în care ea chiar e aleasa și problemele sunt externe, așa că verifică motivele de mai sus.

Dar analizează situația cu obiectivitate și dacă părinții o adoră, iar prietenii nu se sfiesc să te invite cu ea la o bere, atunci poți să fii fericit: este cea căreia trebuie să-i ceri mâna negreșit.

Fotografie realizată de RotundPerfect

11. Nu ești centrul universului

Sună ciudat? Sună puțin egoist? Deloc. Pentru că vrei să-ți petreci viața alături de o femeie independentă, nu de o femeie care se agață de tine cu orice ocazie. Dacă are propriile hobby-uri, gașca de prietene, un job stabil și nu-ți caută partea financiară, trebuie să știi că ai găsit femeia căreia e cazul să-i ceri să-ți fie soție!

12. Lucrurile mici o fac fericită

Chiar dacă aveți o situație financiară fericită, dacă este aleasa, lucrurile mici și căldura sufletească vor fi cele care o vor face fericită.

13. Neînfricată

Gândește-te că pornești în viață alături de o femeie care, așa cum spuneam mai sus, trebuie să-ți fie camarad. Însă, dacă viața te pune la pământ, trebuie să știe că e rândul său să lupte ceva mai tare, să te ajute să te ridici și să mergeți mai departe împreună.

Fotografie realizată de Silviu Popovici

14. Sinceră și matură

De ce pun eu pe listă aceste două lucruri, sinceritatea și maturitatea? Pentru că vrei să știi cu cine te căsătorești și mai vrei să știi că atunci când veți da de greu, nu va fugi după mai ușor.

Sinceritatea o va face să se prezinte de la început cu calități și defecte și nu te va amăgi doar de dragul de a avea pe cineva lângă ea. Maturitatea o va face să te accepte pe tine pe de-a-ntregul, cu bune și cu rele. Dacă femeia de lângă tine are aceste trăsături, ea este aleasa și trebuie s-o ceri în căsătorie.

15. Scoate ce e mai frumos din tine

Fiecare dintre noi avem părți frumoase de care uităm în timp. Bărbații, mai ales, își reprimă anumite trăiri și societatea le impune că a râde copios ca niște copii sau a se bucura de prima zăpadă este doar pentru femei. In secret, domnilor, și voi vă bucurați pentru lucruri care au fost atribuite, în timp, doar doamnelor.

Dacă femeia de lângă tine scoate ce e mai frumos din tine și-ți reamintește cum este să trăiești din tot sufletul, atunci gândește-e bine la ce inel ar vrea să poarte pe deget pentru că este cazul s-o ceri în căsătorie.

16. Comunicarea

Comunicarea într-o relație este foarte importantă și dacă ai alături de tine o femeie care comunică și relația voastră până acum este una sănătoasă, fără surprize neplăcute, fără îndoieli și cu încredere, înseamnă că ea este aleasa. Nu trebuie să mai aștepți momentul în care o poți cere în căsătorie pentru că ești deja în acel punct.

Fotografie realizată de Bogdan Micu

17. Sexul

Se spune că o relație bazată pe comunicare și căldură sufletească este cea mai sănătoasă. Eu aș mai adăuga sexul. Și nu, nu trebuie să faceți din femeile de lângă voi jucării sexuale pe care să le utilizați când aveți poftă. Nu la asta mă refer și cu siguranță audiența noastră masculină vede sexul mai mult de atât.

Însă chiar dacă este un subiect sensibil pe care nu mulți îl pun în aceeași ecuație cu femeile, trebuie să recunoaștem că 90% dintre bărbați iubesc sexul. Dacă femeia de lângă tine gândește că sexul este important pentru o relație și este lipiciul acesteia, pe lângă comunicare, fidelitate, sinceritate și libertate, înseamnă că ai găsit femeia perfectă pentru tine și este cazul s-o ceri în căsătorie!

18. Este o provocare intelectuală

Femeia nu trebuie să fie doar frumoasă, căci nu vă luați un trofeu din vitrină. Viitoarea voastră soție trebuie să fie o provocare intelectuală. Cu alte cuvinte, educația și cultura sa nu trebuie să lase de dorit.

Dacă ai găsit-o și poți s-o duci în cele mai selecte cercuri de prieteni, este capabilă să poarte discuții elevate și pur și simplu îți vine să-i spui c-o iubești când deschide gura, atunci caută cel mai frumos inel pentru că ești un norocos!

19. Este stabilă emoțional

Stabilitatea emoțională te face să te relaxezi, ca bărbat, pentru că știi că este acolo pentru tine și câtă vreme îi ești fidel și sunteți compatibili, o iubești și o apreciezi, nu ai niciun motiv să trăiești cu teama că ai putea ca seara să nu o mai găsești acasă din cine știe ce motiv.

Așa că, stablitatea emoțională contribuie la profilul unei femei pe care s-o ceri în căsătorie imediat.

Fotografie realizată de Alex Lupașcu

20. Te ajută să crești

Femeia care te ajută să crești atât profesional, cât și ca om, este femeia pe care o vrei alături de tine o viață întreagă. Este femeia pe care trebuie s-o ceri în căsătorie pentru că iubirea ei este mare și trebuie s-o prețuiești toată viața!

21. Nu este geloasă

Și nu mă refer neapărat la alte femei. Nu este geloasă pe faptul că vrei un weekend cu ai tăi, nu este geloasă că jocul acela pe PC chiar merită 3 ore în seara asta. Pe lângă asta, un alt aspect important este că nu face crize de gelozie în public. Este ok să simțim ceva acolo, dar nu este ok să ne manifestăm public.

Fotografie de copertă realizată de Florin Ștefan