Nu de puține ori am avut ocazia să văd mirii confruntându-se cu o problemă de transport la nunta în ceea ce privește invitații.

Pentru mirii norocoși care se găsesc în același oraș este floare la ureche, poate doar un minim de 1% stres față de bunicii care vin din alt oraș sau vreo mătușă care va călători cu avionul ca să ajungă la evenimentul mult așteptat, dar pentru cei care s-au născut și au crescut în orașe diferite… stresul se duce până la 100% în ceea ce privește transportul pentru nuntă.

Primul pas este să hotărâți unde se va desfășura evenimentul: la tine în oraș sau la el în oraș? Puneți în balanță absolut toți factorii externi, dar și interni și cădeți de acord asupra locației (dar vă sfătuiesc să o faceți din timp ca să nu aveți surprize neplăcute).

Apoi tot ce trebuie să faceți este să luați aminte la cele 12 modalități legate de transport în cazul unei nunți, atât pentru voi cât și pentru invitați. Cu siguranță nu veți da greș și nunta va fi mai frumoasă și mai relaxată decât te-ai fi așteptat.

Fotografie realizată de Iurasog Photography

12 tipuri de transport la nunta pentru invitați și miri

1. Închiriază un autocar

Ai grijă să închiriezi un autocar, însă cu mult timp înainte de ziua nunții. Ai grijă să știi sigur câți invitați vor călători cu autocarul și care este prețul pentru acest serviciu.

2. Mașinile personale

Dacă invitații aleg să vină cu mașinile personale, ai grijă să le trimiți prin cont bancar decontul transportului. Este mult mai scump și mult mai greu de planificat, așa că cel mai bine ar fi să-i convingi să vină toți cu un singur mijloc de transport.

Varianta 1 încă se mai practică în zilele noastre, s-a practicat mereu și va rămâne o soluție aleasă de mulți în această situație.

Transportul în cazul unei nunți nu înseamnă doar călătoria rudelor de acasă până la local, ci și transportul efectiv din ziua nunții care are rolul de a face ca mișcarea între momente și locații să fie cât mai la îndemână.

Voi continua lista cu câteva sfaturi în această direcție și cu siguranță vei găsi o soluție.

3. Limuzina

Limuzina este încă folosită de foarte mulți prospăt căsătoriți. Însă… de cele mai multe ori în limuzină vin mireasa, nașa, domnișoara de onoare, soacra mare și soacra mică. Așa că mai rămâne să te gândești și la mire.

Ceea ce înseamnă că ai putea să închiriezi două limuzine. Dar asta depinde doar de cum ați discutat înainte că se va desfășura această parte. De obicei limuzina este folosită pentru drumurile dintre casă și biserică sau biserică și local.

Oricum ar fi, dacă el își dorește să fii prințesa până la capăt, pot spune că ați scăpat ieftin, dar nu este rău să-l incluzi și pe el în acest peisaj pretențios.

Fotografie realizată de Cornel Spoială

4. Autobuzul de nuntă

Ideea unui autobuz de nuntă se practică foarte mult peste hotare, dar nu ar fi rău să începem și noi s-o adoptăm.

Cum ar fi ca nașii, părinții voștri și cei mai buni prieteni să călătoriți într-un autobuz cu decorațiuni de nuntă? Pe lângă faptul că distracția este maximă, fotograful va surprinde instantanee care vor da albumului foto un plus de savoare.

5. Caleașca descoperită sau trăsura

Caleașca descoperită sau trăsura oferă un aer de poveste nunții tale. Se pot găsi la închiriat și poți alege una pentru voi doi, una pentru nași, una pentru socrii. Dacă țineți mult la buget și vreți să nu cheltuiți mult, alegeți doar două: voi și nașii.

6. Mașina de epocă

Dacă te-ai gândit să alegi o mașină de epocă, înseamnă că aveți gusturi bune și vă doriți și o ședință foto cu aceasta. Partea bună este că și în cazul variantei 4, dar și în cazul acestei variante, mijlocul de transport se poate folosi ca recuzită pentru ședința voastră foto.

Fotografie realizată de Cornel Spoială

7. Motocicleta

Poate mai puțin dorită și mai puțin aleasă. Există, totuși și servicii de închiriere motociclete pentru nunți. Dacă vă doriți ceva extravagant, o motocicleta poate să fie alegerea perfectă. Dacă sunteți gașcă de motocicliști, închirierea uneia nu va mai fi o problemă, iar alaiul vostru va fi de neuitat.

8. Balonul cu aer cald

Te-ai gândit vreodată să coborâți din cer, într-un balon cu aer cald? Să aterizați în fața restaurantului ca doi porumbei îndrăgostiți? Balonul cu aer cald este soluția perfectă pentru acest peisaj incredibil.

9. Bărcuță sau vaporaș

Dacă alegeți să organizați fericitul eveniment pe o plajă, la mare, bărcuța sau vaporașul sunt cele mai bune idei în materie de transport.

10. Bicicleta cu două locuri

Poate să pară inconfortabilă, însă bicicleta cu două locuri este mai mult decât ceea ce se poate vedea în primă fază: distracție, apropiere și căldură. Fotografiile vor fi minunate și poți închiria una pentru nași, una pentru ai tăi și una pentru ai lui. Efectul? Garantată distracție și relaxare în ziua nunții.

Fotografie realizată de Claudiu Negrea

11. Căruța de țară

Căruța de țară nu ar fi aleasă, în mod normal, de aproape nimeni. Există căruțe de țară special construite și reamenajate pentru nunți. Cu aranjamente florale și băncuțe confortabile, căruța de țară poate să însemne multă distracție și chiar eleganță dacă vreți să vă faceți nunta în aer liber.

12. Elicopterul

Elicopterul este o idee de transport mai mult decât extravagantă, dar doar dacă-ți permiți financiar, poate să fie o alegere inedită care va da farmec evenimentului tău. 🙂

***

În finalul articolului îți spun că orice mijloc de transport la nunta ai alege, un singur lucru nu trebuie să lipsească: distracția și voia bună. Iar dragostea trebuie să te înconjoare de pretutindeni.

Fotografie de copertă realizată de JC Photography