Nunta tematica reprezintă alegerea potrivită pentru persoanele care doresc să iasă din tipare și să le ofere invitaților momente speciale şi amintiri extrem de plăcute.

Nunțile tematice vin la pachet cu factorul surpriză, fiind memorabile, distractive și diferite față de o nuntă clasică.

Alegerea temei nunții trebuie să ţină cont de personalitatea ta, dar și de invitați și de disponibilitatea acestora de a participa la un astfel de eveniment.

Oricare ar fi stilul tău: clasic, elegant sau romantic, poți face din nunta ta o experiență remarcabilă.

Fotografie realizată de Daniel Uță

Nunta tematica – idei organizare și surse de inspirație

Alegerea temei în funcție de personalitatea mirilor

Mirii sunt cei care trebuie să stabilească tema nunții în funcție de ce li se potrivește cel mai bine. Este extrem de important ca personalitatea mirilor și tematica nunții lor să fie în perfectă armonie pentru ca ei să se simtă în largul lor.

Alegerea locației

Primul pas de care ar trebui să ții cont după ce ai ales tema este locația unde se va desfășura nunta. De exemplu, o nuntă rustică se potrivește cel mai bine într-un decor natural, într-o zonă cu multă verdeață sau într-un hambar, iar o nuntă cu tematică medievală poate fi organizată într-un castel.

Alegerea ținutei

Ținuta ta trebuie să fie și ea în acord cu tema nunții. Chiar și rochia de mireasă poate fi reinterpretată, fie că e vorba de o anumită culoare, în ton cu tema nunții, fie anumite aplicații, inspirate din tematica nunții.

Nunta tematica

Fotografie realizată de Ciprian Dumitrescu

Alegerea decorațiunilor pentru o nuntă tematică

Decorațiunile pentru o nuntă tematică sunt, în mod evident, printre cele mai importante elemente, deoarece ele ajută la crearea cadrului specific pentru tema abordată. Cel mai bine ar fi să ceri și părerea unui event planner care are experiență mai mare în organizarea unor astfel de evenimente și ar putea să te ajute în acest sens pentru a exista o anumită coeziune între elemente.

Alegerea invitațiilor pentru o nuntă tematică

Invitațiile pentru nuntă trebuie să se potrivească și ele cu tematica, desigur. Spre exemplu, pentru o nuntă cu tematică medievală, invitația poate fi tipărită pe o hârtie îngălbenită sau cerată ce poartă un sigiliu. Solicitarea unui anumit dress code se face odată cu invitația de nuntă pentru ca invitații să aibă timp să se pregătească din timp.

WedMe.ro

sursa: altfeldeinvitatii.ro

Alegerea muzicii pentru o nuntă tematică

Muzica este printre cele mai importante elemente la o nuntă, așa că ea trebuie aleasă cu foarte mare atenție. Chiar dacă alegi muzica în conformitate cu tematica nunții, este greu ca invitații să se distreze pe același gen de muzică toată noaptea, așa că e bine să diversifici, alegând și melodii care sunt consacrate și se află în playlist la majoritatea nunților.

Teme de nunți

Temele pentru nunți sunt nenumărate și mai jos îți oferim câteva sugestii:

Nunta rustică

Nunțile rustice se organizează fie în aer liber, fie în hambare, cu felinare, accesorii handmade, aranjamente cu floarea soarelui sau sfoară.

Rochia de mireasă poate fi una simplă, fără ornamente, iar mireasa poate adopta o coafură cu împletituri și un machiaj discret.

Meniul poate fi unul tradițional și se poate baza pe produse bio și preparate și băuturi de la țară.

Nunta poveste

Fie că alegi această temă la general, fie că alegi o poveste în particular, decorul ar trebui să fie reprezentant de flori și culori pastel, de crenguțe verzi, de beculețe, steluțe și alte elemente ce duc cu gîndul la zâne și magie. Tu poți alege să fii o prințesă cu o rochie diafană, iar tortul poate avea formă de carte în filele căreia să se regăsească povestea ta de dragoste pe scurt sau un citat care te reprezintă.

Fotografie realizată de Jadoris Photography

Nunta inspirată de filmul/serialul preferat

Un serial sau un film care ți-a plăcut mult poate deveni oricând o temă de nuntă. În ultimii ani, tot mai multe cupluri și-au organizat nunți inspirate din faimosul serial Game of Thrones.

Tema Hollywood poate da strălucire nunții tale, mai ales dacă adaugi și detalii precum covorul roșu sau denumirea meselor la care vor sta invitații după numele unor staruri de cinema sau filme faimoase. Decorurile le pot imita pe cele din filme, iar tortul poate avea figurine cu actorii pe care ai ales să îi întruchipezi la nuntă.

Nunta medievală

Esențiale pentru acest tip de nuntă sunt rochia de mireasă în stil medieval și un costum cu armură sau zale pentru mire pe care le poți găsi la organizatorii de festivaluri medievale și cărora le poți face mici ajustări la un croitor.

Și domnisoarele de onoare și restul invitaților ar fi bine să se încadreze în temă, iar meniul ar trebui să se bazeze pe produse tradiționale pe bază de curcan și berbec, iar ca băuturi poți servi bere, cidru si vin.

Nunta exotică

Este și ea în trend – o explozie de culori vii care emană energie și bună-dispoziție. Poate fi organizată la piscină, cu flamingo gonflabili, cocktail-uri colorate si umbrele de soare.

Nunta cu tematica tradițională

Stilul tradițional a redevenit din ce în ce mai apreciat de români, așa că nunțile cu elemente etno sunt foarte populare. Mirii pot îmbrăca ii sau costume populare, iar decorațiunile de pe mese pot fi autentice, luate chiar din zona de unde provin mirii.

Fotografie realizată de Adrian Moscaliuc

Nunta călătorie în jurul lumii

Dacă îți place să călătorești, această tematică va fi perfectă. Nici nu contează țara unde vrei să ajungi, la nunta ta poți călători unde îți zboară mintea.

Decorațiunile pot fi sub formă de valize, baloane, coperți de pașapoarte, iar tortul poate avea formă de glob pământesc.

Nunta cu tematică vintage

Dacă optezi pentru o nuntă vintage, decorul va fi boem si romantic, iar obiecte vechi precum candelabre, sfeșnice sau lămpi pot fi folosite la decorarea locației.

Invitatele pot purta rochii clasice, coliere din perle sau alte bijuterii ce poartă patina timpului. Totul ar trebui să fie în culori calde, de la scaunele cu vopseaua ușor sărită, la coliviile elegante de pe mese și vazele în care sunt așezate florile.

Fotografie realizată de Dumitru Robert

Nunta cu tematica hippie sau boho

Daca vă place stilul hippie sau boho puteți reda atmosfera de la festivalurile de muzică la voi la nuntă. La acest gen de nunți, muzica ocupă un rol extrem de important.

Rochia de mireasă ar trebui să fie una simplă, vaporoasă, iar coafura împletită să fie însoțită de o coronită de flori sau din spice de grâu, în timp ce decorațiunile predominante să fie baloții de paie, felinarele, cununile de flori și covorașele colorate.

***

Pentru o mai bună inspirație privind nunta tematica poți consulta și categoria noastră de Nunți Reale, unde vei putea vedea diverse tematici alese de mirii din România.