După alegerea rochiei și a coafurii, alegerea unui machiaj de mireasa excepțional reprezintă o decizie extrem de importantă pentru viitoarea mireasă.

Machiajul de mireasă poate fi o sarcină dificilă chiar și pentru femeile experimentate în acest domeniu, însă dacă nu obișnuiești să te machiezi, poate fi o adevărată “probă de foc”.

Cele mai întâlnite întrebări care apar sunt: “ce fel de machiaj de mireasa mi s-ar potrivi?”, “dacă nunta mea are tematică mov/am buchetul de flori mov, ar trebui să mă machiez cu aceeaşi culoare?”, “care sunt tendinţele anul acesta?”, ”oare o să arate bine machiajul în fotografii?”, iar lista poate continua.

Fotografie realizată de Tibi Olteanu

7 Sfaturi pentru a te ajuta să alegi un machiaj de mireasa care ți se potrivește

Apelează la un make-up artist

Pentru a fi sigură că vei străluci în ziua cea mare, cel mai bine ar fi să apelezi la un profesionist.

Machiajul de mireasă trebuie să fie cât mai natural, dar să arate bine atât în lumina naturală cât şi în fotografii sau în filmările video. Dar cel mai important este să reziste pe tot parcursul evenimentului.

Pentru a alege un make-up artist, vizitează mai multe portofolii online. Toți profesioniștii care activează în acest domeniu au site sau cel puțin pagină de Facebook unde poți vedea ce stil au și dacă se potrivește cu gusturile tale.

După ce ai ales un make-up artist, cel mai bine e să vorbești deschis cu el. Dacă este ceva ce ți se pare nepotrivit, nu te sfii să-i mărturisești, deoarece îl va ajuta să înțeleagă cum anume îți dorești să fie machiajul tău. Cu cât îi povestești mai multe despre firea ta, despre deciziile tale (rochie, coafura, aranjamente florale, preferințe cromatice și alte detalii), cu atât mai mult acesta va reuși să realizeze un machiaj adaptat personalității tale.

În ziua nunţii nu trebuie să te transformi complet, ci doar să fii cea mai bună versiune a ta.
Cele mai multe viitoare mirese merg la make-up artist cu poze salvate de pe Pinterest sau poze de celebrități si vor ca machiajul lor să arate ca cel din imagine. Însă este posibil să aibă parte de o mare dezamăgire. Fiecare femeie este unică și are anumite trăsături faciale (de la forma feței, la forma și culoarea ochilor sau structura maxilarului etc.). Astfel e foarte posibil ca machiajul dorit să nu iasă exact ca în imagine.

Fotografie realizată de Irina Dascălu

Dacă alegi să îți faci singură machiajul

Daca optezi să te machiezi singură, trebuie să te asiguri, în primul rând că ai toate produsele necesare. Poți încerca mai multe tipuri de machiaj până îl alegi pe cel care ți se potrivește.

Exersează până când îți iese totul așa cum dorești, iar dacă nu te descurci, cere sfatul și ajutorul unei prietene mai experimentate.

Machiajul trebuie gândit cu mai mult timp dinainte, probat și adaptat trăsăturilor tale.
De asemenea, e important să faci mai multe probe și să te pozezi la lumină naturală pentru a vedea cum arată. La nuntă vei fi în centrul atenţiei și fiecare detaliu va fi atent studiat.

După ce te machiezi de probă, poartă machiajul întreaga zi pentru a îi testa rezistența.
Nu uita că baza de machiaj e importantă pentru a pregăti tenul pentru aplicarea fondului de ten și pentru a face machiajul mai rezistent la transfer, la transpirația provocată de căldură și emoții, lacrimi, etc. Ar fi bine să folosești un ruj rezistent la transfer pentru a nu se întinde atunci când mănânci, bei apă sau pupi invitații.

Nu uita nici de sprâncene, deoarece acestea pot schimba întreaga fizionomie. Pentru conturul acestora trebuie să ții cont de forma naturală a sprâncenelor.

Si nu te teme, utilizează culorile cu încredere! Machiajul miresei nu trebuie realizat neapărat în culori neutre, poți folosi și nuanțe mai îndrăznețe pentru a compensa albul rochiei și pentru a incadra fața și evidenția părul.

Fotografie de Mihai Drăgnescu

Nu lăsa programarea pe ultima sută de metri!

Deși ai foarte multe pregătiri de făcut pentru ziua respectivă, este bine să îţi alegi make-up artistul din timp, cu cel puţin 5-6 luni înainte de nuntă pentru a te asigura că nu are agenda plină.

Mergi la probă!

Atât pentru coafură, cât şi pentru machiajul din ziua nunţii este foarte important să faci o probă.

Indiferent ce alegi și unde vei realiza acest machiaj de mireasa, este necesar să îl probezi înainte de nuntă, mai ales dacă îl realizezi singură, pentru a fi sigură că nu dai greș. De asemenea, dacă bugetul îţi permite poţi face proba cu mai mulţi make-up artiști până îl întâlneşti pe cel potrivit ţie. Doar așa vei afla ce anume ți se potrivește cel mai bine și ce îți evidențiază frumusețea trăsăturilor.

Pregătirea tenului

Hidratează-te bine înainte de nuntă, mai ales dacă aceasta are loc vara. Secretul unei pieli frumoase constă într-o alimentaţie echilibrată și în hidratarea organismului pe interior şi hrănirea pielii la exterior cu produse potrivite.

În săptămâna nunţii se recomandă să nu faci următoarele lucruri:

– pigmentarea sprâncenelor sau mărirea buzelor;
– tratamente cosmetice;
– bronzare natural sau la solar;
– epilare facială;
– folosirea de noi produse pentru ten;
– colorarea părului pentru a evita apariția reacţiilor alergice chiar înaintea nunții;

Tendinţe privind un machiaj de mireasa perfect

Tendinţele ar trebui să fie ultima preocupare pe care trebuie să o aibă o mireasă. Cel mai bine este să alegi ce ţi se potriveşte şi mai ales ceva ce crezi că va rezista în timp deoarece nu vrei ca peste ani să te uiţi la fotografiile de nuntă şi să se te jenezi de alegerile făcute doar pentru că la momentul respectiv erau la modă.

Alege ce ţi se potriveşte şi ce îţi doreşti și poartă doar tipurile de machiaj de mireasa care îți pun frumusețea în cea mai bună lumină.