Trash the dress este un concept destul de răspândit, apărut încă din 2001 în Las Vegas, care recent și-a făcut loc și printre obiceiurile de nuntă de la noi. Acesta reprezintă o sesiune foto dedicată rochiei de mireasă, realizată după nuntă.

Rochia de mireasă este distrusă într-un mod artistic, iar fotografiile sunt realizate în locuri inedite, neconvenționale cum ar fi la malul mării, în clădiri dezafectate, la munte etc.

Ședința foto „Trash the Dress” are loc de obicei la câteva zile sau săptămâni după eveniment, iar mireasa și mirele schimbă ringul de dans cu locuri pe care în mod normal nu le-ai asocia cu ideea de nuntă.

Deși se spune că a apărut dintr-o greșeală, când un fotograf de nunți a pierdut pozele făcute la o nuntă și a încercat să se revanșeze cumva față de miri cu o ședință foto în natură, acum Trash the Dress este un concept extrem de popular și majoritatea cuplurilor optează pentru o astfel de sesiune foto.

Fotografie realizată de Vrășmaș Andrei

De ce Trash the Dress?

În ziua nunții, mirii sunt, cel mai probabil, foarte stresați pentru că au mai multe sarcini de rezolvat, iar timpul este foarte limitat.

Ședinţa foto are mai mereu de suferit, mirii sunt tensionaţi şi grăbiţi, iar locaţia nu poate fi prea îndepărtată, pentru ca drumul să nu dureze prea mult.

Iată toate motivele pentru care ar trebui să optezi pentru o sesiune foto Trash the Dress:

  • Locaţia

Acum poți merge oriunde dorești, fără să existe presiunea că trebuie să te întorci rapid la petrecere. Poți alege un loc preferat din copilărie, un peisaj care se potriveşte cu povestea voastră sau poți merge chiar și în altă țară.

Fotografie realizată de Palfy Sandor

  • Relaxare

Dacă în ziua nunții zâmbeai mai mult forțat, în timp ce mintea îți zbura la ce urmează, acum te poți destinde și te poți bucura de ședința foto, fără a avea nici o presiune. Relaxarea duce cu siguranţă la creativitate, așa că vei avea cu siguranță niște fotografii mai reușite decât în ziua nunții.

  • Timpul

Acum poți aloca cât timp dorești fotografiilor și vei avea posibilitatea ca atât ideile tale, cât și ale fotografului să fie puse în aplicare, astfel încât să obții niște fotografii cu adevărat reușite.

  • Vremea

Dacă ai făcut nunta în sezonul rece, poți alege să faci vara ședința foto Trash the Dress. Iar dacă se întâmplă ca vremea să nu fie frumoasă, poți schimba ora sau chiar ziua ședinței foto.

Fotografie realizată de Laura David

Care sunt locațiile ideale pentru Trash the Dress?

Prima întrebare care îți vine în minte când te gândești la Trash The Dress e: “Ce locație să aleg?”.  Probabil ai auzit de multe locații potrivite pentru un astfel de shooting, pe altele le-ai văzut în fotografii pe la cunoștințe sau fotografi, însă trebuie să știi că nu există o “rețetă a succesului” când vine vorba de locații pentru că gusturile sunt diferite.

Totuși, ca sfat general, e bine să alegi locații în care te simți în largul tău și în care să poți să te desfășori în voie. Ședințele foto pe un vârf de munte sunt absolut superbe, însă dacă ai frică de înățime, totul se poate transforma într-un coșmar.

Oricare ar fi destinația, ea trebuie să însemne ceva pentru voi și să se potrivească cu tema și recuzita, fie că vorbim aici de coroniţe de flori, de baloane etc. Cel mai bine ar fi să te gândești la pasiunile tale, la ceva ce ai mai facut înainte de a îmbrăca rochia de mireasă sau costumul de mire.

Fotografie realizată de Ovidiu Leșan

Destinații trash the dress în România

Cel mai important lucru care trebuie să se reflecte în fotografiile tale este fericirea pe care o emani, însă peisajul completează de cele mai multe ori povestea pe care vrei să o transmiți.

Destinațiile pentru acest gen de shooting sunt nenumărate, chiar există o multitudine de posibilități, însă, pentru aceia cu un buget limitat sau care preferă locurile natale avem câteva sugestii de posibile locații:

Castele

Fie că alegi Castelul Corvinilor, Castelul Bran sau Castelul Peleş poți obține niste fotografii de poveste.

Plaja

Dacă iubiți marea, atunci poate că ar fi inspirat să optați pentru o sesiune foto Trash the Dress la malul mării, undeva pe o plaja mai puțin populată cum ar fi Corbu, Vadu sau Năvodari.

Fotografie realizată de Lifetime Passion

Sibiu

Sibiu e locația ideală pentru cei care vor să redea în ședința lor foto spiritul românesc autentic.

Brașov

Un alt oraș cu istorie, cu o arhitectură frumoasă și împrejurimi pe măsură, Brașovul are și el ce oferi celor care doresc să aibă parte de un trash the dress românesc.

Sighișoara

Sighișoara pare o destinație potrivită pentru cei care iubesc perioada medievală.

Desigur, în România există multe locuri pe care le poți alege ca destinație pentru Trash the Tress, cum ar fi Tunelul Iubirii, diverse sate din Maramureș, Poiana Narciselor, diverse parcuri sau păduri, lanuri de maci etc.

Fotografie realizată de Alexandru Văduva

***

Sperăm că te-am convins că merită să alegi o şedinţă foto Trash the Dress după nuntă și să dai frâu liber creativităţii pentru a surprinde povestea nunţii tale în locaţia favorită.

Fotografie de copertă realizată de Radu Dumitrescu