Nunta în aer liber este un adevărat motiv de bucurie pentru iubitorii de natură, dar și pentru miresele dornice de a da frâu liber creativității, căci un spațiu exterior permite elemente de decor într-o manieră aproape nemărginită.

Dacă vei avea nunta în aer liber și te gândești deja la aranjamentele florale și de decor cu care îți vei surprinde oaspeții, nu uita să treci în revistă toate ideile de mai jos, clasificate în funcție de tematica nunții, anotimpul în care va avea loc aceasta, dar și idei de decorațiuni cu adevărat inedite care pot fi folosite în grădină.

Nunta în aer liber: aranjamente florale în funcție de tipul de nuntă

Nuntă în stil boem

În cazul unei nunți în stil boem, unele dintre cele mai potrivite aranjamente florale sunt cele în culori pastelate, acompaniate de verde în nuanțe pal. Poți folosi nelipsiții trandafiri, poate chiar cei în dimensiuni mici, alături de floarea miresei, hortensii, astilbe în tonuri pale sau bujori în diferite nuanțe și ornate cu frunze de eucalipt sau plante suculente.

Nunta în aer liber – tematică rustică

Unei nunți rustice i se vor potrivi de minune aranjamentele de flori care includ levănțică, floarea soarelui, margarete, chiar și minunatele flori de câmp, cu condiția ca acestea să fie ținute la o temperatură optimă pentru că rezistă mai puțin.

Alături de acestea, baloții de paie așezați în scop decorativ pot da naștere unui cadru cu adevărat autentic la nunta în aer liber.

Nuntă la malul mării

Albul și albastru sunt culorile de bază folosite în decorațiunile nunților organizate la malul mării, așadar flori precum anemonele, narcisele albe, floarea miresei, freziile albe, margaretele, trandafirii, lisianthus, crinii sau calele pot fi completate de culoarea minunată a florilor de nu-mă-uita, a hortensiilor, a brândușelor sau a irișilor.

Nuntă cu tematică exotică

În acest caz, vor fi extrem de potrivite îndrăgitele orhidee, în nuanțe cât mai aprinse, streliția, floarea de lotus, plumeria și al său parfum senzațional, spectaculoasa passiflora, iasomia, magnolia, crinul sau calele.

Aranjamente florale în funcție de anotimp pentru nunta în aer liber

Nunta în aer liber primăvara

Primăvara aduce odată cu venirea sa apariția a numeroase flori de sezon cu parfum îmbietor și colorit spectaculos, astfel dacă nunta ta se va desfășura primăvara și în aer liber, nu uita să profiți din plin de frumusețea florilor precum freziile, lalele, zambilele, narcisele, stânjeneii sau liliacul.

Nuntă în aer liber vara

Unele dintre cele mai frumoase flori de vară sunt clasicii trandafiri, crinii, tuberozele, alliumul, gladiolele, crocosmia, liatris și chiar floarea soarelui după jumătatea anotimpului.

Culorile florilor de vară și varietatea acestora îți permit combinații inedite pentru aranjamentele florale, iar grădina în care va avea loc nunta ta are toate șansele să fie un loc rupt din povești.

Nunta în aer liber toamna

Florile de toamnă au, la rândul lor, un farmec și niște miresme deosebite, iar culorile aduse de acest anotimp sunt printre cele mai intense și romantice. Trandafirii de grădină, crizantemele, anemonele, protea, gălbenelele sunt flori ce pot fi folosite în diferite combinații alături de elemente din natură precum frunzele colorate, conuri de brad sau măceșe pe crenguță.

Nu uita că toamna este și anotimpul unora dintre cele mai gustoase fructe și legume și că te poți folosi din plin și de aspectul acestora în realizarea unor aranjamente inspirate pentru nunta în aer liber.

Idei de elemente decorative pentru o nuntă în aer liber

Copaci împodobiți cu poze sau flori atârnate

O alegere inspirată în cadrul unei nunți cu petrecere în natură poate fi împodobirea arborilor din împrejurimi cu fotografii care să vă reprezinte sau chiar cu flori atârnate pe fir de ață transparent, pentru o imagine de basm. Aceste mici decorațiuni de efect vor reprezenta și o mare atracție pentru iubitorii de fotografii sau chiar pentru o ședință foto a mirilor.

Nunta în aer liber: paleți de lemn pe post de mobilier reinterpretat

Nu mai este un secret faptul că din ce în ce mai multe piese din mobilier create din simpli paleți de lemn animă atmosfera în diferite case, iar folosirea acestora în cadrul unei petreceri la nunta în aer liber este cu atât mai înțeleaptă, întrucât paleții pot lua forma unor fotolii, a unor canapele, a unor mese de lounge sau chiar a panoului de întâmpinare de la intrare.

Leagănul – unul dintre cele mai apreciate elemente de decor exterior

Leagănul suspendat reprezintă o altă mare atracție pentru iubitorii de fotografie, iar felul în care alegi să-i ornezi întreg cadrul ține numai de imaginația ta și a floristului tău. Imaginează-ți că poate fi locul perfect, spre exemplu, pentru o ședință foto alături de domnișoarele de onoare.

Butoaiele vechi de vin ornate cu elemente florale

Foarte potrivite pentru decorul unei nunți cu tematică rustică sau cu desfășurare pe timp de toamnă, butoaiele de vin pot fi ornate cu plante sau flori curgătoare și, de ce nu, chiar cu fructe și gustări de sezon, cu condiția ca acestea să nu fie amplasate în soare.

Mobilier vechi în zona de lounge pentru nunta în aer liber

Mobila cu aspect vintage, scaunele de lemn masiv și canapelele viu-colorate au un farmec aparte atunci când sunt așezate în aer liber, iar dacă sunt acompaniate și de o măsuță unde se poate servi ceai, cafea sau ciocolată caldă, decorul va fi unul cât se poate de încântător pentru oaspeții tăi.

Perdele de lumini, ghirlande luminoase sau lampadare

Nu uita că nunta în aer liber îți oferă cadrul optim pentru un adevărat spectacol de lumini, așadar pune în valoare copacii, pereții liberi sau foișoarele disponibile și alege să le împodobești cu lumini galbene în nuanțe calde. Un alt accesoriu inedit ce capătă din ce în ce mai multă atenție în ultimul timp este lampadarul atârnat de copaci, cu un efect total aparte.

Bicicleta ornată cu flori

Cine și-ar fi închipuit că un obiect atât de banal poate fi foarte apreciat în rolul unui element de decor? Poți alege un model de bicicletă vintage, cu coș amplasat în față, pentru a te bucura și de un decor floral și totodată de un cadru optim pentru fotografii reușite.

Ce părere ai despre nunta în aer liber? Ai organiza o astfel de petrecere? Lasă-ne răspunsul în comentarii.