Încercăm în acest articol să te învățăm cum sa iti organizezi nunta fără ca planificarea să fie destul de obositoare și să producă o mulțime de nervi. Organizarea nunții nu-i tocmai cel mai ușor lucru din lume și cine spune că nu-i așa și că dragostea face ca totul să fie floare la ureche… înseamnă că nu a planificat sau organizat vreo nuntă până acum!

Chiar dacă ziua nunții și ideea de căsătorie este încântătoare și aduce cu ea ideea de iubire profundă și pură, când începi să-ți planifici sau organizezi singură nunta… toate detaliile zilei magice par să vină peste tine ca un șuvoi.

Multe femei au trecut prin stări de nervi, probleme care le-au dus în final la un control medical, glicemie scăzută sau oboseală ridicată. Și eu am trecut prin asta și nu mi-a fost deloc ușor. Dar după mine, multe prietene s-au căsătorit. Știți ce am observat la ele? Nervi cu măsură, emoții constructive și nerăbdare pozitivă. Chiar dacă și-au organizat singure nunta.

Atunci mi-am dat seama că eu am greșit pe undeva, așa că le-am întrebat despre ce este vorba. Mi-am notat – m-am gândit la voi așa că știam ce articol va urma. Miresele se ajută între ele, așa că iată ce mi-au spus 5 femei care și-au organizat singure nunta și au avut nervi și răbdare, ba chiar bucurie și timp să simtă evenimentul.

Cum sa iti organizezi nunta – 5 situații din care să înveți

1. Cătălina, 25 de ani: „detalile fac diferența câtă vreme nu te afunzi în ele.”

Cătălina ne-a spus că inițial a avut un moment de panică. Imediat după ce a fost cerută de minunatul ei soț, știa că trebuie să înceapă organizarea nunții. Evenimentul avea loc peste un an.

Cătălina ne-a spus că un an poate părea o perioadă extrem de lungă și te poți amăgi singură cu ideea că ai timp destul, dar în realitate pentru a organiza o nuntă așa cum îți dorești tu… e un timp scurt.

Are dreptate. În fond, nu e ca și cum un an ai face doar asta.

Cătălina și-a luat o zi liberă de la birou și a pus pe hârtie ce vrea ea, ce vrea soțul ei și apoi a tras linie. După câteva zile și-a dat seama că unele lucruri nu erau posibile din pricina bugetului, așa că a început să găsească alternative sau să taie efectiv cu totul ideile care nu se încadrau în suma disponibilă pentru nuntă. Au convenit și ea și soțul ei că așa e mai bine. Nu-și doreau nervi, ci o nuntă frumoasă.

Cătălina a păstrat toate detaliile care contau cu adevărat pentru amândoi. A fost fericită la nuntă și s-a distrat de minune.

2. Alexandra, 33 de ani: „mama ta sau mama soacră sunt doar observatori.”

Sună foarte ciudat și pare că le excluzi, dar Alexandra și-a dat seama că dacă ar ține cont de ideile mamei sale și de părerea mamei soacre, nu s-ar mai ajunge la niciun numitor comun pentru că fiecare își dorea câte ceva.

Asta ar fi însemnat ca nunta ei să fie cum își doreau cele două mame, iar Alexandra le-a scos la o cafea unde le-a explicat că cele două vor fi implicate total în observarea nunții.
Le-a spus că sunt cele mai dragi femei din viața ei, dar nunta trebuie să fie după cum își dorește ea și soțul ei. Cele două au înțeles bucuroase, ba chiar au ajutat-o în câteva task-uri administrative.

3. Raluca, 29 de ani: „cumpără obiectele mici din timp.”

Mai exact, ce vrea să ne spună Raluca este să nu te aglomerezi. Crezând că ai foarte mult timp, lași lucrurile mici la final și vei observa că atunci când mai ai o lună până la nuntă nu mai găsești voalul visat, iar pantofii comozi nu mai sunt în stoc.

Alternează din timp discuțiile pentru local și biserică cu mersul la cumpărături. Raluca își lua cea mai bună prietenă la cumpărăturile de weekend. Îmbina lista de cumpărături pentru cele trebuincioase în casă cu lista de nuntă.

Raluca a fost extrem de relaxată în ziua nunții, dar și până atunci. Nu i-a lipsit nimic și chiar a avut parte de o nuntă 100% cum își dorea.

4. Marta, 40 de ani: „am învățat că doar eu și soțul meu contăm.”

Marta era deja la a doua căsătorie. Mi-a povestit că prima nu a fost exact cum și-a dorit ea. Râde spunând că nici soțul nu a fost cum a vrut ea, ci cum au vrut ai ei. De aceea au divorțat după doar 5 ani.

Marta este puternică și a trecut peste nefericita căsătorie. După alți 5 ani și-a găsit sufletul pereche. Au fost logodiți, apoi au decis să se căsătorească. Curios era că părinții Martei și-au dat seama că fata lor era fericită de această dată, dar tot voiau să se implice în absolut fiecare lucru ce ținea de nuntă.

Marta a avut o discuție serioasă cu soțul ei, mai ales că nu-și doreau obiceiuri și nu-și doreau o nuntă imensă. Părinții nu au fost de acord, dar Marta ne-a spus că a învățat în timp că doar ea și soțul ei contează în planificarea nunții.

Marta este o femeie fericită care a avut o nuntă mică și cochetă. Unde credeți? În pădure, la cort.

5. Alexandra, 35 de ani: „nu uita că ești femeie.”

Cât am stat de vorbă cu Alexandra, am aflat că a avut grijă de la început să organizeze nunta. A comunicat destul de mult cu soțul ei, cu prietenele sale și cu nașii. Planul a fost întocmit exact cum au dorit, dar a avut un moment în care nu mai era ea.

Alexandra și soțul ei nu prea mai aveau grijă de ei. Erau foarte obosiți și se împărțeau între joburi și cum sa iti organizezi nunta cât mai bine. Partea interesantă este că Alexandra nu a observat asta, ci soțul ei. I-a propus să se liniștească și să meargă spre ziua cea mare într-un pas mai lent.

Alexandra și-a dat seama că nu se mai vopsise de câteva luni. A demoralizat-o și imediat s-a pus pe picioare. Alexandra ne sfătuiește să nu uităm că suntem femei, orice am face, nu numai dacă este vorba despre planificarea nunții.

***

Cele cinci femei cu care am stat de vorbă au avut câteva sfaturi interesante pe care le voi rezuma aici, în finalul articolului și care sperăm că vor ajuta atunci când aveți dileme despre cum sa iti organizezi nunta. Vă îndemn să țineți cont de ele și nu uitați că ziua nunții trebuie să fie încununată de iubire!

Recapitulare pentru miresici:

✅ detalile fac diferența câtă vreme nu te afunzi în ele;
✅ mama ta sau mama soacră sunt doar observator”;
✅ cumpără obiectele mici din timp;
✅ am învățat că doar eu și soțul meu contăm;
✅ nu uita că ești femeie.