Institutul Pantone oferă, an de an, standarde personalizate de culoare și previziuni în tendințele sezonului ce urmează, iar designerii de vestimentație, dar și o întreagă industrie ce ține de design interior, decorațiuni și accesorii se bazează pe culorile stabilite de către celebrul institut. Culoarea anului 2020 este albastrul.

Dacă nunta ta are loc în 2020 și te afli printre miresele care doresc să fie la curent cu tot ce este în trend și să pună în aplicare la propria nuntă cele mai fresh tendințe în domeniu, trebuie să știi că albastrul clasic este vedeta noului an în materie de culori.

Posibilitățile de a folosi culoarea anului 2020 sunt multiple, acestea plecând de la vestimentație și până la tot ce ține de decor, aranjamente, mărturii și multe alte detalii. Cu puțină imaginație și o trecere în revistă a tuturor variantelor prin care te poți folosi de vedeta sezonului la nunta ta, evenimentul tău va fi unul de neuitat.

Cum folosim la nuntă culoarea anului 2020

1. Aranjamentele florale și buchetul miresei

Dacă dorești ca albastrul clasic să fie o prezent la nunta ta, una dintre cele mai la îndemână metode prin care îl poți folosi este prin prezența florilor pe care lei vei alege pentru decorarea meselor sau a buchetului de mireasă.

În materie de flori, posibilitățile sunt multiple, începând cu minunatele hortensii, florile de nu-mă-uita, orhidee sau chiar trandafiri, asortate cu recipiente în nuanțe asemănătoare.

Nu uita că pereții florali sunt la mare căutare, așadar un astfel de decor la nunta ta permite, din nou, folosirea albastrului clasic.

2. Detalii în tonuri de albastru clasic care accesorizează ținuta miresei 

Ținuta miresei poate fi, la rândul său, în trend, folosind culoarea anului 2020. Accesorii simple, dar de efect, precum o fundă simplă în jurul taliei sau pantofi de un albastru răpitor pot scoate orice mireasă din tipare, iar un set de bijuterii cu pietre albastre poate avea, de asemenea, un efect vizual superb.

Dacă ai visat dintotodeauna ca în ziua nunții tale să porți o cunună de flori, anul 2020 este momentul ideal să te poți folosi de albastrul clasic în materie de flori sau alte accesorii de păr.

Machiajul îți poate oferi, totodată, ocazia să te joci puțin cu această culoare, evident, în limitele în care ținuta o permite. Te poți sfătui cu make-up artistul tău și puteți apela la un fard cu tente albastre care să nu eclipseze prea tare celelalte detalii esențiale ale ținutei.

3. Invitațiile de nuntă, place carduri și aranjamentul meselor 

În materie de elemente de papetărie, poți da ocazia culorii vedetă a sezonului următor să își facă din nou apariția în cadrul nunții tale. Întâi de toate, invitațiile de nuntă, care se află printre primele detalii de care te vei ocupa, pot avea inserții în culoarea anului 2020 sau, de ce nu, chiar un fundal albastru.

Poți crea o întreagă temă în această culoare, urmând mai apoi tiparul și pentru place carduri, lista de invitați, lista cu locurile de la mese sau meniul de nuntă ce va fi așezat pe fiecare dintre mese.

Șervețelele, vesela sau alte accesorii prezente pe mese pot, de asemenea, să conțină culoarea anului 2020. Imaginează-ți cât de frumos ar putea arăta o combinație de farfurii simple albe cu farfurii „brodate” cu decorațiuni florale în albastru clasic. Nu uita că poți folosi și lumânări în aceeași nuanță pentru aranjamentele de pe mese.

În cazul în care alegi să optezi pentru elemente suplimentare de distracție, precum cabina foto, poți cere ca fotografiile respective să aibă inserată în design și această culoare, mai ales că acestea rămân drept amintire invitaților care iau parte la evenimentul vostru.

4. Vestimentația mirelui și a domnișoarelor de onoare

Deși la capitolul vestimentație, mireasa este ceva mai restricționată în a purta culoarea albastru, mirele sau domnișoarele de onoare (în cazul în care dorești ca prietenele tale să îmbrace ținute asortate) se pot folosi din plin de culoarea anului 2020.

Costumul mirelui poate fi realizat în întregime într-un ton de albastru clasic sau, în cazul în care viitorul soț nu dorește să iasă în evidență prin culori puternice, poate apela la un papion albastru sau butoni cu inserții în această culoare.

Rochiile domnișoarelor de onoare nu prezintă mari restricții, așadar albastrul clasic poate fi folosit din plin, mai ales că oferă o notă în plus de eleganță ținutelor acestora.

5. Candy bar și tort cu decorațiuni în tonuri de albastru clasic 

Dacă în ceea ce privește primele feluri de mâncare servite la nunta voastră opțiunile de a folosi această culoare nu sunt prea multe (eventual, utilizarea unor flori comestibile pe post de decorațiune a garniturilor sau a salatelor), în ceea ce privește tortul sau deserturile secundare, precum candy barul, albastrul clasic își poate face simțită prezența fără probleme.

Un tort simplu alb, decorat cu flori albastre, poate fi o alegere inspirată, iar la secțiunea de candy bar, minunatele cupcakes sau popcakes pot fi decorate în culoarea anului 2020. 

Alte mici detalii care pot ieși în evidență folosind albastrul clasic

Uneori, frumusețea stă în micile detalii, așadar, dacă nu vrei să folosești culoarea anului 2020 ca ton de bază la nunta ta, poate fi suficient să te raportezi la detalii ceva mai fine.

Cutia în care veți ține verighetele poate fi unul dintre accesoriile în culoarea sezonului, iar în cazul în care nu dorești ca mesele să abunde în albastru, există și varianta de a folosi fie funde pentru scaune, fie draperii în respectiva culoare, dacă locația permite acest lucru.

În cazul în care locația în care se desfășoară nunta voastră dispune și de un loc de tip lounge în care invitații să se retragă la un pahar afară, de exemplu, te poți folosi de detalii precum perne, lumânări sau alte accesorii de un albastru clasic.

Știai că: În 1999, a fost aleasă pentru prima dată ca și culoare a anului o nuanță de albastru denumită Cerulean, care a reprezentat emoția începutului unui nou mileniu. Fascinant este faptul că, la 20 de ani distanță, albastrul revine în tendințe și influențează industrii de miliarde de dolari.

Știai că: Un moment de referință pe acest subiect este monologul Mirandei Priestly din filmul „The Devil Wears Prada”, interpretată de celebra Meryl Streep, care prezintă modul în care respectiva nuanță de albastru a dominat industria la nivel global.

Ce părere ai despre culoarea anului 2020? Ai include albastrul clasic la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.