Dacă nunta ta urmează să aibă loc în 2023 și încă nu ai luat o decizie cu privire la compoziția tortului, este posibil ca variantele propuse mai jos să-ți folosească drept inspirație, mai ales că acestea sunt selectate din tendințele anului următor pentru torturile de nuntă. 

Acestei decizii i se adăugă și alte elemente esențiale, precum alegerea unui cofetar excepțional, dimensiunea tortului, sezonul în care are loc nunta, tematica nunții, decorul și designul tortului. 

Alegerea aromelor și a compoziției torturile de nuntă trebuie să reprezinte un echilibru perfect între gusturile celor doi miri, dar și gusturile invitaților sau cel puțin, ale majorității. 

Cofetari de renume mondial vorbesc în prezent despre o tendința a mirilor de a ieși din zona de confort atunci când aleg aromele predominante ale torturile de nuntă. Dacă vanilia și ciocolata erau la modă în anii trecuți, în 2023 vei observa că există propuneri din ce în ce mai interesante precum tortul de lămâie, tortul de morcovi, tortul de ciocolată albă, tortul cu ulei de măsline, tortul red velvet, tortul cu aromă de lavandă sau tortul ruby rose cu fistic. 

Găsești detalii despre compoziția acestora în cele ce urmează, în topul celor mai populare arome pentru torturile de nuntă în 2023: 

Tortul cu lavandă și piersici pe lista de arome pentru torturile de nuntă

Acest gen de tort este foarte potrivit pentru nunțile care au loc pe timp de vară, deoarece vine cu un gust extrem de fresh, note fructate și inconfundabila aromă a lavandei. Poate fi pregătit în diferite forme, atât cu glazură, cât și fără, iar din punct de vedere cromatic, poate fi o adevărată bucurie.  

În general, în compoziția unui astfel de tort ar trebui să se regăsească untul, piersicile (din compot sau, si mai bine, în stare naturală, crudă), laptele integral, extractul de lavandă, extractul de vanilie.

Tortul red velvet

Vorbim în acest caz despre un clasic pentru torturile de nuntă, cu o textură și un aspect cât se poate de încântătoare. Red Velvet Cake sau Tortul de Catifea Roșie are un blat unic de culoare roșie, o glazură de cremă de brânză și umplutură de fructe (precum zmeură, afine sau alte combinații).  Acesta este unul dintre cele mai solicitate torturi de nuntă în ultima perioadă, fiind totodată și unul dintre cele mai elegante ca și aspect. 

Tortul Ruby Rose cu fistic și zmeură pe lista de arome pentru torturile de nuntă

Dacă aroma trandafirilor este acel ceva unic care vrei să se regăsească discret ca și notă în tortul tău, s-ar putea ca Ruby Rose să fie alegerea potrivită pentru tine. Tortul poate fi ales în mod deosebit pe timp de vară, însă ingredientele din care este preparat se pot găsi, la fel de bine, și în alte anotimpuri, iar gustul va fi la fel de apreciat!

Tortul cu lămâie

Aceasta este una dintre alegerile populare pentru 2022-2023 în ceea ce privește nunțile de primăvară târzie sau de toamnă legat de torturile de nuntă, având totodată avantajul de a putea fi combinat ușor cu o mulțime de alte arome și texturi, umpluturi și glazuri. 

De exemplu, o variantă delicioasă poate fi tortul de lămâie cu afine și flori de soc – iar în acest caz, socul poate fi aroma-vedetă a desertului tău de nuntă. Dacă mai adaugi și un lemonade bar, care să conțină și socată, papilele gustative ale invitaților tăi vor fi mai mult decât încântate 🙂

De asemenea, la tortul de lămâie mai poate fi aleasă cu încredere și umplutura de zmeură, de fructe de pădure sau chiar și cea cu aromă de lavandă. 

Tortul de morcovi pe lista de arome pentru torturile de nuntă

Mai mult ca sigur ai auzit în ultimii ani de carrot cake, însă în multe dintre cofetării și chiar și în unele cafenele, acesta este comercializat în varianta sa simplă. Realitatea este că tortul de morcovi rămâne la mare căutare, inclusiv pentru meniurile nunților din 2023, pentru că permite diferite combinații foarte gustoase. 

O idee în acest sens poate fi tortul de morcovi cu cremă de brânză și peltea de căpșune. 

Totuși, acest desert poate fi creat la fel de bine și cu frișcă simplă, cu glazură de vanilie, cu sos de caramel sau, de ce nu, chiar și cu alte amestecuri îndrăznețe precum nucile sau ananasul. 

Tortul de ciocolată

Acest tip de tort rămâne nemuritor, iar șansele să dai greș cu un astfel de desert sunt destul de mici, chiar dacă poate fi considerat puțin mai greu comparativ cu tortul de fructe sau puțin mai energizant pentru copiii care vor participa la nunta ta. 

Însă, în termeni de gust, ceva ne spune că majoritatea oaspeților tăi nu au cum să nu aprecieze tortul clasic de ciocolată. 

Printre noutățile la acest capitol, la torturile de nuntă, se numără asocierea gustului de ciocolată în tort cu arome precum caramelul sărat, crema de unt, crema de espresso (caz în care desertul tău va fi și mai energizant – atenție dacă printre invitați se numără și copii) sau dulce de leche. 

Tortul cu ulei de măsline pe lista de arome pentru torturile de nuntă

Un tip de tort mai puțin întâlnit în meniurile cofetăriilor, însă interesant și de gustos. Aroma de ulei de măsline trebuie să fie cât se poate de subtilă, nicidecum dominantă, așadar asigură-te că alegi cea mai bună variantă a acestui tort atunci când faci degustările. 

Printre aromele care merg încrucișate în realizarea acestui desert se numără cea de citrice, de migdale, împreună cu o cremă de unt fină și eventual o glazură de lămâie. 

Tortul de ciocolată albă

O variantă de tort ceva mai atractivă în comparație cu tortul de vanilie sau tortul diplomat, acest tort merge foarte bine în combinația sa cu zmeură, care fiind puțin mai acrișoară, echilibrează gustul dulce al ciocolatei albe. 

Mai mult, în acest fel vei opta pentru o variantă de ciocolată în ceea ce privește tortul de la nunta ta, însă fără să te folosești de cacao.