Ai așteptat atât de mult momentul acesta încât este posibil să fi omis complet varianta că ar putea ploua in ziua nuntii. Așadar, asigură-te că pui pe listă din timp toate neajunsurile de orice tip, inclusiv o ploaie torențială care te va face să ceri dimineața un makeup waterproof.

Fetelor, ziua nunții nu trebuie să fie zdruncinată de niciun fior de negativism, prin urmare haideți să-nvățăm împreună ce e de făcut într-o astfel de situație care… să recunoaștem, ne cam face să ne punem pijamaua la loc și să amânăm nunta puțin.

Băieți, dacă aveți impresia că iubita voastră e pâinea lui Dumnezeu, așteptați numai un forecast pe telefon care oferă doar 50% șanse de ploaie… Dragonii din Game of Thrones sunt nimic.

Și pentru că am început articolul într-o notă amuzantă, decid că e cazul să-l continui în aceeași manieră. Românul face haz de necaz de când se știe, deci o ploaie nu ne strică nouă buna dispoziție.

5 sfaturi care te vor ajuta daca ploua in ziua nuntii

1. Locația nunții pe timp de ploaie

Ia în considerare un aspect important: locația. Și discut acum doar cu viitoarele mirese care au ales un loc minunat în aer liber. Fetelor, dracu’ nu-i așa de negru, soluția fiind închirierea rapidă a unui cort. Sau mai multe, că doar nu o s-o ții pe mama soacră pe afară (chiar dacă uneori îți dorești).

Ei bine, asta înseamnă să te pregătești din timp și, așa cum scriam la începutul acestui articol, înseamnă că trebuie să pui pe listă neprevăzutul.

Fotografie realizată de Cristian Pană

2. Fii sigură că invitații știu că nunta se petrecere în aer liber

Al doilea pas este să anunți invitații. Dar presupunem că ai făcut asta deja odată cu trimiterea invitațiilor pentru care viitorul tău soț a îndurat vreo câteva ore ca să te hotărăști ce nuanță de crem să alegi. (V-am spus că ne amuzăm serios în articolul acesta și la final vă dezvălui și de ce.)

3. Logistică, administrativ și opusul romantismului la nuntă

Nunta, din păcate, nu înseamnă doar fluturași și emoții. Practic, ce faci tu acum la nuntă e un preview pentru căsnicie.

Cine crezi că se va ocupa de achitatul facturilor, de lista de trebuincioase prin casă și așa mai departe? Ei bine, asigură-te că furnizorii, firma de catering, decoratorii, până și formația de la nuntă au un plan B în caz că se varsă potopul la voi la nuntă. Cineva trebuie să facă pe Noe și să aibă o arcă.

4. Îmbrăcăminte de rezervă

Cum nu vrei să ajungi cu rochia udă sau murdară pe tiv în fața altarului și nu-ți dorești să-ntâmpini invitații la local cu sandalele scufundate în ploaie, un plan B în materie de haine este întotdeauna o binecuvântare.

Și pentru că le-ai făcut pe toate pentru nunta asta, e cazul să delegi o persoană care să aibă grijă de acest aspect, sub indicațiile tale. Cel mai probabil această persoană va fi domnișoara de onoare. Nu te gândi doar la tine, așadar pune pe hârtie un costum de rezervă și pentru viitorul tău soț.

Fotografie realizată de Alex Pascal

5. Ședința foto

Dacă plouă torențial și știi că nu-ți stă machiajul sau că rochia este extraordinar de pretențioasă, te sfătuim să amâni ședința foto.

La polul opus, dacă ești puțin mai rebelă și vrei un album foto diferit de ce ai văzut la colegele de birou, s-ar putea ca ploaia asta să-ți priască. Ai nevoie de un fotograf și un videograf cu imaginație bogată și un decor care poate să scoată din plânsul cerului cea mai luminoasă zi din viața ta. Și ei trebuie să fie pregătiți pentru o zi ploioasă dacă insiști să ai o ședință foto în timp ce plouă cu găleata. Cu soțul te împaci tu după. 🙂

Știai ca în catalogul Fotografi-Cameramani.ro sunt listați fotografii și videografii de nuntă din România? Mai exact peste 2000! Poți să îi găsești foarte ușor pe cei care se potrivesc bugetului și gusturilor tale.

***

Ei bine, mai în glumă sau în serios, daca ploua in ziua nuntii nu înseamnă neapărat o tragedie. Superstițioasele mă vor aproba pentru că a ploua la nuntă e semn de bogăție, de viață bună și semn că ai găsit bărbatul care să fie lângă tine chiar și-n vreme de furtună.

Folclorul românesc spune că o mireasă udată de stropii de ploaie e o mireasă atinsă de bagheta belșugului. Nici italienii nu sunt mai prejos când vine vorba de superstiții, așa că aceștia spun că daca ploua in ziua nuntii este semn de la Dumnezeu că mirele și mireasa sunt acum jumătăți reunite după ce s-au căutat într-o viață anterioară.

Desigur, dacă nu plouă la nunta ta nu înseamnă că nu e alesul. Superstițiile sunt doar mituri. Contează ce se află în suflet. Și cum v-am promis că la final vă spun de ce am adoptat tonul șugubăț și glumele firave, este cazul să dau cărțile pe față: căsnicia se definește prin cum treci peste neplăcut. Dacă neplăcutul nu vă distanțează și glumele despre soacre nu vă fac să trântiți ușa, ați înțeles cum se digeră o căsnicie. Seriozitate cu măsură, glume chiar și când v-a rămas prea multă lună la finalul salariului, încredere și forță de a vă propulsa unul pe celălalt. Iar hazul de necaz trebuie să fie la ordinea zilei. Sunteți voi doi împotriva neplăcerilor. Nu luptați unul contra celălalt.

Așa că dacă ploua in ziua nuntii sărutați-vă strașnic, suflecați rochia și pantalonii și bucurați-vă sănătos în continuare. E primul obstacol peste care treceți ținându-vă de mână, zâmbind cu două suflete îmbrățișate.

Fotografie de copertă realizată de Photopya