În ziua cea mare trebuie să ne simțim bine, dar și să arătăm bine. Iată două motive în plus pentru a fi atenți la ceea ce consumăm inainte de nunta.

Pentru că momentele petrecute în această zi sunt atât de importante, trebuie să încercăm să fim atenți la toate detaliile din jurul nostru pentru a avea un eveniment remarcabil. Iar în așteptarea unor momente demne de povestit de la această zi, trebuie să acordăm atenție chiar și alimentației. Ea este cea care ne poate influența în mod pozitiv sau negativ starea de sănătate în orice moment al zilei.

Mai mult decât atât, sunt multe alimente care îți pot face rău și îți pot transforma în cele din urmă starea de spirit. Tocmai de aceea, trebuie să le scoatem din alimentație măcar pentru câteva zile inainte de nunta, pentru a evita eventualele probleme pe care ni le pot crea.

Pentru a fi în formă maximă, am realizat o listă cu alimentele și băuturile ce trebuie evitate cu o săptămână înainte de marele eveniment. Fie că veți fi miri, nași, fie că veți participa la nuntă în calitate de invitați, important este să acordați o atenție sporită alimentelor pe care le veți consuma.

Alimente și băuturi de evitat inainte de nunta

Alimente prăjite

De cele mai multe ori, alimentele prăjite produc balonare și pot avea influențe negative chiar și asupra tenului. Afectând tranzitul intestinal, alimentele prăjite dau o senzație de disconfort și de oboseală.

De aceea, ele trebuie evitate înainte de petrecere și înlocuite cu mâncare sănătoasă, precum alimente gătite mult mai sănătos, la cuptor sau pe grătar. Dacă evitați consumul de alimente prăjite inainte de nunta, nu doar că veți străluci și veți fi plini de energie, dar veți avea și un aspect fizic mult mai plăcut.

Fotografie realizată de Cornel Spoială

Lactate

Cu toții știm că atunci când urmează să luăm parte la un eveniment important pentru viețile noastre, este bine să luăm o oarecare distanță față de mâncarea care ne poate crea probleme.

În această categorie se numără și lactatele, care au ca efect balonarea, crampele la stomac sau, în cazurile mai grave, inflamațiile care afectează pielea. Cu siguranță, nu veți dori ca la nunta voastră să treceți prin stări de disconfort fizic. Pentru a nu vă pune sănătatea în pericol, consumul de lactate de dinaintea evenimentului trebuie redus.

Fast-Food

De ce nu e bine să consumăm mâncare fast-food știe toată lumea. Produsele au un conținut extrem de ridicat de sare, grăsimi saturate și glucide și, nu în ultimul rând, de calorii.

Fie că ne place sau nu, trebuie să ne ferim cât mai mult posibil de produsele de tip fast-food măcar cu o săptămână înainte de petrecere, dacă nu mai mult. Desigur, astfel de alimente preparate reprezintă cea mai bună soluție pentru cei care nu au timp să gătească sănătos.

Cea mai bună soluție devine și pentru cei care organizează un eveniment, tot timpul grăbiți și pe drumuri pentru a pune la punct toate detaliile. Însă dacă realizăm o ecuație în care adăugăm lângă mâncarea fast-food stresul și agitația, rezultatul nu este deloc favorabil pentru momentele care urmează sa aibă loc în viețile noastre.

Consumul ridicat de mâncăruri de tip fast-food favorizează creșterea în greutate. Este principalul motiv care ar trebui să ne dea de gândit atunci când ne este poftă de ceva gătit rapid și extrem de gustos. Iar pentru doamne acest lucru se transformă într-un coșmar când rochia aleasă deja riscă să nu se mai potrivească.

Deși gustoasă, mâncarea fast-food poate fi dată uitării măcar pentru o săptămână, iar rezultatul va fi unul surprinzător. Vă veți simți mai plini de energie ca niciodată, iar starea de bine din interior vă va face să străluciți și la exterior.

Fotografie realizată de Mihai Dumitru

Alimente sărate

Deși în cantități moderate joacă un rol esențial în buna funcționare a organismului, problemele apar în momentul în care vorbim de un consum ridicat de sare. Alimentele procesate și conservate au un conținut foarte ridicat de sare. Din această cauză, ar trebui să alegem cu grijă alimentele de pe raft. De preferat ar fi să evităm mezelurile și să consumăm cât mai multe salate, alimente în stare cât mai naturală, cum sunt legumele și fructele.

Pentru viitoarele mirese sau domnișoare de onoare, care vor să arate impecabil la marele eveniment, se recomandă reducerea consumului de sare. Toate alimentele sărate duc la retenția de apă în organism, ceea ce devine supărător dacă vă doriți o talie perfectă.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase ascund cantități alarmante de zahăr. În urma plăcerii datorate gustului intens și aromat, sucurile de acest fel nu fac decât să ofere o senzație de disconfort fizic, balonare și oboseală.

Pot fi înlocuite cu sucuri preparate în mod natural, din fructe proaspete, ale căror efecte se regăsesc la polul opus celor provocate de sucurile acidulate. Energia, starea de bine, dar mai ales prietenia cu silueta sunt doar câteva din avantajele pe care ți le pot oferi sucurile preparate rapid, acasă.

Alcool

Cearcănele de pe chip și starea de oboseală fizică sunt cele mai frecvente cauze ale consumului de alcool, chiar și în cantități moderate.

Tocmai de aceea, se recomandă evitarea alcoolului inainte de nunta. Nu uita că și chipul este acela care vorbește despre stilul tău de viață. Iar în ziua nunții chipul trebuie să strălucească cu adevărat și să emane fericire, nu oboseală.

***

Evitând alimentele și băuturile menționate în articole veți avea un aspect fizic de invidiat inainte de nunta, o stare de sănătate excelentă și vă veți putea bucura din plin de toate clipele speciale pe care le veți trăi.

Fotografie realizată de Adrian Fluture