Doamnelor am ales în acest articol 8 tipuri de masti pentru fata in functie de anotimp, pentru că atunci când ne gândim la marea zi știm că trebuie să fim perfecte. Iar perfecțiunea nu se atinge atât de ușor și știm și acest lucru. Tocmai de aceea suntem dispuse să facem tot felul de eforturi pentru a fi de nota zece plus atunci când vom fi mirese.

Cine a mai trecut prin asta știe la ce mă refer, iar cine nu, ar trebui să ia notițe citind acest articol pentru că am adunat o listă de 8 măști pentru față care să ne ajute. Și ca totul să fie cât mai aproape de ceea ce vă doriți, am stabilit măștile în funcție de perioada de dinaintea nunții. Nu este chiat atât de greu pe cum vă imaginați, așa că să trecem la treabă!

Tipuri de masti pentru fata sortate în funcție de anotimp

1. Măștile pentru primăvară

Dacă v-ați hotărât ca nunta să fie primăvara, am pentru voi două idei de măști: masca cu orez și pătrunjel și masca cu struguri roșii și castravete.

Masca cu orez și pătrunjel

Se prepară destul de simplu. Trebuie să fierbem două cești de orez alb, apoi cu grijă adăugăm compoziția într-un blender. Tocăm înainte un pumn de pătrunjel și-l adăugăm apoi în blender, după care mai adăugăm cam cinci linguri de smântână. Și ca să obținem efectul dorit, acela de prospețime, mai punem și câteva frunze de țelină.

Masca cu struguri roșii și castravete

Se prepară la fel de simplu: două cești de struguri roșii și un castravete mediu fac diferența. Acestora li se face cunoștință într-un blender și-i lăsăm să se iubească până obținem o pastă pe care s-o aplicăm pe față.

Ambele măști se țin pe față aproximativ 20 de minute.

Efectele? Vitamine naturale pentru tenul nostru, o față luminoasă în ziua nunții, fără pete și la revedere cearcăne și griji!

Este bine să aplicăm pe față aceste măști cam de două ori pe săptămână, începând cu o lună înainte de marea zi!

2. Măștile pentru vară

Dacă vreți ca ziua nunții voastre să fie vara, atunci avem nevoie de ceva care să ne facă tenul răcoros, proaspăt și plin de viață ca o zi de vară. Am ales și pentru această perioadă două măști care ne ajută să atingem perfecțiunea.

Masca cu miere și lămâie

Dacă deja simți aroma proaspătă de lămâie și catifelarea mierii înseamnă că știi cum va arăta pielea feței tale în ziua nunții. Trebuie să pui într-un bol două linguri și jumătate de miere. Apoi storci o lămâie sau o jumătate de lămâie (depinde cât de mult îți dorești tu să diluezi) peste miere și amesteci bine până ce se va forma o pastă.

Aplici masca de două ori pe săptâmână, cu o lună înaintea nunții.

Beneficii? Mierea catifelează fața și o vor face să arate mult mai tânără datorită efectului antioxidant, iar lămâia oferă pielii tale Vitamina C pe cale naturală. Cele două ingrediente combinate înlătură pielea moartă, praful, fac fața să-și recapete elasticitatea, adio cearcăne și bun venit poftă de viață!

Masca cu fulgi de ovăz și grapefruit

Se prepară folosind un pumn de fulgi de ovăz, ce se pune la înmuiat circa o jumătate de oră. Se scot fulgii de ovăz și se pun într-un bol, iar apoi adăugăm un grapefruit stors. Se aplică pe față și se ține 20-30 de minute.

Efectul? Piele netedă, vizibil întinerită, multă Vitamina C pe cale naturală și catifelare.

Nu uita: de două ori pe săptămână, începând cu o lună înainte de ziua nunții.

3. Măștile pentru toamnă

Toamna este un anotimp în care gradele mai scăzute ne afectează tenul. Așa că avem nevoie de măști speciale pentru acest anotimp. Dacă ți-ai programat nunta într-o zi de toamnă trebuie să ai la îndemână una dintre aceste două maști: masca cu dovleac și masca cu pere.

Masca cu dovleac

Se scoate miezul unui dovleac și se trece prin tăișul unui blender. Se adaugă o lingură de miere. Dacă ai tenul gras rebuie să adaugi o lingură de lapte slab, dacă ai tenul uscat, trebuie să adaugi o lingură de lapte bătut. Toate aceste ingrediente se amestecă până ce veți obține o pastă, apoi aplicați pe față. Se ține pe față 20-30 de minute și se aplică de două ori pe săptămână, începând cu o lună înainte de ziua nunții.

Masca cu pere

Pentru ca perele să-și facă efectul mai trebuie să adăugăm un măr dat prin blender, para nelipsită trecută și ea prin blender și o lingură dintr-un iaurt BIO (îl găsiți în magazine și marketuri la secțiunea produse alimentare BIO). Se amestecă până ce se va forma o pastă, apoi se aplică pe față și se ține 20-30 de minute.

Beneficiile? Curăță pielea, o catifelează și este pregătită pentru sezonul rece, dar și pentru vânt.

Tips: în cazul acestei măști, nu aștepta prea mult cu aplicatul: imediat ce ai terminat s-o prepari trebuie s-o așezi pe față ca să-și facă efetul fructul proaspăt căci altfel acestea pot oxida și nu mai faci baia de vitamine pe care o dorești.

Nu uitați: de două ori pe săptămână, cu o lună înainte de ziua nunții tale.

4. Măștile pentru iarnă

Ce frumos este să te vezi mireasă într-o caleașcă deschisă, în plină iarnă, în timp ce fulgii dansează liniștiți în întâmpinarea ta? Cu toate că este peisajul de vis, trebuie să fim atente la faptul că gradele coboară și mai mult și vântul rece, dar și posibilul îngheț ne poate afecta tenul foarte tare.

Pentru iarnă recomandăm măștile cu avocado și ulei de măsline și papaya cu ananas.

Masca cu avocado și ulei de măsline

O combinație îndrăzneață pentru iarna, dar care aduce și multe beneficii tenului tău.
Pentru masca cu avocado și ulei de măsline: ai nevoie de un avocado copt și o linguriță de ulei de măsline. Ține cont că dacă tenul tău este unul gras este mai bine să utilizezi o linguriță de suc de ulei de struguri.

Se amestecă avocado cu uleiul de măsline și pasta de aplică pe față. 15-20 de minute se păstrează, apoi se îndepărtează.

O dată pe săptămână înainte cu o lună de ziua nunții tale.

Masca cu papaya și ananas

Necesită o jumătate de papaya mic, o felie de ananas și o lingură de miere. Amesteci ingredientele în blender, le aplici pe față și după 20 de minute clătești fața.

O dată pe săptămână înainte cu o lună de ziua nunții tale.

***

La final de articol îți amintesc că fiecare mască se clătește cu apă călduță, iar fața se va șterge blând cu un prosop curat de bumbac. Nu ștergeți fața prin frecare!

Cu cele 8 tipuri de masti pentru fata propuse de mine, câte două pentru fiecare anotimp, fața ta va fi minunată în ziua nunții, iar grijile și stresul nu ți se vor mai perinda pe ten.