Am întrebat oameni specializați în acest domeniu și am ajuns la concluzia că distracția parcă nu e distracție fără câteva cocktail-uri de nunta bune. Și cum prietenii mei sunt de tot felul, am întrebat un barman care este trendul în cocktail-uri de nuntă pentru 2021.

Distracția trebuie să fie elementul cheie al nunții voastre. Nu contează cât costă nunta, cine a venit sau cine nu, cine a dat cel mai mare dar sau nu… la final tot ce contează este distracția și zâmbetul de pe buze. Căldura din suflete și sentimentul că cea mai frumoasă zi din viața voastră a fost într-adevăr o mare revedere în care toată lumea a avut parte de cea mai bună tratație sufletească.

Dar când vine vorba de distracție, adulți fiind, parcă nu putem să nu presărăm puțină băutură pe deasupra. Dar atenție: cu măsură ca să ne și amintim cât de frumos a fost la nunta respectivă. 🙂

Ce cocktail-uri de nunta bem în noaptea cea mare

1. Cocktail-ul clasic!

Suntem în anul 2021, așa că nici nunțile nu prea mai respectă multe dintre obiceiurile de altă dată. Totuși, atunci când vine vorba de alcool, cocktail-ul clasic are o foarte mare putere. Nu uitați să puneți pe listă Jager Apple, Vodka Orange sau Cosmopolitanul. Mojito, Pina Colada sau Sex on the Beach sper că erau deja pe lista voastră de cocktail-uri.

Ati putea să încercați la clasice și un Aperol Spritz sau o Cuba Libre care lasă gura apă.

2. Fără zahăr e în trend!

Și nu doar în trend, dar este și sănătos. Cea mai mare dorință a zilelor noastre este mâncatul sănătos, dar haideți să ne gândim și la băutură. Cocktail-urile non-zahăr sunt din în ce mai căutate în 2021, așa că o nuntă care să satisfacă și gustul celor care poartă un stil de viață sănătos este nunta perfectă!

3. Mai puține calorii, mai mult zâmbet!

Cine zicea că doar frigiderul e generator de calorii nu s-a gândit la mult iubitul cocktail. Și pentru că o nuntă nu trebuie să fie motiv de a ieși din programul de dietă, mai ales că în 2021 toate femeile pun accent pe acest detaliu, însă își doresc și puțină aromă de alcool, părerea mea este că treuie să includeți măcar un fel de cocktail cu puține calorii pe lista pe care o dați barmanilor.

Skinny Cinnamon Apple Champagne Martini sau Skinny Strawberry Mojito ar putea să fie două variante foarte bune.

4. Cocktail cu cafea!

Cocktail-ul cu cafea a fost cerut la foarte multe nunți la care am participat și m-am întrebat de ce. Așa că am vorbit, din nou, cu prietenul meu barman și am ajuns la o concluzie: e în trend, oferă o notă de eleganță și este practic!

Mai practic decât o cafea pentru că ai un mix simplu și stilat de alcool cu cafea care oferă o aromă nebună și catilefată!

5. Cocktail gheață cu vin

Sună ciudat sau sună nou și incitant? Vă spun eu că nunta va avea o aromă mult mai curajoasă dacă alegeți să adăugați vin unui cocktail înghețat.

Acest tip de cocktail este foarte bun pentru zilele călduroare, mai ales dacă alegeți să faceți nunta pe timp de vară când temperaturile urcă și parcă nu se mai opresc.

Este o alegere curajoasă pentru că oferă și o experiență de neuitat atunci când îl savurați, iar invitații voștri vor fi foarte încântați să guste îndrăzneala în pahar!

Fotografie realizatĂ de OC Photography

6. Cocktail-ul picant

Te-ai gândit vreodată că mirodeniile și picanteriile din bucătărie pot ajunge într-o clipită și într-o băutură alcoolică? Barmanii s-au gândit deja la asta și au aplicat în 2021 rețete cu arome picante. Curajosul trend în materie de cocktail-uri se va întinde și în viitor când cocktail-urile naturale din plante vor împărți aceeași treaptă cu cocktail-urile picante.

7. Cocktail cu imense cuburi de gheață

Aici nu este neapărată nevoie de un anume cocktail, ci de cuburi de gheață aromate în care să fie introduse plante sau bucăți de fructe. Este mai mult vorba de experiență, însă și voi și invitații veți fi încântați de cum va arăta paharul vostru.

8. Mocktail-urile

Am lăsat la final această variantă de cocktail-uri care nu conțin alcool. Vă veți întreba unde mai este distracția, iar eu vă voi spune că nu este neapărată nevoie de alcool ca să fie distracție. Cu ajutorul Mocktail-urilor îi veți include în experiența rețetelor îndrăznețe, curajoase sau picante și pe cei care nu vor sau nu pot consuma alcool.

De asemenea Mocktail-urile au deschis o cale nouă și pentru băuturile non alcoolice pentru copii, așa că toată lumea este invitată la petrecere și nimănui nu îi va fi sete!

Vorbește cu barmanii sau barmanul ales și aroma evenimentului tău va rămâne multă vreme în mintea invitaților tăi datorită cocktail-urilor de nuntă alese!