În ultimul timp petrecerea burlacitelor este din ce în ce mai des întâlnită și în România, fiind un obicei preluat de la americani pentru a serba ”ultimul moment de libertate” al viitoarei mirese.

În majoritatea cazurilor petrecerea burlacitelor este organizată de domnișoarele de onoare, însă în unele cazuri, viitoarele mirese și-o plănuiesc singure deoarece fiecare are un anumit stil și o viziune asupra acestei petreceri. Unele domnișoare doresc să danseze și să se distreze în oraș, în timp ce altele preferă ceva mai liniștit și relaxant.

Îți oferim în continuare cinci sugestii de locații și câteva alte informații pentru a organiza reușit acest eveniment.

Cine vine la petrecerea burlacitelor?

Planificarea unei astfel de petreceri și realizarea listei invitaților se face de obicei de către domnișoarele de onoare, însă nu este neapărat o regulă bătută în cuie. Mireasa poate numi pe oricine dorește să organizeze petrecerea – nașa, cea mai bună prietenă sau poate chiar ea dacă are timp de alocat acestei activități.

Cea mai importantă regulă este ca dorințele miresei să fie respectate si petrecerea să se potrivească personalității ei, indiferent dacă este surpriză sau nu.

Cea mai simplă modalitate de comunicare cu toate invitatele la petrecere este un grup pe rețelele de socializare, astfel toată lumea va fi la curent cu noutățile și de asemenea fiecare poate veni cu sugestii.

Momentul ideal pentru un astfel de eveniment ar fi cu aproximativ o săptămână-două înainte de nuntă, însă trebuie să alegeți data astfel încât să nu se suprapună cu alte evenimente.

Unde mergeți?

1. Cea mai populară variantă pentru petrecerea burlacitelor în România este mersul în club.

Mai există și obiceiul ca burlăcițele să închirieze o limuzină cu care să se plimbe prin oraș și să facă fotografii inedite. Pentru ca totul să fie mai haios, puteți purta tricouri inscripționate cu diverse mesaje, fuste de tip tutu, diademe, mireasa poate purta voal etc.

Cel mai indicat ar fi să mergeți în mai multe cluburi. Puteți alege un club în care să mergeți să beți o sticlă de șampanie și să dansați, altul în care să faceți karaoke, alt club renumit pentru cocktail-uri sau muzică live, totul în funcție de preferințele viitoarei mirese.

2. O altă variantă memorabilă pentru petrecerea burlacitelor este organizarea unei excursii la mare sau la munte, în functie de anotimp, sau poate chiar în altă țară. Dacă alegeți excursia trebuie să o organizați din timp și să vă asigurați că toate invitatele sunt de acord.

3. Dacă viitoarea mireasă nu este adepta cluburilor, ci preferă serile liniștite între prieteni, puteți să organizați o petrecere în grădină sau la o cabană din apropiere.
Puteți realiza un decor handmade – cartoane cu mesaje inspiraționale, borcane cu lumânări, fâșii de tul prinse de copaci, iar pentru mireasă o coroniță de flori albe, în timp ce restul invitatelor pot avea coronițe colorate. Pentru amintiri frumoase, angajați un fotograf care să vă facă poze de calitate pentru a vă aminti cu drag de aceste momente toată viața.

4. Pentru că organizarea nunții e foarte stresantă pentru viitoarea mireasă, o altă idee pentru petrecerea burlăcițelor este o zi la SPA, ocazia perfectă pentru a vă relaxa înainte de nuntă în compania celor mai bune prietene.

5. Cea mai comodă locație pentru a organiza o petrecere a burlăcițelor este acasă la una din prietenele miresei. Această variantă este perfectă dacă mireasa nu e adepta mersului în cluburi. Puteți organiza o petrecere în pijama cu filme romantice, cocktailuri și junk food sau puteti organiza o petrecere tematică. Stabiliți un dress code, anumite melodii și filme, poate chiar din anul în care s-a născut mireasa și distracția va fi garantată.

Bugetul

Persoana responsabilă cu organizarea petrecerii trebuie să le ofere celorlalte participante un cost estimativ încă de la început și să stabilească un buget. E important ca toată lumea să fie informată și deciziile să fie luate împreună, nu de o singură persoană.

De asemenea, în seara petrecerii, se obișnuiește ca prietenele miresei să-i facă acesteia un cadou, ceva simbolic care să-i aducă aminte de acel eveniment. Cadourile pot fi cumpărate împreună sau separat, în functie de bugetul avut la dispoziție, dar și în funcție de ce credeți că și-ar dori mireasa.

Fotograf pentru petrecerea burlăcițelor

O idee de cadou poate fi o ședință foto cu un fotograf profesionist. Aceasta poate avea loc oriunde vă veți hotărî să petreceți ziua specială. Rolul fotografului va fi acela de a capta acele momente unice, așa cum se întâmplă și în cazul altor evenimente importante, și de a le transforma în amintiri la care vă veți uita cu drag peste ani.

Dacă ești de părere că viitoarea mireasă ar aprecia să aibă astfel de amintiri frumoase, poți căuta un fotograf din orașul tău folosind catalogul Fotografi-Cameramani.ro.

Acesta este cel mai mare catalog de fotografi și videografi de evenimente din România și sunt sigură că vei găsi rapid fotograful potrivit pentru un astfel de eveniment. 😉

***

Ultimul sfat pe care vi-l dau este să nu vă stresați dacă petrecerea burlacitelor nu iese cum ați prevăzut, cel mai important este că sunteți împreună pentru o seară memorabilă.