Ne-am gândit să vă prezentăm 23 de decoratiuni florale potrivite pentru nuntă. Fiecare își poate alege ce consideră mai frumos sau puteți avea un punct de plecare perfect pentru ceea ce vă doriți.

Nunta trebuie să fie înfrumusețată în cel mai elegant mod posibil, iar eleganța nu înseamnă pentru toți același lucru. De exemplu, poate pentru o pereche de miri eleganța înseamnă cât mai puțin, iar pentru o altă pereche de miri înseamnă cât mai mult. De asemenea, până și o nuntă de motocicliști rockeri, în ciuda preconcepțiilor, poate să fie elegantă. Depinde cum înțelegi eleganța și ce îți place.

Clasificare decorațiuni florale pentru nuntă

Cele mai populare tipuri de flori

1. Spice de grâu

Spicele de grâu dau o notă foarte elegantă aranjamentului floral. Dacă nunta ta este vara imaginea va fi fabuloasă.

2. Flori de câmp

Florile de câmp sunt perfecte dacă ești o fire romantică și-ți dorești o nuntă lejeră, dar elegantă. Alege și o coafură lejeră, dar și o rochie de prințesă din cărțile cu povești de dragoste, fără crinolină, fără corset. Florile de câmp exprimă naturalețe. Așa trebuie să fii și tu.

Fotografie realizată de Alexandru Lupașcu

3. Crini albi

Crinii albi simbolizează regalitatea absolută, puritate și inocență. Dacă povestea voastră de dragoste se bazează pe sentimente puternice și reale, crinii albi vor spune multe lucruri frumoase despre voi.

4. Lalele

Un aranjament floral compus din lalele semnifică speranță și iubire sinceră. Ar fi ideal dacă nunta voastră este primăvara.

5. Floarea Soarelui

Floarea Soarelui este specială și nu foarte mulți se gândesc la ea ca la un aranjament floral perfect pentru nuntă. Te invit cu drag să alegi floarea soarelui pentru că aceasta semnifică iubire și loialitate.

Forme și mod de aranjare

Pe lângă florile pe care le alegem, trebuie să ne gândim și la formele pe care acestea le capătă sau cum sunt ambalate.

6. Decorațiuni florale sferice

Decorațiunile florale sferice vor arăta perfect dacă sunteți adepții unei nunți foarte elegante.

Cele mai bune flori care se potrivesc cu un aranjament floral sferic sunt trandafirii roșii, santini sau orhideea.

7. Florile în pahar 

Sau florile scufundate, așa cum le numesc floriștii anului 2018. Am adus în discuție și anul pentru că florile scufundate sunt cele mai la modă pentru anul curent. De data aceasta nu trebuie să ții cont de floare pentru că acest tip de aranjament floral funcționează la fel de bine cu toate florile.

8. Vaza de flori

Vaza de flori este la modă în 2018. Și se pretează nunților lejere și relaxate.

9. Ghiveciul cu flori

Dacă cu vaza de flori nu prea poți pleca acasă, cu un ghiveci cu flori da. Care este bonusul acestui aranjament floral? Ai salonul echipat de sărbătoare și ai bifat și secțiunea mărturii.

Fotografie realizată de Adrian Pop

10. Florile combinate cu fructe

Fructele sunt de-a dreptul delicioase și fresh. Adăugate unui aranjament floral, acestea vor da mai multă savoare spațiului în care vă veți distra.

11. Sfeșnic cu multe culori

Sfeșnicul cu multe culori poate să fie combinat cu o nuntă albă în totalitate. Nu este indicat să utilizezi acest aranjament floral dacă vei include în culorile nunții altceva decât alb.

12. Cristale

Cristalele sunt sclipitoare și așa trebuie să fie și nunta ta. Dacă te-ai gândit la ceva glamour așezat cu pricepere în eveniment, aranjamentele florale cu cristale sunt visul oricărei mirese.

13. Bordură de flori

Bordura de flori este mult mai indicată pentru masa de prezidiu. Poți folosi flori care nu au foarte multe frunze pentru a păstra coroana de flori și culoarea întreagă.

14. Florile în colivie

Florile în colivie sunt un alt trend al decorațiunilor florale pentru nuntă care pare să se continue și în anul acesta.

Fotografie realizată de Adrian Pop

15. Carte cu flori

Cartea cu flori, ar spune unii, este ceva demodat la care nimeni nu mai apelează. Însă dacă ai o nuntă cu tematică, ar fi numai potrivită!

16. Pomișorul hortensie

Pomișorul hortensie se poate folosi și ca aranjament floral, dar și ca mărturie. Partea bună a pomișorului hortensie este că se potrivește perfect cu orice culoare ai alege pentru restul decorațiunilor de nuntă.

17. Coronițele de flori

Coronițele de flori sunt foarte potrivite pentru o nuntă în aer liber. Acestea pot fi puse pe mese, mai ales dacă știi câte femei vor fi la fiecare masă. În acest mod, decorațiunile florale vor avea și o parte practică. Toate veți arăta ca niște prințese ale prezentului, mângâiate de dragoste și fericire.

18. Floare în glob de sticlă

Floarea în glob de sticlă este o decorațiune florală foarte fină și prețioasă. O nuntă cu detalii clasice, bazată pe ideea de poveste de dragoste dintre un Făt-Frumos și o Ileana Cosânzeana, ar fi portivită pentru aceste flori în globuri de sticlă. Nu uita: o singură floare într-un glob de sticlă.

19. Flori în lădițe de lemn

Lădița de lemn împreună cu aranjamentul floral poate să fie o combinație numai bună dacă ești o romantică și vrei ca toată nunta ta să aibă un aer degajat și hand-made.

20. Aranjamentele florale făcute de tine

Nimeni nu crede, dar acesta este, poate, cel mai bun arajament floral. Tot ce trebuie să faci este să aduni florile și să-ți pui imaginația la încercare. Poți alege mai multe decorațiuni dintre cele de mai sus și le poți combina în funcție de tematica nunții tale.

21. Flori cu mătase

Florile în combinație cu mătasea sunt o poveste de dragoste foarte reușită. Și nu numai că sunt, dar o și transmit. Ai putea să le alegi cu îndredere.

22. Flori îmbrăcate în in

Un înveliș mic confecționat din in cu niște flori de primăvară înseamnă un aranjament floral de nuntă superb. Ai grijă, însă, căci este specific anotimpului primăvara și este dedicat nunților în aer liber.

23. Flori ghirlande

Florile ghirlandă sunt florile fără cozi și fără frunze. Se pretează atât nunților de interior, cât și nunților de exterior. Poți alege trandafiri sau lalele. Dar se pretează orice floare pentru acest aranjament floral.

Fotografie de copertă realizată de Alexandru Lupașcu