Imediat după cererea în căsătorie, urmează o perioadă încărcată de emoții și bucurii, dar și de întrebări legate de ce cheltuieli de nunta va trebui să faci pentru organizarea marelui eveniment.

Cum vor arăta ținutele mirilor, invitațiile, tortul sau unde va avea loc petrecerea și cununia religioasă sunt doar CÂTEVA dintre întrebările delicate pentru cei ce urmează să se căsătorească. Așa că entuziasmul care îi va cuprinde pe viitorii miri se va diminua, într-o oarecare măsură, odată cu apariția nenumăratelor liste de cheltuieli. Desigur, pe lângă cheltuielile principale pe care, inevitabil, mirii trebuie să le facă, apar și altele, în funcție de preferințele fiecărui cuplu.

Știm cu toții că detaliile fac diferența, iar acest lucru este valabil și atunci când vorbim despre realizarea unei nunți. Pentru acest lucru, este nevoie din partea mirilor de mai multă atenție centrată în principiu asupra lucrurilor care vor da un plus de culoare evenimentului. Evident, o listă în plus, cu detalii precum coregrafia dansului sau cabina foto, presupune și o altă listă de cheltuieli.

Mai mici sau mai mari, nu uitați că aceste cheltuieli vă vor aduce mai apoi amintiri presărate cu mii de zâmbete.

10 cheltuieli de nunta speciale pentru care merită să faci efortul

1. Fotograf și videograf profesionist

Astăzi, nu e de ajuns doar ca evenimentul să fie reușit în complexitatea sa. Este nevoie atât de realizarea unei nunți remarcabile, cât și de realizarea unor AMINTIRI memorabile.

Și cum procedăm pentru a crea amintiri, dacă nu apelând la un fotograf și videograf! Și nu orice fel, ci unii profesioniști, de top, care să exploateze la maximum imaginile mirilor de pe parcursul întregii zile.

Așa că una dintre cheltuielile pe care nu le veți regreta vreodată ar putea fi reprezentată chiar de alegerea acestor tip de servicii. Nu uitați că doar fotograful și videograful de nuntă vor putea să oprească, prin imagini, timpul și să vă tranforme nunta în mici opere de artă.

Videoclip realizat de RotundPerfect

2. Transport sau închiriere mașină

Drumul spre cununia religioasă rămâne poate unul din cele mai emoționante momente pentru miri.

Astăzi, majoritatea celor care urmează să se căsătorească apelează însă la un artificiu, astfel încât drumul parcurs către altar să vină la pachet și cu o apariție extravagantă. Pentru a îmbina călătoria spre noua viață cu o imagine care să devină o amintire plăcută, închirierea unei mașini devine o alegere ideală în acest sens.

În funcție de preferințe, puteți alege o limuzină, o mașină de epocă sau o caleașcă. Cheltuielile pe care le implică transportul la nuntă vor avea ca rezultat final o amintire greu de uitat.

3. Luna de miere

Un lucru extrem de important este acela că nunta implică și organizarea vacanței din luna de miere.

Cheltuielile nu se opresc odată cu finalizarea evenimentului, ci se continuă cu alte liste. Așa că până în momentul în care veți pleca în călătorie, grijile și stresul vă vor mai urmări ceva timp, pentru ca totul să iasă așa cum vă plănuiți. Nu uitați totuși că luna de miere este una singură în viața voastră, așa că nu veți regreta cheltuiala pe care o presupune.

Fotografie realizată de Claudiu Vereș

4. Petrecerea burlacilor și a burlăcițelor

Când vine vorba de petrecerile de dinaintea nunții, cheltuielile sunt prezente și aici.

Accesoriile pentru miri și pentru cavalerii și domnișoarele de onoare, cum sunt tricourile personalizate, presupun alte sume de bani. Chiar dacă alegeți să organizați petrecerea într-un cadru natural, în grădină sau în club, uitați de cheltuieli pentru o clipă și gândiți-vă că nu veți regreta o seară magică, cu multă distracție alături de prieteni.

5. Dans coregrafic

Coregrafia pentru dansul mirilor trebuie să fie deosebită și să deseneze prin pași mici marea poveste de dragoste.

De aceea, un coregraf profesionist vă va ajuta să conturați un dans coregrafic special conceput pentru voi. Cu siguranță, în ciuda cheltuielii, dansul rămâne unic și vă puteți bucura de el toată viața.

Fotografie realizată de FixFoto

6. Mașină de fum greu și baloane

Iar pentru a avea parte de un moment de neuitat, fumul și baloanele îi pot ajuta pe îndrăgostiți să plutească de fericire pe ringul de dans.

Mai mult decât atât, dansul și fumul vor crea o atmosferă de spectacol și pentru invitați.

7. Aranjamente florale

În funcție de tema pe care o veți adopta la petrecere, puteți organiza aranjamentele florale astfel încât să creați o cromatică în perfectă concordanță cu tematica evenimentului.

Poate părea destul de costisitor, dar rezultatele vor face diferența. Puteți apela la clasicii trandafiri, însă prezența lavandei sau a bujorului pe mesele invitaților va crea un parfum deosebit și va da o notă de eleganță nunții.

Fotografie realizată de Alex Lupașcu

8. Mărturii inedite pentru invitați

Dacă vă plac mărturiile personalizate și considerați că vi le doriți pe mese în ziua nunții, trebuie să știți dinainte că acestea sunt mai scumpe față de cele obișnuite.

Ramele foto, cărțile sau cutiuțele muzicale fac parte din categoria mărturiilor de lux și trebuie să aveți în vedere și prețul acestora. Garantat însă, cadourile de acest fel devin speciale pentru invitați, iar suma de bani cheltuită se va compensa prin admirația și aprecierea celor prezenți.

9. Candy Bar

O fântână de ciocolată sau un Candy Bar va fi cu siguranță pe placul invitaților mai mici, dar și pe placul celor mai mari.

Detaliile de acest gen vor umple sala cu delicii pe care toți le vor gusta și le vor aprecia. Dacă vă doriți mai puțină ciocolată însă, puteți apela la un alt soi de aranjament, cu sculpturi și frigărui din fructe. Suma de bani pe care va trebui să o cheltuiți în acest sens nu va fi chiar atât de mare, iar efectul creat va fi pe măsura așteptărilor.

Fotografie realizată de Alex Lupașcu

10. Cabina foto

Una dintre cele mai bune idei este reprezentată de cabina foto.

Aceasta reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți distra invitații de toate vârstele, dar și de a le oferi momente de care să-și aducă aminte cu zâmbetul pe buze. Cabina îmbină momentele de divertisment cu o senzație memorabilă alături de care invitații vor pleca acasă.

Invitații pot beneficia în acest fel cu o mărturie foto, iar voi prin galeria de fotografii sunteți martori la distracția lor.

***

Am putea spune că detaliile contribuie la transformarea unei nunți simple într-un eveniment de excepție, de-a dreptul spectaculos. Orice variantă dintre cele unsprezece enumerate mai sus ați alege, suntem siguri că nu veți regreta ce cheltuieli de nunta presupune.